Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Εχασε ο αξιόμαχος ΑΠΟΕΛ, νίκησε η Πόρτο


Οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ του Ανελκά ΑΠΟΕΛ - Τσέλσι 0-1
Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με διάθεση να κόψει στη μέση την αντίπαλό της. Το κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν στάθηκε τυχερός ώστε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο πρώτο ημίχρονο. Κύριος υπεύθυνος, φυσικά ο Ανελκά...

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 18ο. Ο Μπελέτι βρέθηκε δεξιά, έβγαλε μια πάσα προς τα έξω, κοντά στο ύψος της γραμμή της περιοχής και εκεί ο Ανελκά με ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διονύση Χιώτη σημειώνοντας το 0-1.

Στο 22ο η Τσέλσι βρέθηκε και πάλι στην επίθεση. Ο Ιβάνοβιτς από δεξιά σέντραρε, και ο Ασλεϊ Κόουλ που είχε προωθηθεί έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Τελευταία σημαντική ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 28ο με το σουτ του Μαλουντά να μην έχει ευτυχή -για τους Αγγλους- κατάληξη.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο δραστήριος, κερδίζοντας μέτρα και χάνοντας και κάποιες ευακιρίες με τον Μιχαήλ και τον Μιροσάβλεβιτς, ενώ σε δυο-τρεις περιπτώσεις δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να γίνει η ζημιά.

Στο 85ο ο μοιραίος παίκτης του ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη, ο Χαραλαμπίδης έχασε ευκαιρία (από πολύ δύσκολη θέση είναι η αλήθεια) για να πετύχει την ισοφάριση (με κεφαλιά) μετά από προσπάθεια του Κοσόφσκι.

Σκόρερ: 18' Ανελκά
Διαιτητής: Μπερτράν Λαγιέκ (Γαλλία)
Κίτρινες: Καλού, Ιβάνοβιτς

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Γκνρκάροφ, Χατζί, Χαραλαμπίδης (85' Παουλίστα), Μοράις, Μιχαήλ (80' Μπρέσκα), Αλεξάνδρου (58' Κοσόβσκι), Πίντο, Μιροσαβλίεβιτς.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Καρβάλιο, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Καλού (80' Τζο Κόουλ), Εσιέν, Μπελέτι (68' Ντέκο), Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ανελκά.


Πόρτο - Ατλέτικο 2-0
Η Ατλέτικο ήταν και πάλι... αναιμική. Αγουέρο και Φορλάν ήταν οι μοναδικοί που είχαν πάρει το ματς με την Πόρτο στα σοβαρά. Οι γηπεδούχοι, άσκησαν πίεση, είχαν διάρκεια και τελικά έφθασαν στη νίκη και στους τρεις βαθμούς με τέρματα του Φαλκάο και του Ρολάντο στο τελευταίο τέταρτο (2-0).

Σχεδόν εναλλάξ πήγαιναν οι ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι έκαναν αρχή με τον Μαριάνο Γκονζάλες και τον Ραούλ Μεϊρέλες, στη συνέχεια έλαβε δράση ο Φορλάν, μετά ο Χουλκ και στο 19ο ο Αγουέρο που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου βρισκόμενος τετ α τετ με τον Χέλτον.

Στο 26ο οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βάλουν κάτω από τα δοκάρια τον 18χρονο Ντε Γκέα, μετά τον τραυματισμό του βασικού πορτιέρο Ρομπέρτο. Το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Πόρτο να είναι πιο δραστήρια, αλλά και την Ατλέτικο να βρίσκει τρόπο να αντιδράσει.

Και στο δεύτερο μέρος, η μια ομάδα φοβόταν να πλησιάσει την άλλη. Οι περισσότερες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν με σουτ υπό πίεση, ή από μακρινή απόσταση. Πρωταγωνιστές; Διάφοροι. Ανάλογα με τη θέση...

Στο 75ο όμως μίλησε η κλάση του Φαλκάο. Ο Χουλκ βρέθηκε από τη δεξιά πλευρά, ταλαιπώρησε την άμυνα της Ατλέτικο, σούταρε, ο Ντε Γκέα έδιωξε προσωρινά, ο Χουλκ έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας, αυτή τη φορά πάσαρε στον Φαλκάο και αυτός με τακουνάκι πέτυχε το 1-0.

Στο 81ο η άμυνα της Ατλέτικο πιάστηκε στον ύπνο. Εκτελέστηκε κόρνερ, ο Μπρούνο Αλβες πήδηξε πιο ψηλά απ� όλους, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο παρτενέρ, του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, στην άμυνα, ο Ρονάλντο την έστειλε στα δίχτυα με προβολή.

Σκόρερ: 75' Φαλκάο, 82' Ρολάντο
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Ασουνσάο, Περέα

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Περέιρα, Μπελούτσι, Τόμας Κόστα (67' Γκουαρίν), Μεϊρέγες, Μαριάνο Γκονζάλες, Φαλκάο (88' Φαρίας), Χουλκ.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ρομπέρτο (26' Ντε Γκέα), Ουϊφαλούσι, Ιμπάνιεθ, Χουανίτο, Περέα, Χουράδο (79' Ρέγες), Ασουνσάο, Σαντάνα, Σιμάο (76' Μάξι Ροντρίγκες), Αγουέρο, Φορλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: