Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πούλιος: «Οι ποδοσφαιριστές είναι πλέον θετικοί σε “κούρεμα” των οφειλομένων τους»

Ο Κώστας Πούλιος, πρόεδρος του ΠΣΑΠ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στη Σέντρᔨτου “Aθλητικού Metropolis”, όπου μίλησε για την εξόφληση των χρωστούμενων από τα σωματεία στους ποδοσφαιριστές με δόσεις, τονίζοντας πως πλέον είναι ανοιχτοί σε μείωση του ποσού και εξόφλησή του σε 45 δόσεις.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον αριθμό των δόσεων που θα εξοφλούν το ποσό οι σύλλογοι στους ποδοσφαιριστές:

“Παλιά οι δόσεις ήταν 10. Πριν το 2008 ήταν εφάπαξ το ποσό και ο ΠΣΑΠ με κατανόηση τις έκανε 10. Από τις 10 πάμε στις 45 αναλογιζόμενοι οι ποδοσφαιριστές την κατάσταση που βρίσκεται όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά ολόκληρη η χωρά μας και συνενούν ώστε να μην αφανιστούν οι ομάδες, να μπορούν να λειτουργήσουν και να μη χαθούν. Είχαν ξεκινήσει για τις 36 δόσεις που θα είναι 100 ευρώ μίνιμουμ το μήνα. Με την πάροδο του χρόνου λεγόντουσαν διάφορα, εμείς μέχρι εκεί μπορούσαμε να φτάσουμε αν και υπάρχουν αντιδράσεις γιατί πέρα από τους ποδοσφαιριστές υπάρχουν και οι δικηγόροι οι οποίοι αντέδρασαν. Τώρα σε κάποιες ομάδες με μεγάλο πρόβλημα μπορεί να κάνουν συμφωνία για λυθεί πιο εύκολα το πρόβλημα. Οι σύλλογοι με τους ποδοσφαιριστές ιδιωτικά μπορούν να κάνουν όσες θέλουνε. Εμείς αυτή τη στιγμή πάμε να το επιβάλουμε. Δε σας κρύβω ότι δεχόμαστε απειλές από εκπροσώπους των παικτών”.


Για το αν μπορούν να υποστούν οι παίκτες “κούρεμα”:

“Οι παίκτες από μόνοι τους μπορούν και είναι διατεθειμένοι να το κάνουνε προσωπικά, δε μπορούμε να τους το επιβάλουμε εμείς. Είναι θετικοί σε “κούρεμα” οι ποδοσφαιριστές. Αν ήμουν εγώ θα δεχόμουνα και οι περισσότεροι δέχονται. Όλοι έχουνε διάθεση για κούρεμα. Νομίζω ότι με σωστή επαφή και κουβέντα θα τελειώσει αυτό που έχουμε συμφωνήσει και οι 2-3 περιπτώσεις που το σκέφτονται ακόμα θα αναγκαστούν να πάνε με το ρεύμα. Είναι στα σκαριά να δημιουργηθεί ένα ταμείο για αυτούς τους ποδοσφαιριστές που οι ομάδες τους υποβιβάζονται στα ερασιτεχνικά και θα χάνουν τα λεφτά τους. Σε αυτό θα συμβάλουν όλες οι ομάδες και η ΕΠΟ”.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: