Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο κίνδυνος από την Βαλένθια!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο στο sport-fm.gr για την απειλή που έρχεται από τη Βαλένθια για τον Ολυμπιακό.

Ο κίνδυνος από την Βαλένθια!

• Για να σας δώσω να καταλάβετε, αν θέλουμε να κάνουμε μία «μεταφορά» στο ελληνικό πρωτάθλημα, μιλάμε για ομάδα με ομοιότητες ως προς την οργάνωσή της, αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά, με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Με ακόμη καλύτερους, όμως, παίκτες και με τη δυναμική που της δίνει η συμμετοχή στο ισπανικό πρωτάθλημα, το πρώτο η, δεύτερο καλύτερο της Ευρώπης.

• Εννοώ φυσικά τον Ατρόμητο και τον Αστέρα αυτής της διετίας, που αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αποτελούν δύο από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Και μην σπεύσετε να ειρωνευθείτε τη Λεβάντε, λόγω της αναφοράς στον Ατρόμητο και τον Αστέρα.

• Απλά σκεφθείτε ότι φέτος ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Αστέρα δύο φορές με 1-0, στο πρώτο ματς με την Τρίπολη να έχει δοκάρι στο 85 και στο δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με γκολ στο 92 και με την Τρίπολη να παίζει με δέκα παίκτες από το 55. Ακόμη, ότι φέτος ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 στο Περιστέρι κι έχασε 3-2 στο Φάληρο από τον Ατρόμητο. Άρα, βλέπουμε τέσσερα παιχνίδια, που παίχτηκαν σε τεντωμένο σκοινί και με όλα τα αποτελέσματα ανοικτά ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

• Και επαναλαμβάνω ότι η Λεβάντε έχει τη δυναμική του ισπανικού πρωταθλήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και οπωσδήποτε την παρουσία στο ρόστερ της καλύτερων παικτών. Για παράδειγμα το καλοκαίρι πούλησε τον περσινό της πρώτο σκόρερ, τον Κονέ, στην Αγγλία με πέντε εκ. Ευρώ…

• Χρησιμοποίησα τα ονόματα του Αστέρα και του Ατρόμητου, για να δώσω το στίγμα της Λεβάντε ως συλλόγου και ως ομάδα. Για να καταδείξω ότι είναι πραγματικά ένας σοβαρός αντίπαλος. Χωρίς μεγάλο όνομα και μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, είναι μία ομάδα καλά οργανωμένη διοικητικά, με επιτυχία στις μεταγραφικές κινήσεις της παρά το χαμηλό μπάτζετ και με αξιοθαύμαστο σύνολο σε αγωνιστικό επίπεδο. Ένα πολύ σκληρό καρύδι, που σε φέρνει σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση.

• Απλά ο κίνδυνος με τις τέτοιου είδους κληρώσεις είναι ότι αν προκριθείς, ο πολύς κόσμος θα πει «και τι έγινε, τη Λεβάντε πέρασε», ενώ αν αποκλειστείς θα πέσουν όλοι να σε φάνε, λέγοντας, «καλά από τη Λεβάντε έμεινε έξω»;

• Να είστε σίγουροι φίλοι μου ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ δύσκολο έργο, απέναντι σε μία εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη αντίπαλο. Και θα είναι σημαντική επιτυχία του να προσπεράσει αυτό το εμπόδιο. Και θα με θυμηθείτε βλέποντας τα δύο παιχνίδια, με πρώτο αυτό στη Βαλένθια και δεύτερο κι εξίσου δύσκολο εκείνο στο Καραϊσκάκη σε μία εβδομάδα.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: