Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο "Χ"αμένοι βαθμοί...


Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα. Ο "δικέφαλος" του Βορρά, παρότι από το 52' έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Ουντότζι, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ αυτό και λίγο έλειψε να φύγει με... άδεια χέρια από το ματς της 2ης αγωνιστικής. Όμως ευτυχώς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Κρέσιτς -όταν χρειάστηκε δικαίωσε τον Δερμιτζάκη για την επιλογή του- και η τύχη ήταν... εκεί.

Σε ότι αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, όσο το ματς παιζόταν έντεκα προς έντεκα είχε για αρκετή ώρα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Όταν έμεινε με δέκα παίκτες, έπαιξε έκυπνα, έψαξε την κόντρα και λίγο έλειψε να σκοράρει σε μία από αυτές...

"Μοιραίοι" παίκτες και για τις δύο ομάδες, ήταν ο Σαλπιγγίδης και ο Μάρτινς που έχασαν από μία -αλλά κλασσική- ευκαιρία να σκοράρουν και να χαρίσουν στην ομάδα τους τους τρεις βαθμούς...

Τα αρχικά πλάνα...
Ο Βαγγέλης Βλάχος "κατέβασε" τον Αστέρα Τρίπολης με σύστημα 4-4-1-1. Ο Ντεγκρά ήταν κάτω από τα δοκάρια και είχε μπροστά του αμυντική τετράδα τους Αργυρόπουλο, Φυτανίδη, Μπαρτολίνι και Ουριμπάρι (ααπό τα δεξιά προς τα αριστερά). Οι Μπαστία και Λαδάκης, ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι της ομάδας της Αρκαδίας και στις άκρες της μεσαίας γραμμής βρίσκονταν οι Καρέρα (δεξιά) και Αράς (αριστερά). Ο Μάρτινς είχε το ρόλο του επιτελικού μέσου/ κρυφού επιθετικού και ο Ρομπέρτο βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το "μόνιμο" 4-2-3-1. Ο κρέσιτς ήταν και πάλι στο αρχικό σχήμα, έχοντας τους Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο (από τα δεξιά προς τα αριστερά), ως... οπισθοφυλακή. Οι Γκαρσία και Βιτόλο ήταν οι δύο "καθαροί" αμυντικοί χαφ, με τους Βιεϊρίνια, Ιβιτς και Φιλομένο να συνθέτουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα του "δικεφάλου" του Βορρά. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων βρισκόταν ο Σαλπιγγίδης.


Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνα)

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιώργος Μποροβήλος βράβευσε τον Λούσιο Φιλομένο για την προσφορά του στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης...Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Μάρτινς (86' Φορτούνης), Αράς (38' Ουντότζι), Ρομπέρτο (69' Ρούμπιλ)
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς (69' Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Φιλομένο (51' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: