Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η 2η αγωνιστική της Superleague


Τέσσερα σπουδαία ματς περιλαμβάνει το πρώτο "πιάτο" της 2ης αγωνιστικής της Superleague με τα βλέμματα να στρέφονται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και τον αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό (19:30). Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός στο άδειο "Καραϊσκάκης" υποδέχεται την Κέρκυρα. Την ίδια ώρα (17:15) τα ματς Ατρόμητος-Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ.Σε αντίθεση με την πρεμιέρα, η δεύτερη αγωνιστική θα είναι χωρισμένη στα δύο με τέσσερις αγώνες το Σάββατο και ισάριθμους την Κυριακή.Οι δύο "αιώνιοι" Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά το στραβοπάτημα στο ξεκίνημα των φετινών τους υποχρεώσεων δοκιμάζονται αμφότεροι το Σάββατο με τους νταμπλούχους να έχουν το πιο δύσκολο έργο. Το "τριφύλλι" φιλοξενείται στις 19:30 στο "καυτό" Κλέανθης Βικελίδης από την ομάδα του Κούπερ, ενώ νωρίτερα ο Ολυμπιακός στο άδειο και πάλι "Καραϊσκάκης" υποδέχεται την νεοφώτιστη Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα (17:15) πραγματοποιούνται και αμφίρροπες αναμετρήσεις σε Περιστέρι (Ατρόμητος-Ηρακλής) και Τρίπολη (Αστέρας Τ.-ΠΑΟΚ) με τους φιλοξενούμενους να έχουν ήδη τρεις βαθμούς από τα ματς της πρεμιέρας.

Την επομένη μέρα, η αρχή γίνεται στα Πηγάδια όπου η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο ενώ στον Βόλο ο τοπικός Ολυμπιακός κάνει "ποδαρικό" στην Σούπερ Λίγκα μπροστά στο κοινό του με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Λίγο αργότερα (18:15) η Λάρισα φιλοξενεί την Καβάλα ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό, στην επιστροφή μετά από χρόνια της "Ενωσης" στην Ριζούπολη.

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ατρόμητος Αθηνών-Ηρακλής
17:15, Νοvasports 3
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενά)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Το στίγμα για την πρεμιέρα του Ατρομήτου μπροστά στο κοινό του έδωσε ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Δώνης. "Αποκλειστικός στόχος μας είναι η νίκη και δεν αλλάζει τίποτα από τη φιλοσοφία μας ένα ατυχές αποτέλεσμα που είχαμε την πρώτη αγωνιστική. Όπως σε κάθε παιχνίδι, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας για να πάρουμε τους τρεις πρώτους μας βαθμούς" τόνισε ο Ελληνας προπονητής. Η ομάδα των δυτικών προαστείων την ύστατη ώρα ενισχύθηκε με την απόκτηση του 29χρονου Γάλλου αμυντικού Γκρέγκορι Βινιάλ, που θα είναι στα πλάνα του προπονητή του από την Δευτέρα.

Με φόρα από την μεγάλη ανατροπή και νίκη στο Καυτανζόγλειο επί του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί ο Ηρακλής στο Περιστέρι. Ο "Γηραιός" στο ματς αυτό δεν θα είναι μόνος αφού περισσότεροι από 1000 φίλοι του θα φιλοξενηθούν στην Θύρα 1. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που ζήτησε από τους παίκτες του να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα από την νίκη με τους "ερυθρόλευκους" καλείται να λύσει και το πρόβλημα αρκετών απουσιών καθώς εκτός αποστολής είναι οι Βουτσιάς, Σαρακατσάνος, Στάμου, Κρέιτσι, Ρομάν και Σζοτ.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 17:15, Νοvasports 2
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνα)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Πάνοπλος και με την ψυχολογία ανεβασμένη από το "διπλό" στο Παγκρήτιο, ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες του αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός των Αρκάδων, γνωρίζει πως η ομάδα του τις πρώτες αγωνιστικές έχει δύσκολο πρόγραμμα ωστόσο αυτό διευκρίνησε ότι συμβαίνει μόνο ως σκέψη στο μυαλό. Για τον λόγο αυτό, δήλωσε στους παίκτες του πως η ομάδα είναι έτοιμη για την νίκη. Στις τελευταίες προσθήκες για την αποστολή και οι Κερ, Καρέρα και Αναστασόπουλος που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους πριν δύο μέρες.

Μετά την δύσκολη νίκη στην Τούμπα επί του Πανσερραϊκού, ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει το πρώτο δύσκολο ματς μακριά από την έδρα του. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ταξιδεύει στην Τρίπολη, με σκοπό να συνεχίσει με νίκες το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μοναδική απουσία στα αγωνιστικά πλάνα του Ελληνα τεχνικού αναμένεται να είναι ο Βόσνιος επιθετικός Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, την θέση του οποιου αναμένεται να πάρει ο Θανάσης Παπάζογλου ενώ δεν αποκλείεται η επιστροφή του Χαλκιά στην αποστολή να συνοδευθεί και με παρουσία κάτω από τα δοκάρια ως βασικός. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Μαροκινού, Ελ Ζαρ που ήρθε για να ενισχύσει την ομάδα στην προσπάθειά της στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 17:15, ΝET
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: "Καραϊσκάκη"

Χωρίς το μεγάλο του "όπλο", τον κόσμο του θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο πρώτο εντός έδρας ματς με αντίπαλο την Κέρκυρα. Οι "ερυθρόλευκοι" εκτείουν μια ακόμα αγωνιστική ποινής τιμωρίας "κεκλεισμένων των θυρών" και άπαντες ευελπιστούν να μην στοιχήσει σε βαθμολογική απώλεια. Ειδικά δε μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή. "Στο χέρι σας είναι ο τίτλος" ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγιασμό την Πέμπτη, και ο Βαλβέρδε ετοιμάζει το καλύτερο δυνατό σχήμα προκειμένου να πάρει η ομάδα του Πειραιά την πρώτη της νίκη. Κόντρα στους "Φαίακες" επιστρέφει ο Μέλμπεργκ ενώ θα απουσιάσει ο Ραούλ Μπράβο.

Ευχάριστη έκπληξη αποδείχθηκε την πρώτη αγωνιστική η Κέρκυρα που νίκησε την ΑΕΚ και καλείται 15 μέρες μετά να δείξει με την παρουσία τους κόντρα σ' έναν ακόμα ισχυρό αντίπαλο πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Παρόλο που οι "νησιώτες" έχουν την παράδοση εις βάρος τους (0 στα 4 εκτός) θέλουν να εκμεταλλευθούν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς την συμπαράσταση των οπαδών τους. "Στόχος μας είναι το θετικό αποτέλεσμα" είπε στους παίκτες του ο Μπάμπης Τεννές δείχνοντας έτσι την πίστη του σ' αυτούς ωστόσο τους τόνισε: "Το όνομα και η ικανότητα του αντιπάλου δεν μας επιτρέπει να έχουμε καμία έπαρση στο παιχνίδι μας".

Αρης-Παναθηναϊκός 19:30, Νοvasports 1
Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλία)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Ισορροπημένος φάνηκε να είναι ο "γνώστης" της πραγματικότητας, Εκτορ Ραούλ Κούπερ αναφερόμενος για τις επιτυχίες του Αρη με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League αλλά και το "διπλό" στο "Ανθη Καραγιάννη" στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα. "Πρέπει να κάνεις σταθερά βήματα γιατί αλλιώς μπορεί αν στραβοπατήσεις και να πέσεις. Θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Υπάρχει κίνητρο και αισιοδοξία" τόνισε ο Αργεντίνος τεχνικός. Οι "κιτρινόμαυροι" στο πρώτο μεγάλο ματς της φετινής σεζόν θα έχει την συμπαράσταση των οπαδών του που θα κατακλύσουν το "Κλεάνθης Βικελίδης" με σκοπό την νίκη επί των "πράσινων" κάτι που έχουν να πετύχουν ως γηπεδούχοι από το Δεκέμβριο του 2006.

Ολά άλλαξαν τις τελευταίες μέρες στον νταμπλούχο Παναθηναϊκό. Η επιστροφή του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού έφερε τον Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο αλλά και τον αέρα αισιοδοξίας στην ομάδα και τους οπαδούς της. Ο νέος πρόεδρος του "τριφυλλιού" έστειλε με την ομιλία του στους ποδοσφαιριστές μήνυμα στήριξης και συγκέντρωσης για την συνέχεια και ζήτησε την νίκη κόντρα στον Αρη. Ο Νίκος Νιόπλιας λίγο πριν την πρεμιέρα του συλλόγου και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και το ματς με την Μπαρτσελόνα, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σπυρόπουλο, Σεϊταρίδη, Πετρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο.

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Σκόντα Ξάνθη-Πανιώνιος
16:00, ΝΕΤ
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλεία)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Με όραμα για μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει επιτυχίες μίλησε ο Νίκος Κεχαγιάς για την φετινή χρονιά. Ο προπονητής των Ακριτών, μετά τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία της ομάδας εντός έδρας, μιλώντας στους παίκτες του και τόνισε πως στην πρώτη φετινή εμφάνισή τους ενώπιον του φίλαθλου κοινού της ομάδας αυξάνει τις υποχρεώσεις τους και αποτελεί επιπλέον κίνητρο για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Την απουσία του "χρυσού" σκόρερ τραυματία Έλινγκτον αναμένεται να είναι ο Μπούγκα στην επίθεση. Εναλλακτική λύση αποτελεί ο Καμερουνέζος, Μπεκαμένγκα.

Να διατηρήσει την εξαιρετική παράδοση που έχει στα Πηγάδια θα επιδιώξει ο Πανιώνιος με αντίπαλο την Ξάνθη. Οι Νεοσμυρνιώτες στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις τους μετρούν δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Η απώλεια της πρώτης αγωνιστικής μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, ανήκει στο παρελθόν και ο τεχνικός της ομάδας Μίκαελ Στόρε ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν σταθερή απόδοση ενώ είπε χαρακτηριστικά: "Κοιτάζουμε μπροστά αλλά όποις δεν αντέχει την πίεση μπορεί να φύγει". Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Σουηδού τεχνικού αναμένεται να έχει σχήμα 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Μπάλαμπαν, που πέρσι είχε σκοράρει δύο φορές στο ίδιο γήπεδο.

Ολυμπιακός Βόλου-Εργοτέλης 16:00, Νοvasports 1
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκη)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Τα φλας της δημοσιότητας "έκλεψε" στην πρώτη του αγωνιστική στην επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν στη Νέα Σμύρνη, είχαν ΜVP της αγωνιστικής τον δικό τους Βιθέντε Μόνχε. Πλέον το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη κάνει ποδαρικό μπροστά στο κοινό του που ετοιμάζεται να κατακλύσει κάθε γωνία του γηπέδου για να την ενισχύσει στο ματς με τον Εργοτέλη. "Στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι να σωθούμε. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει μια τεράστια προσπάθεια ώστε να καθιερωθεί στην Σούπερ Λίγκα" τόνισε για την προσπάθεια της ομάδας, ο "ισχυρός άνδρας" Αχιλλέας Μπέος.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αιφνιδιάστηκαν όχι τόσο από την ήττα αλλά από το παιχνίδι του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με συνέπεια ο Αστέρας Τρίπολης να φύγει με το "διπλό". "Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που δείξαμε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Θα γίνει μάχη και είμαι αισιόδοξος ότι θα φύγουμε νικητές από το γήπεδο" τόνισε ο τεχνικός των Κρητικών, που ξέρει από την περσινή χρονιά πως η ομάδα του εκτός έδρας μπορεί να εκμεταλλευθεί τους χώρους με αντεπιθέσεις και να "κλέψει" την νίκη.

Λάρισα-Καβάλα 18:15, Νοvasports 2
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνα)
Γήπεδο: Εθνικό Αλκαζάρ

Δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα της καλείται να δώσει η ΑΕΛ, με στόχο να διπλασιάσει τις επιτυχίες της. "Κάθε αγωνιστική που περνά θα είμαστε και καλύτεροι, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους" τόνισε ο Γιάννης Παπακώστας. Ο Ελληνας προπονητής υπολογίζει στα σχέδια του για το ματς μην Καβάλα, τον Τουμέρ Μετίν που ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε. Στα πλάνα είναι και ο Ρομέου αλλά και ο Γκέρεμι με τον σταρ των "βυσσινί" ωστόσο να μην φοράει ακόμα φανέλα βασικού.

Το δίλημμα του Ντράγκαν Οκούκα για το σχήμα που θα παρατάξει στο Αλκαζάρ θα λυθεί την ύστατη ώρα, αφού έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στην διάθεσή του και αυτό αποτελεί έναν ευχάριστο "πονοκέφαλο". Δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και με σύστημα 4-4-2 ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο βασικό σχήμα οι Ζαν Κλοντ Ντρασβίλ στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του ο Μπαρτολομέου Ογκμπέτσε ενώ δεν ίσως αγωνιστεί βασικός και ο Καρντόσο. Οι "Αργοναύτες" στο ματς αυτό δεν θα είναι μόνοι τους καθώς πολλοί φίλοι της ομάδας ετοιμάζουν να δώσουν το παρών στην θεσσαλική πόλη.

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 20:30, Νοvasports 2
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Θεσσαλονίκη)
Γήπεδο: "Ριζούπολης"

Επιστροφή στην Ριζούπολη μετά από χρόνια για την ΑΕΚ με τους οπαδούς της να διαβεβαιώνουν πως θα είναι κοντά στην ομάδα παρά την απώλεια της πρεμιέρας, αφού πιστεύουν στις δυνατότητές της. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε την ομάδα του να ενισχύεται με τον Νασούτι και παράλληλα τον τζιμπούρ να ανανεώνει ζήτησε από τους παίκτες του να προσέξουν πολύ τον Σέρβο επιθετικό των Σερρών, Μπέλιτς. Ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε την ευκαιρία με τους παίκτες του την Παρασκευή να προπονηθούν στο γήπεδο της Ριζούπολης και να μην μείνουν ενθουσιασμένοι από την κατάσταση του χλοοτάπητα, που ελπίζει να μην επηρεάσει το έργο τους.

Ανάλογη προσπάθεια όπως αυτή στην Τούμπα ζήτησε από τους παίκτες του ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ενόψει της νέας δύσκολης αναμέτρησης με την ΑΕΚ και πάλι εκτός έδρας. Ο πρόεδρος της "κόκκινης" ΠΑΕ θέλοντας να "ντοπάρει" την ομάδα του έδωσε το παρών στην τελευταία προπόνηση δείχνοντας ότι είναι κοντά τους και τους στήριζει. Τα "κόκκινα λιοντάρια" έδειξαν άλλο πρόσωπο απ' αυτό με τον ΠΑΟΚ στην φιλική νίκη με τον Ηρακλή την προηγούμενη Κυριακή, κάτι που θα επιδιώξουν να κάνουν και με την "Ενωση".

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010


Εργοτέλης-Σκόντα Ξάνθη 17:15
Ηρακλής-Λάρισα 17:15
Καβάλα-Παναθηναϊκός 19:30

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Κέρκυρα-Ατρόμητος 16:00
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 16:00
Πανιώνιος-Αρης 18:15
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 18:15
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: