Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καραμπέρης : «Ο Άρης κινδυνεύει μόνο από τους εκ των έσω εχθρούς του»

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Σωτήρης Καραμπέρης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Για τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο Άρης και τα λάθη που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια:

«Το άσχημο είναι ότι πάντοτε μιλάμε μετά από τέτοιες στιγμές ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε, τώρα αμφιβάλω. Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν βαδίζει σε καλό μονοπάτι, πάσχει παντού. Μαζεύτηκαν πάρα πολλά προβλήματα. Πως θα παίξουν μπάλα αυτά τα παιδιά όταν ξέρουν ότι ενδεχομένως δε θα πληρωθούν ποτέ. Υπάρχει μια ανακατωσούρα στο μυαλό τους. Είναι 18-19 χρονών και φέτος πήραν στη πλάτη τους μια ομάδα με σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας».

Για αυτούς που φταίνε τόνισε:

«Φταίνε όλοι και όλα. Ο Ψηφίδης δε φταίει, προσπαθεί να κάνει κάτι και ούτε φταίει σε τίποτα. Αλλά εδώ που φτάσαμε φταίμε όλοι. Πιο πολύ όμως φταίνε οι παλιοί διοικητικοί παράγοντες οι οποίοι δεν άνοιξαν την πόρτα και τα γραφεία του συλλόγου και να πουν ότι είναι και αυτοί εδώ. Δεν μπορεί ξαφνικά να μην δεν είναι Αρηανοί , έχουμε ευθύνη όλοι. Έπρεπε να πάμε όλοι εκεί μέσα, να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε όλοι και να μην τους αφήσουμε μόνους».

Για τη Λέσχη που έπρεπε να απολογηθεί αλλά και τους πρώην παράγοντες είπε:

«Η Λέσχη έπρεπε να μαζέψει τον κόσμο και να πουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε και να βρούμε λύσεις. Το ρόστερ αυτό είναι υποχρεωτικά.

Παρέλαβα με τον κ. Τσαρούχα το 85% και παρέδωσα το 85% σε φυσικούς ανθρώπους, σε οκτώ Αρηανούς και πολύ σωστά έκανα. Που είναι λοιπών τώρα αυτοί οι οκτώ άνθρωποι να απολογηθούν; Τι κάνανε αυτοί οι οκτώ άνθρωποι; Οι Σκόρδας, Ματθαίου, Γραβάνης, Γανούσης, Γρόλλιος, Τσαρούχας, ο αείμνηστος Καραμανλής. Έτσι έπρεπε να κάνω και σωστά έκανα, σωστά έκαναν και αυτοί.

Μετά όμως δημιουργήθηκε η Λέσχη και χάθηκαν τα ίχνη ευθύνης και τώρα δεν ξέρουμε που να χτυπήσουμε και ποιον.
Αυτοί που φτιάξανε τη Λέσχη την έφτιαξαν για να έχουν άλλοθι. Που είναι όλοι αυτοί;

Που είναι το πάθος του αείμνηστου Καραμανλή όταν πέσαμε στη Β εθνική που τρέχανε σε όλα τα γήπεδα και ανέβασαν ξανά τον Άρη. Που είναι Ιωαννίδης που έχει να πάει τόσα χρόνια στο γήπεδο; και άλλοι πολλοί, γιατί αυτοί να μην είναι κοντά στην ομάδα;»

Συνεχίζοντας είπε:

«Πρέπει να τελειώσουμε με το παρελθόν. Ο κ. Γράντας και όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι αύριο το πρωί πρέπει να ανοίξουν τα γραφεία και να πάνε μέσα με το έτσι θέλω, να βοηθήσουν. Να σταματήσει αυτό με το παρελθόν αλλά να αναγνωρίσουν οι πάντες τι έφταιξε. Τα 32 εκατομμύρια δεν τα δημιούργησα εγώ ούτε τα ονόματα που σας είπα αλλά κάποιοι τα καρπώθηκαν, να πάνε στη δικαιοσύνη να τελειώνουμε. Η ομάδα και να μην σωθεί, ο Άρης δεν πεθαίνει ας το λάβουν υπόψη αυτό και φίλοι και εχθροί».

Για αυτό που προτείνει ο ίδιος:

«Η δική μου η πρόταση είναι να επιστρατευτούν οι πάντες. Να επιστρατευτεί η σημερινή διοίκηση του Σούπερ 3, αν είναι διαφοροποιημένη ως προς το παρελθόν της. Όλοι χρειάζονται, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Σούπερ 3, μπορεί στην κερκίδα να κάνει πολύτιμη δουλειά αλλά στα διοικητικά τέλος».

Για τον Α.Σ.:

«Ο Άρης έχει δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Ιστορία και περιουσία. Ας κάνει επιτέλους ο Α.Σ. αυτό που πρέπει. Γιατί είναι απών ο Α.Σ.; Γιατί να βλέπουμε και να διαβάζουμε ότι ο Α.Σ. είναι χωμένος μέσα σε βρώμικα τιμολόγια και να μην διαβάζουμε ότι είναι χωμένος στην εξυγίανση και στο να καθαρίσει ο Άρης τις υποχρεώσεις του; Γιατί και εκεί να αποτύχουμε; Γιατί είναι το παλιό, σάπιο παρελθόν. Ο Άρης χρειάζεται μια επανάσταση, ένα σοκ παντού. Έχει τις δυνάμεις, δεν είναι αργά, δεν έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Δε θα διαλυθεί ο Άρης».

Τέλος, για τη νοοτροπία η οποία είναι ίδια στον Άρης είπε:

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον Άρη παρά μόνο κάποια πρόσωπα. Η νοοτροπία είναι ίδια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι μόνο που άλλαξαν τα πρόσωπα, οκτώ ήταν χθες, οκτώ είναι σήμερα. Πρέπει να παραδοθούν οι μετοχές στον Α.Σ. και να γίνουν εκλογές, να έρθουν καινούργιοι άνθρωποι άφθαρτοι. Ο Άρης έχει περιουσία, έχει τον τρόπο, έχει νέους άφθαρτους ανθρώπους και μπορεί να τα καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: