Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

This is Euroleague! (video)

Τι ματσάρα... Σε ένα τρομερό παιχνίδι με δύο παρατάσεις (μετά από τρίποντο του Έρτσεγκ απ’ το κέντρο), η Γαλατάσαραϊ πήρε το θρίλερ (110-103) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Κράτησαν τη διαφορά οι Σέρβοι.

This is Euroleague! (video)
Ανεπανάληπτο παιχνίδι διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη! Η Γαλατάσαραϊ είδε τον χάρο με τα… μάτια της, είδε τον Ερυθρό Αστέρα να αυτοκτονεί δις και τελικά μετά από δύο παρατάσεις έκαμψε την αντίστασή του με το τελικό 110-103!

Μια νίκη που ήρθε χάρη στον Έρτσεγκ, ο οποίος έστειλε αρχικά το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με τρίποντο απ’ το κέντρο(!) και χάρη στην λάθος επίθεση των Σέρβων (με τον Γουίλιαμς) στο φινάλε αυτού, με αποτέλεσμα στη δεύτερη παράταση, οι Τούρκοι να καθαρίσουν μια και καλή.

Και φτάνοντας στο 3-3 (όσο και ο σημερινός τους αντίπαλος) παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης απ’ τον όμιλο του Ολυμπιακού. Πάντως οι ηττημένοι κράτησαν τη διαφορά του +8 απ’ το πρώτο μεταξύ τους ματς για τυχόν ισοβαθμίες!

Ο Έρτσεγκ με 32 πόντους (και φυσικά highlight το προαναφερθέν τρίποντο) και ο Αρόγιο με 26 (που πήρε φωτιά στο τέλος και έπαιξε και τα 50 λεπτά!) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ για τους φιλοξενούμενους στους 30 σταμάτησε ο Μίτροβιτς, ενώ ο Γουίλιαμς με 17(!) ασίστ έκανε ρεκόρ στη διοργάνωση!

Το ματς:

Έρτσεγκ από… παντού στα πρώτα λεπτά, με τον Σέρβο άσο να πετυχαίνει γρήγορα-γρήγορα οκτώ πόντους και να δίνει προβάδισμα στην Γαλατάσαραϊ (12-3). Με τον Μίτροβιτς (9π.) να τον παίρνει απ’ το χέρι, ο Ερυθρός Αστέρας όχι μόνο ξαναμπήκε στο ματς, αλλά ισοφάρισε σε 14-14. Πάντως ακόμα κι έτσι οι Τούρκοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο, προηγούμενοι 22-16.

Όσο και να ήθελαν οι Σέρβοι να πλησιάσουν, οι γηπεδούχοι δεν τους το επέτρεπαν. Και με τον Έρτσεγκ να συνεχίζει… ακάθεκτος να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι, η ομάδα του Αταμάν διατηρούσε τα «σκήπτρα» (31-24). Οι καλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων στο τελευταίο τρίλεπτο (με αιχμή του δόρατος τον εξαιρετικό Μίτροβιτς) και η ευστοχία απ’ τη γραμμή των βολών, τούς έδωσε τη δυνατότητα να… πιέσουν την Γαλατά και να μειώσουν στο καλάθι μετά από ώρα (40-38), προτού εν τέλει διαμορφωθεί το 45-40 στο πρώτο μέρος.

Οι Σέρβοι δεν είχαν πάει για… διακοπές στην Τουρκία. Και για όποιον δεν το είχε αντιληφθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, το σερί που έτρεξαν στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου (0-14), δεν πάγωσε απλά το κατάμεστο γήπεδο, αλλά με το 45-54 έφερε και τα πάνω-κάτω στον αγώνα! Προσπάθησαν να αντιδράσουν οι «αποσβολωμένοι» γηπεδούχοι, αλλά μάταια, καθώς παρά τον «χαμό» απ’ τους φίλους τους, οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα ήταν ψυχραιμότατοι απ’ τις βολές και στο 30’ διατηρούσαν το +9 (54-63).

Η πίεση της Γαλατάσαραϊ για την ανατροπή αυξήθηκε. Και μπορεί το τρίποντο του Γουίλιαμς στα 6:46’ για το τέλος να έφερε μια ψυχρολουσία (62-68), αλλά υπήρχε πολύς χρόνος για να… αποκατασταθεί η τάξη. Αφού οι άλλοι… δεν μπορούσαν, ο Έρτσεγκ το ‘χε πάρει «πατριωτικά» και πετυχαίνοντας συνεχόμενους πόντους, μείωσε σε 72-73 (38’). Ο Αρόγιο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, αλλά το τρίποντο του Κάλινιτς στα 30’’ έδειξε να σφίγγει τη θηλιά (77-79). Βολές δεν έχανε κανείς απ’ τους δύο, τα δευτερόλεπτα είχαν σχεδόν εκμηδενιστεί, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν… αγκαλιά με τη νίκη (και κάτι παραπάνω), αλλά ο Έρτσεγκ απ’ το κέντρο(!) έστειλε το ματς σε νεκρό χρόνο στην παράταση (82-82).



Αμ, δε που πτοήθηκε απ’ αυτή την εξέλιξη η σερβική ομάδα. Με παλικαρίσιο καλάθι, ο Κάλινιτς έδωσε… αέρα τριών πόντων (91-94), αλλά το γκολ-φάουλ του Γκιουλέρ στα 44’’ πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου, έφερε το ματς στα ίσα (94-94). Ο Αρόγιο απάντησε στις βολές του Λάζιτς και ο Γουίλιαμς είχε την τελευταία επίθεση, κρατώντας τις τύχες των Σέρβων στα χέρια του. Όμως δεν μπόρεσε καν να σουτάρει και με το 96-96 πήγαμε σε νέα παράταση!

Εκεί δεν είχε άλλα… ψέματα! Οι φιλοξενούμενοι είχαν… αδειάσει, ο Αρόγιο είχε… φορτώσει και η Γαλατά πέρασε μπροστά 102-97. Το νέο τρίποντο του Πορτορικανού στα 47’’ πριν το τέλος (107-100) έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα, αλλά το φάουλ του Αρσλάν σε νεκρό χρόνο έδωσε την ευκαιρία στον Μίτροβιτς να γράψει με βολές το τελικό 110-103, κάτι που ναι μεν έδωσε τη νίκη στους Τούρκους, αλλά απ’ την άλλη έδωσε τη διαφορά στους Σέρβους!


Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Ερτσέγκ 32 (4), Τζαουάι 2, Γκονλούμ 15, Βουγιούκας 4, Αλντεμίρ 4, Αραντόρι 2, Αρόγιο 26 (6/17 τρίπ.), Γκιουλέρ 10 (1), Αρσλάν 15 (2), Ουράλ.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 8 (1/9 τρίπ., 17 ασ.), Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς 30 (4), Λάζιτς 7 (1), Μπλάζιτς 7, Κάλινιτς 21 (3), Μαριάνοβιτς 23 (17 ριμπ.), Τέγιτς 5 (1), Τζένκινς, Τσίρμπες 2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: