Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

FC: Έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι...!

Κοιμήσου εσύ κι ονειρέψου ότι όλα είναι ένα εφιάλτης, που θα τελειώσει με το που θα ξυπνήσεις.

FC: Έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι...
Ναι σου λέω, σιγά τώρα μην ασχοληθείς με κάτι ψωρολεπτομέρειες που σου χαλάνε τη ζαχαρένια. «Συμβαίνουν αυτά» άλλωστε, έτσι δεν είναι; «Και στις καλύτερες οικογένειες» συμβαίνουν. Κι αν καμιά φορά μαζεύονται πολλά μαζί «έτυχε, ήταν γκαντέμικο το timing». Όχι ρε, μη σηκώνεσαι, δεν τρέχει μία, αφού αργά ή γρήγορα «θα κάνουν κάτι αυτοί που πρέπει», έτσι δεν είναι; «Αυτοί», το μόνιμο άλλοθί σου. Το καταφύγιό σου, τόσα χρόνια. Που έχει γκρεμιστεί, αλλά εσύ νομίζεις ότι ακόμα σε σκεπάζει το άδειο κουφάρι του. Όχι ρε, μη σηκώνεσαι λέμε. Ούτως ή άλλως κι «εμείς» κι «αυτοί» με ευχολόγια και ευσεβείς πόθους πορευόμαστε. Λες κι όποιος δράσει πρώτος θα τιμωρηθεί. Ε, αυτο-τιμωρηθήκαμε με αιώνια ακινησία κι «ησυχάσαμε».

Δεν θα σε πάω μακριά. Πιάσε το κουβάρι από την άκρη και πάμε να περιηγηθούμε σε πρόσφατα θέματα. Έτσι χύμα. Σαν παραλήρημα μεθυσμένου. Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, θεωρεί ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα «παραμένει σε υψηλά επίπεδα» και αυτό είναι κάτι που «πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη». Πετάρισες καθόλου το βλέφαρο; Η κυβέρνηση βγήκε ατάκα κι επιτόπου και διέψευσε ότι υπάρχει θέμα. Την πιστεύεις;

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του τρίτου μνημονίου στα ελληνικά. Ας πούμε ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε βαρέθηκες να το διαβάσεις, γιατί ήταν στα αγγλικά. Σήμερα όμως; Το ξεψάχνισες; Αν ναι, τι σκέφτηκες; Αν όχι, γιατί; Δεν καθορίζει τη ζωή σου σ’ ένα βαθμό; Μήπως δεν πρόλαβες γιατί διάβαζες σχόλια σε σάιτς για τον τελικό του μπάσκετ; Αυτόν με τη φωτοβολίδα σε κεφάλι παίκτη. Αυτόν με την πέτρα στον ώμο άλλου πάικτη. Αυτόν που με 600 αστυνομικούς να επιτηρούν 1800 οπαδούς, είδαμε ποντικομαχίες στο κέντρο του γηπέδου τις οποίες τα όργανα της τάξης παρατηρούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον. Α, εντάξει τότε.

Πάρε ανάσα. Ο Λοβέρδος δηλώνει ότι θα «ξανασυναντηθεί με τον κόσμο του Πασόκ», η Πέπη Τσεσμελή ρίχνει κρασί στον αδερφό του Άδωνι, ο Άδωνις τουιτάρει ακκιζόμενος με την πάρτη του, ο κύριος Μπάμπης με τον κύριο Άρη κάνουν εκπομπή αφιερωμένη στα εργασιακά εν μέσω απεργίας και... ναι, περιμένω μισό λεπτό να σχολιάσεις στο facebook τις ανορθόγραφες «αντεθνικές δηλώσεις» της Τζούλιας.

Τελείωσες; Γιατί αυτά δεν τελειώνουν. Σήμερα αναβλήθηκε -για πέμπτη συνεχόμενη φορά- η δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπορία πετρελαίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος και πάει για την 1η Μαρτίου. Ήξερες ότι το όριο κατασχέσεων μπορεί να πέσει ακόμα και στα 600 ευρώ; Όχι ή δε σε νοιάζει; Πετάρισες καθόλου το βλέφαρο ή ακόμα; Ζαλίστηκες μήπως από τη βόλτα; Το 3ο μνημόνιο θα το διαβάσεις τελικά; Άντε, πέσε να νιώσεις καλύτερα. Μπορεί το πρωί η φωνή της συνείδησης να μην ψιθυρίζει πια στ’ αυτί σου. Πιο εύκολα δεν είναι έτσι;


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: