Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ένας Γερμανός διαιτητής είναι, όχι η …Μέρκελ!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης θυμάται τις ευρωπαϊκές "σφαγές" του Ολυμπιακού, αναλύει τα ...όπλα ενόψει της Λεβάντε και …ξεσκεπάζει το "πέπλο αγάπης" που καλύπτει την Παιανία.
Στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζει η …πλερέζα που φορούν οι "κλαίουσες χήρες", μεταθέτοντας τις ευθύνες για τα δεινά που τους κατατρέχουν στους …Σπάθες και στις "χατζάρες" της διαιτησίας, του "υποχθόνιου συστήματος του ποδοσφαίρου", της Λίγκας, της ΕΠΟ, των …υπουργείων, του κράτους και …δεν συμμαζεύεται, που θέλουν να τους αποκεφαλίσουν για λογαριασμό του "ερυθρόλευκου φαντάσματος", που τους κυνηγά στον ύπνο και τον ξύπνιο τους!
Η "σημαδεμένη τράπουλα", τα "στημένα ματς" και οι "κάλπικοι", οι "πέτσινοι" πειραϊκοί θρίαμβοι, ίσως μια φορά κι έναν καιρό να ήταν ένα εύπεπτο παραμύθι, μια πολύ γλυκιά καραμέλα, ένα σκηνοθετημένο άλλοθι, που τώρα πια …έλιωσε. Γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος. Δεν έχει "πέραση" ούτε και στον πιο φανατικό νου των αντιπάλων του Ολυμπιακού, καθώς η "αρρυθμία" των απόντων-μετόχων και οι "ανοσιουργείς" διοικητικές πράξεις, έχουν μετατρέψει σε "αρένα" ακόμα και τις προπονήσεις.
Τα αποδυτήρια, οι εξέδρες και η εικόνα στους αγωνιστικούς χώρους βγάζουν …αρρώστια. Ο Πάπε Σο ξέρει… Ας ισχυρίζονται οι αρμόδιοι ότι η Παιανία αποπνέει υγεία και ο Φάμπρι διακόπτει από …αγάπη τις προπονήσεις και κάθε λίγο λιγάκι τρέχει να κάνει "αγκαλίτσες και φιλάκια" με τους παίκτες του!
Κατακρεουργημένος
Τι σχέση έχει ο Ολυμπιακός με αυτή τη μιζέρια, την παράνοια, για να βάλει με το νου του πιθανές αρνητικές συνέπειες με τον ορισμό του Γερμανού Γκρέφε να διαιτητεύσει το ματς της Πέμπτης με τη Λεβάντε; Ή να ασχολείται με "φίδια" που ξεπηδούν από τα "μαγειρεία της UEFA", που κουβεντιάζει αρκετός κόσμος τις τελευταίες ώρες στα social media;
Όχι πως δεν υπάρχουν αυτά. Όχι ότι δεν γίνονται. Όχι ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν πικρή πείρα από τις ευρωπαϊκές σφυρίχτρες. Ως και "σφαγιασμούς" έχουν να θυμούνται από διαιτητές στο Champions League:
-Το 1999 στο "Μπερναμπέου" το ματς με τη Ρεάλ έμεινε στο θυμικό όλων για το "μακρύ χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος". Με τον Κασίγιας εξουδετερωμένο, ο Βραζιλιάνος …πλόνζαρε για να αποκρούσει το πλασέ του Γκόγκιτς!
- Ένα χρόνο αργότερα, στο "Ζερλάν", η ισοφάριση του Ζιοβάνι επί της Λιόν, κλάπηκε με υπόδειξη οφσάιντ, παρότι ο Βραζιλιάνος καλυπτόταν από δύο παίκτες της πρωταθλήτριας Γαλλίας!
- Το 2002 ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του, χάνοντας 3-0 από την Μακάμπι Χάιφα στη Λευκωσία. Ωστόσο το πρώτο τέρμα των Ισραηλινών προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτι, ενώ στο 2-0 ο Αλεξανδρής ανατράπηκε καθαρά, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε!
- Το 2003 στον αγώνα με την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν (όχι στη Ριζούπολη που «έπεσε» η 6άρα), Μπερμπάτοφ και Ντρασένα πέφτουν στο έδαφος εντός περιοχής, αλλά αντί για επιθετικό φάουλ η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα!
- Το 2004 είχαμε την ισοφάριση του Γιαννάκη Οκκά στο Πριγκιπάτο με την Μονακό, ωστόσο το γκολ ποτέ δεν μέτρησε αν και η μπάλα είχε περάσει …200% τη γραμμή και έμεινε το 2-1 για τους Μονεγάσκους!
- Στη Ρώμη ο Ολυμπιακός νίκησε τη Λάτσιο παρότι οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τέρμα που προήλθε από σέντρα η οποία έγινε από …το άουτ!
- Στο Μπορντό το 2010 οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν 2-1, όμως το πρώτο γκολ των "Γιρονδίνων" ήρθε από υπόδειξη φάουλ στον Τοροσίδη που δεν έγινε ποτέ!
- Πέρυσι, στο Ντόρτμουντ, η Μπορούσια νίκησε 1-0, αλλά υπήρξε χέρι-πέναλτι του Χούμελς το οποίο δεν υποδείχτηκε!
Μετρήσατε περιπτώσεις; Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Αβλεψίες; Ανθρώπινα λάθη; Έτυχε; Όλα; Δύσκολο να το αποδεχθεί μέχρι και ο πιο ανυποψίαστος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στέκεται κανείς στα διαιτητικά "εγκλήματα" που έχουν καταδικάσει τον Ολυμπιακό στο παρελθόν. Δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν ψάχνουμε το δέντρο, αλλά το δάσος.
Εντάξει, από μόνη της η εθνικότητα, η καταγωγή του Μάνουελ Γκρέφε, δεν είναι προσφιλής στα …γούστα ελληνικής ομάδας. Δεν πολύ-ταιριάζει με το στυλ και τα χνώτα μας. Και βέβαια, έτσι όπως έχουμε σαν έθνος στην …μπούκα του κανονιού την Μέρκελ, η είδηση ότι θα σφυρίξει ο Γερμαναράς, δεν προκάλεσε και την καλύτερη αίσθηση στο "ερυθρόλευκο" κοινό.
Τρίπτυχο Champions League
Αυτά όμως – μέχρι απόδειξης του αντίθετου – είναι συζητήσεις …καφενείων, live chat και τα σχετικά. Τα σοβαρά θα παιχτούν στο γήπεδο, στην έδρα της Λεβάντε. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός για να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα της ευρωπαϊκής εμπειρίας του έναντι των Ισπανών, θα πρέπει να βγάλει από τη ντουλάπα τη "φορεσιά" του Champions League η οποία έχει ως βάση της το γνωστό σταθερό τρίπτυχο:
1. Συγκέντρωση 90 λεπτών, πειθαρχημένη σκέψη, αγωνιστικότητα και πάθος.
2. Αλληλοκαλύψεις και ανασταλτική λειτουργία με πίεση ψηλά και έμφαση στο κέντρο.
3. "Χτύπημα κόμπρας" την κατάλληλη στιγμή, στη μία, άντε δύο, το πολύ (λογικά) τρεις καθαρές φάσεις για να σκοράρεις που θα σου παρουσιαστούν.
Γι' αυτό και έχω την εντύπωση ότι ο Μίτσελ θα "γεμίσει" παραπάνω το κέντρο του με δύο κόφτες – ίσως δηλαδή δούμε και Φέισα και Μοντέστο, μια που ο Μανιάτης θα μεταφερθεί στη θέση του δεξιού μπακ – έχοντας τουλάχιστον δύο, επίσης, ταχείς κυνηγούς στη σύνθεση.
Ο Ολυμπιακός παίζει με ισπανική ομάδα και στο "σπίτι της" κι αυτά από μόνα τους, μαρτυρούν τη δύσκολη αποστολή του. Η Λεβάντε δεν κάνει σούπερ χρονιά, αλλά είναι στη διεκδίκηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο C.L. της επόμενης σεζόν κι αυτό επίσης λέει πολλά.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας με ατού την παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο και "συνεργάτη-πληροφοριοδότη" τον Ερνέστο, προβλέπεται να είναι εξαιρετικά διαβασμένοι. Εφόσον η βραδιά τους είναι εφάμιλλη της πείρας τους από Champions League, θα πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν για τη ρεβάνς της άλλης Πέμπτης στο Φάληρο.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: