Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Κέρκυρας με 2-0, στο άδειο, λόγω τιμωρίας, "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν δύο πρόσωπο, καθώς στο πρώτο μέρος ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα, ενώ στο δεύτερο οι νησιώτες ισορρόπησαν χωρίς να απειλήσουν. Μέλμπεργκ (29'), Ριέρα (85') τα τέρματα των νικητών.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό φάνηκαν οι προθέσεις των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός με συνεχές πάσες κρατούσε την μπάλα στην κατοχή του και είχε εγκατασταθεί στο μισό γήπεδο, ενώ η Κέρκυρα με το πρώτο που γινόταν κάτοχος της "στρογγυλής θεάς" με μία πάσα προσπαθούσε να βρει τους γρήγορους Γιάντσης, Επστάιν, με σκοπό να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα των γηπεδούχων.

Το σύνολο του Βαλβέρδε πίεζε ψηλά και δεν άφηνε τους νησιώτες να φύγουν από την περιοχή τους, ωστόσο δύσκολα κατάφερνε να μπει σε αυτή και να απειλήσει με αξιώσεις τον Κωνσταντόπουλο. Τα μακρινά σουτ των "ερυθρόλευκων" δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τον γκολκίπερ της Κέρκυρας, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στο 28' όταν ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι του, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια του Ισπανού.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 29' με τη λύση να τη δίνει ένας αμυντικός. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες στο 38' με τον Μήτρογλου και στο 43' με τον Φουστέρ.

Η Κέρκυρα στο πρώτο μέρος έμεινε καθηλωμένη στα μετόπισθεν, μη μπορώντας να βγει μπροστά. Μία φορά απείλησε τον Νικοπολίδη και μάλιστα παραλίγο να πάρει και το προβάδισμα, ωστόσο ο έμπειρος γκολκίπερ αντέδρασε θετικά στην κεφαλιά του Παρασκευαϊδη στο 10'.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές. Δύο έκανε ο Μπάμπης Τεννές, ενισχύοντας τη μεσαία και την επιθετική του γραμμή με τους Ιωάννου, Φλαβίνιο, ενώ ο Βαλβέρδε απέσυρε τον Μήτρογλου περνώντας στη θέση του τον Μιραλάς.

Οι κινήσεις του Τεννέ είχαν αποτέλεσμα, καθώς η Κέρκυρα ισορρόπησε το παιχνίδι, και σταμάτησε την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο 45λεπτο. Οι επισκέψεις των γηπεδούχων στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου αραιώσαν αρκετά, αφού η πίεση των παικτών της Κέρκυρας οδηγούσαν τους αντιπάλους τους σε πολλά λάθη.

Ο Βαλβέρδε βλέποντας την ομάδα του να έχει χώρο, αλλά να μην μπορεί να τον εκμεταλλευτεί, έριξε στον αγώνα και τον γρήγορο Ρόμενταλ. Ο Δανός πήρε τη θέση του Ιμπαγάσα και στον άξονα πέρασε ο Φετφατζίδης. Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς, αφού ο νεαρός άσος έβγαλε αρκετές φορές τους "ερυθρόλευκους" στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές ο Ριέρα πέτυχε το πρώτο του γκολ (85') με τη φανέλα του Ολυμπιακού, "καθαρίζοντας" παράλληλα και την υπόθεση νίκη.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα (78' ΄Ρόμενταλ), Φουστέρ (64' Ντουντού), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μήτρογλου (45' Μιραλάς).
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Δ. Ιωάννου, Κοντοδήμος, Μακρής, Στολτίδης (45' Φλαβίνιο), Παρασκευαϊδης, Επστάιν (61' Λαμπρόπουλος), Γιάντσης (45' Η. Ιωάννου), Καλαντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: