Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κόπα Λιμπερταδόρες: Με το… αριστερό η Βελέζ! (videos)

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Βελέζ Σάρφιλντ στο Εκουαδόρ απέναντι στην Έμελετς για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ο 21χρονος ακραίος χαφ, Μάρκος Καϊσέδο, αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, καθώς ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, αν και μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο για λογαριασμό της ομάδας του Κρίστιαν Νασούτι. Άλλωστε στο 49ο λεπτό έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια του… Φακούντο Φερέιρα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Μονταΐνι. Από την πλευρά τους, οι Αργεντινοί ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό και έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Φερνάντο Τόμπιο στο 62ο λεπτό, οπότε ξεκίνησαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής.
Στο εναρκτήριο ματς της φάσης των ομίλων, η Νασιονάλ του Αλβάρο Ρεκόμπα… πήρε εντός έδρας 2-2 από την Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό με φοβερό μακρινό σουτ του Νταμιάν Ντίαζ και έφτασαν στο 2-0 οκτώ λεπτά αργότερα με τον Άριελ Ναχουελπάν. Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, η εικόνα αντιστράφηκε και η Νασιονάλ μείωσε σε 2-1 στο 68ο λεπτό με γκολ του Σεμπάστιαν Αμπρέου, ενώ στο 75ο λεπτό ο πρώην στράικερ του Άρη εκμαίευσε δεύτερη κίτρινη του Χοσέ Περλάζα. Το αριθμητικό πλεονέκτημα άντεξε μόλις δύο λεπτά, αφού ο Αλεχάντρο Λέμπο συμπλήρωσε επίσης δύο κίτρινες, πριν ισοφαρίσει ο Ιβάν Αλόνσο με κεφαλιά στις καθυστερήσεις ύστερα από σέντρα του Ρεκόμπα.
Τέλος, η Ουνιβερσιδάδ Χιλής επιβλήθηκε της πρωτάρας Ντεπορτίβο Λάρα με 2-0. Αμφότερα τα γκολ σημειώθηκαν από τον Σεμπάστιαν Ουμπίγια, που βρήκε δίχτυα στο 33ο και 75ο λεπτό. Πάντως οι Χιλιανοί θα μπορούσε να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
Παρακάτω ο «χάρτης» της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες:
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Νασιονάλ (Ουρουγουάη)-Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 2-2
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 1 (1 αγ.), Νασιονάλ (Ουρουγουάη) 1 (1 αγ.), Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 0 (0 αγ.), Τολούκα (Μεξικό) 0 (0 αγ.).
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού), Λιμπερτάδ (Παραγουάη), Παλμέιρας (Βραζιλία) και Τίγκρε (Αργεντινή).
ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) και Σάο Πάολο (Βραζιλία).
ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Έμελετς (Εκουαδόρ)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0
Βαθμολογία: Έμελετς (Εκουαδόρ)  3 (1 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 0 (0 αγ.), Ικίκε (Χιλή) 0 (0 αγ.), Βελέζ Σάρφιλντ (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Κορίνθιανς (Βραζιλία), Σαν Χοσέ (Βολιβία), Μιλονάριος (Κολομβία) και Τιχουάνα (Μεξικό).
ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σάντα Φε (Κολομβία), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη). Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) και Ντεπόρτες Τολίμα (Κολομβία).
ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ουνιβερσιδάδ (Χιλή)-Ντεπορτίβο Λάρα (Βενεζουέλα) 2-0
Βαθμολογία: Ουνιβερσιδάδ της Χιλής (Χιλή) 3 (1 αγ.), , Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 0 (0 αγ.), Ολίμπια (Παραγουάη) 0 (0 αγ.), Ντεπορτίβο Λάρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.).
ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Φλουμινένσε (Βραζιλία), Χουακιπάτο (Χιλή), Καράκας (Βενεζουέλα) και Γκρέμιο (Βραζιλία).









πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: