Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καράμπελας: «Με τον Μίτσελ ίσως δώσουν κάτι παραπάνω»

Δύσκολη χαρακτήρισε την αποστολή της Λεβάντε απέναντι στον Ολυμπιακό ο Νίκος Καράμπελας.

Καράμπελας: «Με τον Μίτσελ ίσως δώσουν κάτι παραπάνω»
Στις λεπτομέρειες θα κριθεί η αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λεβάντε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Καράμπελας.

«Σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολο ματς και είναι στο χέρι του προπονητή να μας δείξει την πιο σωστή τακτική», τόνισε ο αριστερός μπακ της ισπανικής ομάδας.

Επίσης, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ανέφερε: «Νομίζω πως μια αλλαγή προπονητή δίνει πάντα κάτι παραπάνω στους παίκτες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καράμπελας στο Goal News

Είσαι πια καιρό στην Ισπανία, έχεις εγκλιματιστεί; Συνήθισες στους ρυθμούς της ζωής και του ποδοσφαίρου;

«Εχω προσαρμοστεί πολύ καλά πλέον. Ολα μοιάζουν κάπως με την Ελλάδα, είναι αλήθεια, και αυτό βοήθησε. Το κλίμα είναι παρόμοιο και οι άνθρωποι επίσης, αν και εδώ μου φαίνονται πιο εγκάρδιοι και κοντινοί. Οσον αφορά τον ρυθμό του ποδοσφαίρου, το επίπεδο είναι διαφορετικό. Ο ρυθμός είναι εξαιρετικός. Σαφώς δεν μοιάζει με τον συνηθισμένο στην Ελλάδα».

Μετράς 12 συμμετοχές στη Λεβάντε αυτή τη σεζόν, έχεις πετύχει κι ένα. Ευχαριστημένος με όσα έχεις πετύχει μέχρι στιγμής;

«Το πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστικό και ήρθα με την πίστη πως θα παίξω και θα δώσω πολλά στην ομάδα που με εμπιστεύτηκε, να ανταποκριθώ κάθε φορά που θα μπω στο γήπεδο. Βέβαια, κανείς δεν μου εξασφάλισε εκ των προτέρων τίποτα, ούτε την παρουσία στις αποστολές ή στον πάγκο και το μόνο που έχω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά και... υπομονή».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

«Ο κύριος στόχος είναι να μπορέσω να καθιερωθώ στην ομάδα και να μπορέσω να αποδίδω στο μέγιστο κάθε φορά που αγωνίζομαι. Μετά το όνειρο είναι μια ευκαιρία στην Εθνική Ελλάδας, γνωρίζω πως ο κύριος Φερνάντο Σάντος δίνει ευκαιρίες και ελπίζω κι εγώ να κερδίσω τη δική μου».

Στο Γιουρόπα Λιγκ έχεις παίξει 6 ματς, θα είσαι βασικός κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Αυτό εξαρτάται από τον προπονητή, αλλά είναι ο τύπος του παιχνιδιού που όλοι στην ομάδα θέλουμε να παίξουμε. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη Λεβάντε, μια νοκ άουτ σειρά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι χαρά και τιμή για όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να λάβουν μέρος και να συμμετάσχουν σε κάτι ιστορικό. Γνωρίζουμε πως θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά ο στόχος μας, φυσικά, είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και να συνεχίσουμε στη διοργάνωση».

Τι αισθήματα σου προκάλεσε όταν έμαθες πως κληρωθήκατε με τον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι πως με χαροποίησε. Οταν είσαι τόσο μακριά για τόσο καιρό σου λείπουν γνώριμα πρόσωπα, γνώριμα γήπεδα. Για μένα η κλήρωση ήταν καλοδεχούμενη και μια ευχάριστη εξέλιξη».

Η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα;

«Νομίζω πως μια αλλαγή προπονητή δίνει πάντα κάτι παραπάνω στους παίκτες. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι μεγάλη ομάδα και πριν από την αποχώρηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ τα πήγαιναν καλά στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο να `ναι, ένας νέος προπονητής φέρνει μαζί του και άλλες ιδέες, διαφορετική φιλοσοφία, τακτική...».

Τα δυνατά σας χαρτιά είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία και η αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις. Πού θα χτυπήσετε τον Ολυμπιακό και πού θεωρείς πως θα κριθεί το ματς;

«Κάθε ομάδα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Εμεις έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που βασίζεται στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις, αλλά έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε παιχνίδι όταν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολο ματς και είναι στο χέρι του προπονητή να μας δείξει την πιο σωστή τακτική».

Δίνετε την εντύπωση πως όταν μπαίνετε μπροστά στο σκορ είναι game over για τον αντίπαλο;

«Το να προηγηθούμε είναι από τα δυνατά χαρτιά μας (σ.σ.: όντως η Λεβάντε την τρέχουσα σεζόν δεν έχει κερδίσει μονάχα τρία ματς, στα οποία προηγήθηκε!). Εχουμε και τον τρόπο μας, πάντως, στις ανατροπές. Εχουμε ήδη γυρίσει, για να κερδίσουμε, τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα».

Ενατοι στην Primera Division, έξι βαθμούς πίσω από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ στην πρώτη ευρωπαϊκή σας συμμετοχή. Πόσο τυχαίο, ποσό αποτέλεσμα δουλειάς;

«Στη Λεβάντε οι επιτυχίες επαναλαμβάνονται, οπότε... σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς ότι έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια αυτή η ομάδα και όχι μίας ημέρας. Αποτέλεσμα ενός πλάνου που έχει η διοίκηση με τους προπονητές και κυρίως της χαράς που δημιουργεί το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον σύλλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: