Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Εκπληκτική ανατροπή της Εβερτον


Η Εβερτον με εκπληκτική ανατροπή στο τέλος κατάφερε και γλίτωσε από μία διαφαινόμενη ήττα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο το σύνολο του Μόγιες με τέρματα των Κέιχιλ, Αρτέτα στις καθυστερήσεις ισοφάρισε σε 3-3 και κατέκτησε έναν ανέλπιστο πόντο.

Στο 33' ο Χάουαρντ πραγματοποίησε την απόκρουση, ίσως του πρωταθλήματος, διώχνοντας με το πόδι την μπάλα στο σουτ του Σκόουλς. Ο Αμερικανός πεσμένος προς τα αριστερά της εστίας του την τελευταία στιγμή σήκωσε το δεξί του πόδι και απόκρουσε, κρατώντας ανέπαφα τα δίχτυα του.

Εξι λεπτά αργότερα ο Χάουαρντ σταμάτησε ενστικτωδώς για ακόμα μία φορά τους παίκτες της Γιουνάιτεντ και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να φύγει στην αντεπίθεση και να σκοράρει. Ο Εβρά είχε την ατυχή έμπνευση να προσπαθήσει να απομακρύνει με ανάποδο ψαλίδι, ωστόσο έπιασε αέρα. Ο Αρτέτα έφυγε απέναντι στον Φαν ντερ Σαρ και επιχείρησε το πλασέ, ο Ολλανδός απέκρουσε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο νέο σουτ του Πιέναρ.

Η απάντηση της Γιουνάιτεντ δεν άργησε να έρθει.Στο 43' ο Νάνι με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Φλέτσερ στη μικρή περιοχή και ο Σκωτσέζος που είχε τρυπώσει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με κοντινό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Το σύνολο του Φέργκιουσον με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος κατάφερε και πήρε το προβάδισμα με σκόρερ τον Βίντιτς και δημιουργό και πάλι τον Νάνι. Ο Πορτογάλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σέρβος αμυντικός με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Χάουαρντ και έβαλε τους "κόκκινους" οδηγούς στο σκορ.

Η Γιουνάιτεντ έδωσε χώρο στην Εβερτον και με σκοπό να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση και το κατάφερε στο 66' Ο Σκόουλς έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Μπερπάμτοφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία της εστίας του Χάουαρντ.

Στο 78' ο Οσμαν έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να βάλει ξανά την Εβερτον στο παιχνίδι. Ο άσος των "μπλε" επιχείρησε αδύναμο πλασέ απέναντι στον φαν ντερ Σααρ, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολλανδό γκολκίπερ να πέσει στη γωνία του και να μπλοκάρει.

Η Εβερτον δεν παράτησε το παιχνίδι ούτε στις καθυστερήσεις και ανταμείφτηκε. Ο Κέιχιλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά που κέρδισε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 3-2 και ένα λεπτό αργότερα ο Αρτέτα με σουτ και τη βοήθεια της πλάτης του Σκόουλς διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: