Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η φυσική κατάσταση το πρόβλημα της Σαχτάρ!

Στη διαφορά αγωνιστικής ετοιμότητας ανάμεσα στη Σαχτάρ και τη Ντόρτμουντ, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου της παραμονής του αγώνα των δύο ομάδων, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Η φυσική κατάσταση το πρόβλημα της Σαχτάρ
Κατάφερε να προκριθεί μέσα από έναν δύσκολο όμιλο, στον οποίο υπήρχε η Γιουβέντους και η Τσέλσι. Τα όνειρά της για καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν σταματούν στη φάση των «16», αν και για να τα πραγματοποιήσει πρέπει να ξεπεράσει αρκετά προβλήματα. Η Σαχτάρ, δεν έχει να αντιμετωπίσει, μόνο, μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά και την δική της αγωνιστική κατάσταση, η οποία, μετά τη διακοπή του Ουκρανικού πρωταθλήματος λόγω του χειμώνα, δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Κάτι που φάνηκε από όσα είπε ο προπονητής της, Μιρτσέα Λουτσέσκου, την παραμονή του αγώνα με τους Γερμανούς.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνηθίσουμε να παίζουμε σε ευρωπαϊκά παιχνίδια το Φεβρουάριο, κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από εμάς, αφού κατά τη διάρκεια του χειμώνα εκείνοι συνεχίζουν τα πρωταθλήματά τους ενώ εμείς όχι. Αυτό που κάναμε, ήταν να προγραμματίσουμε την προετοιμασία μας έτσι, ώστε να βρεθούμε σε ικανοποιητική κατάσταση στα παιχνίδια αυτά. Δώσαμε φιλικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ισπανία, προσπαθώντας να βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης με τη Ντόρτμουντ, αλλά αυτό είναι αδύνατον να έχει γίνει. Στο μεταξύ μας παιχνίδι θα δούμε πόσο κοντά καταφέραμε να φτάσουμε», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Αναλύοντας την προσεχή αντίπαλο της Σαχτάρ, ο Λουτσέσκου απέδωσε τα εύσημα στους Γερμανούς. «Κατάφεραν να κατακτήσουν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα της χώρας τους, ενώ στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκαν άνετα μέσα από έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο. Αυτό δείχνει πως έχουν δύο αξιολογότατους ποδοσφαιριστές για κάθε θέση, πως είναι πολύ δυνατή ομάδα, δουλεμένη σωστά, με έναν ικανό και έξυπνο προπονητή. Η Ντόρτμουντ είναι μια σπουδαία ομάδα, δεν χρειάζεται να το πω εγώ αυτό. Οι αγώνες μαζί τους αναμένονται δύσκολοι και ενδιαφέροντες», σημείωσε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: