Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Προτάσοφ: «Το ντέρμπι θα έχει ενδιαφέρον»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Είναι ντέρμπι για την Θεσσαλονίκη. Γίνεται αρκετή φασαρία γύρω από τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο. Έχει αρκετό ενδιαφέρον το παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Και συνέχισε: «Σχετικά με την παράδοση δεν έχω να πω κάτι και με την ΑΕΚ είχαμε κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες, οι μεσαίες, οι μικρές. το τι γινόταν παλιά δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Έχουμε και αρκετούς ξένους που δεν τους νοιάζουν οι παραδόσεις.

Θα γίνει διαφορετικό παιχνίδι λόγω του ονόματος του αντιπάλου και της ατμόσφαιρας. Με την Καβάλα μπορεί να μην ήμασταν και ψυχολογικά έτοιμοι. Είναι μία καλή ομάδα και πολλοί μπορεί να πίστεψαν ότι θα είχαμε εύκολο έργο. Με τον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Δεν πάμε όμως σαν φαβορί.

Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα θέλει να κερδίσει το παιχνίδι για να αλλάξει η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα. Αν μας θεωρούν "σάκο για μποξ" εμάς δεν μας αρέσει αυτό. Πρέπει να πάμε και να αποδείξουμε ότι ήρθαμε για το αποτέλεσμα και όχι για να τους φτιάξουμε το κλίμα.

Το έργο μας είναι πάρα πολύ δύσκολο. Απέναντι μας θα έχουμε μία ομάδα που θα παίξει με πάθος αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ποιοι είμαστε. Άγχος θα έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Κάνω τις αλλαγές που χρειάζονται. Δεν κάνουμε πολλά άτομα αλλαγές. Έχουμε αρκετές μέρες και ώρες για να δούμε πως θα κατεβούμε, βλέπεις και πως ετοιμάζεται ο αντίπαλος. Θα δούμε τι θα χρειαστούμε και ανάλογα θα δώσουμε εντολές.

Με κόσμο χωρίς κόσμο δεν μας επηρεάζει. Για μένα όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Στην Ελλάδα βλέπεται πως τα κάναμε Λείπει από το ποδόσφαιρο ο κόσμος. Αν ολόκληρη η τούμπα είναι γεμάτη από φιλάθλους του ΠΑΟΚ μπορεί κάποιοι να επηρεαστούν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Ήταν πολύ ευχάριστη εικόνα που είδαμε πόσος κόσμος μαζεύτηκε και στεναχωρηθήκαμε όταν η εικόνα μας δεν ήταν ανάλογη Μας αρέσει όταν ευχαριστιέται ο κόσμος και θα προσπαθήσουμε να μιλάμε με πράξεις στο γήπεδο.

Πρέπει λογικοί να είμαστε αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να παίξουμε κλειστά Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις τι να χάσεις μόνο να κερδίσεις θα παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο το δικό μας στυλ Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο έχουμε και άλλα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: