Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ανατροπή και νίκη για Έβερτον

bate_everton.jpgΜπορεί να έπαιζε δίχως έξι βασικούς, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά η Έβερτον κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει την ΜΠΑΤΕ στην Λευκορωσία με 2-1. Με το επιβλητικό 4-1 εγκαινίασε το νέο της γήπεδο η Σαχτάρ κόντρα στην Παρτιζάν, ενώ η Λάτσιο έκανε ένα υγιεινό περίπατο στην έδρα της παραπαίουσας Λέφσκι. Η Βέρντερ ήταν η νικήτρια με 3-1 στο ντέρμπι του 12ου ομίλου με αντίπαλο την Μπιλμπάο, ενώ μία ακόμα ήττα γνώρισε ο Βαλβέρδε, καθώς η Βιγιαρεάλ έχασε στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ με 2-0.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από το σκάνδαλο εις βάρος της Λέφσκι και οι Βούλγαροι δέχτηκαν ένα ακόμα χαστούκι. Η Λάτσιο δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία στην Σόφια και διέσυρε την ομάδα του Ντόστανιτς με 4-0. Ο Ματουζάλεμ στο 22' και ο Ζαράτε στο 45' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, ενώ οι Μενί και Ρόκι ολοκλήρωσαν τον ιταλικό θρίαμβο. Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ γνώριζε μία ακόμα ήττα, συνεχίζοντας τις πολύ κακές εμφανίσεις. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν το φαβορί κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, αλλά οι Αυστριακοί αποδείχθηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Γιάνκο στο 21', ενώ στο 84' ο Τσο με δυνατό, κοντινό σουτ, έδωσε την δεύτερη νίκη στην Σάλτσμπουργκ.

2η αγωνιστική

Λέφσκι Σ. - Λάτσιο 0-4 (22' Ματουζάλεμ, 45' Ζαράτε, 65' Μενί, 73' Ρόκι)
Σαλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ 2-0 (21' Γιάνκο, 84' Τσο)

Επόμενη αγωνιστική

Σάλτσμπουργκ - Λέφσκι Σ. (22/10)
Λάτσιο - Βιγιαρεάλ (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σάλτσμπουργκ 6
Λάτσιο 3
Βιγιαρεάλ 3
Λέφσκι Σ. 0


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Τβέντε έφερε από νωρίς σε δύσκολη θέση την Φενέρ, ωστόσο η ομάδα του Ντάουμ εμφανίστηκε αποφασισμένη κόντρα στην Σέριφ την οποία κέρδισε με 1-0. Οι Τούρκοι είχαν αρκετό άγχος, όμως η υπεροχή τους καπροφώρησε στο 51' με τον Άλεξ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα, η Τβέντε δεν κατάφερνε να κερδίσει μέσα στο Ενσέντε την Στεάουα, μένοντας στο 0-0. Ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους Ρουμάνους, που με αυτόν τον τρόπο μετρίασαν τις απώλειες από το 0-0 της πρεμιέρας με την Σέριφ.

2η αγωνιστική

Τβέντε -Στεάουα Β. 0-0
Σέριφ -Φενέρμπαχτσε 0-1 (51' Άλεξ)

Επόμενη αγωνιστική

Σέριφ - Τβέντε (22/10)
Στεάουα Β. - Φενέρμπαχτσε (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Τβεντε 4
Φενέρμπαχτσε 3
Στεάουα Β. 2
Σέριφ 1


9ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα νέα για την ΑΕΚ από την Λευκορωσία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού της ΜΠΑΤΕ με την Έβερτον. Ο Λικατόροβιτς στο 12ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, που ήταν αρκετά πιο δραστήριοι από τα «ζαχαρωτά». Οι Άγγλοι, ωστόσο, παρά τις πολλές απουσίες τους κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι και να... χαλάσουν την βραδιά της ΑΕΚ. Στο 68' ο Φελαϊνί ισοφάρισε σε 1-1 και εννιά λεπτά αργότερα, ο Καχίλ με προβολή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της ΜΠΑΤΕ και έγραψε το 2-1.

2η αγωνιστική

ΑΕΚ -Μπενφίκα 1-0 (43' Μαϊστόροβιτς)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Έβερτον 1-2 (12' Λικατόροβιτς – 68' Φελαϊνί, 77' Καχίλ)

Επόμενη αγωνιστική

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ -ΑΕΚ (22/10)
Μπενφίκα -Έβερτον (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Έβερτον 6
Μπενφίκα 3
ΑΕΚ 3
ΜΠΑΤΕ 0


10ος ΟΜΙΛΟΣ

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Σαχτάρ στο νέο της γήπεδο, το «Ντόνμπας Αρίνα» δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Οι Ουκρανοί δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στην Παρτιζάν, διαλύοντας την με 4-1, με το σκορ να κολακεύει τους Σέρβους. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0, έπειτα από το αυτογκόλ του Λόμιτς και το γκολ του Αντριάνο. Στο 54' ο Τζάντσον έκανε το 3-0 και στο 67' ο Πακίτσκι έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφερε η Παρτιζάν ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας, μειώνοντας με τον Λιάγιτς στο 86'.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Γαλλία, ανάμεσα στην Τουλούζ και την Μπριζ που έμειναν στο 2-2. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Ακπάλα, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Σισόσο στο 54'. Ο... ώμος του Ζινιάκ στο 84' έδωσε το προβάδισμα στην γαλλική ομάδα, όμως ο Ντε Μετζ στις καθυστερήσεις χάρισε τον βαθμό στην Μπριζ.

2η αγωνιστική

Τουλούζ - Μπριζ 2-2 (54'΄Σισόκο, 84' Zινιάκ - 52' Ακπάλα, 90' Ντε Μετς)
Σαχτάρ - Παρτιζάν 4-1 (24'Λόμιτς αυτ., 38' Αντριάνο, 54' Τζάντσον, 67' Πακίτσκι- 86' Λιάγιτς)

Επόμενη αγωνιστική

Σαχτάρ-Τουλούζ (22/10)
Μπριζ -Παρτιζάν (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ 6
Τουλούζ 4
Μπριζ 1
Παρτιζάν 0


11ος ΟΜΙΛΟΣ

Το γκολ του Ν'Ντόι στο 25ο λεπτό στάθηκε αρκετό για την Κοπεγχάγη που κέρδισε με 1-0 την Σπάρτα Πράγας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντχόφεν με τον Μπακάλ στο 9ο λεπτό επικράτησε με το ίδιο σκορ της Κλουζ. Ο Τοϊβόνεν θα μπορούσε στο τέλος του ημιχρόνου να διπλασιάσει τα τέρματα των Ολλανδών, όμως αστόχησε από πολύ κοντά. Οι Ρουμάνοι πίεσαν, είχαν κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν τον έναν βαθμό.

2η αγωνιστική
Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας 1-0 (25' Ν' Ντόι)
Αϊντχόφεν - Κλουζ 1-0 ( 9 Μπακάλ)

Επόμενη αγωνιστική

Αϊντχόφεν - Κοπεγχάγη (22/10)
Σπάρτα Πράγας - Κλουζ (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Αϊντχόφεν 4
Κλουζ 3
Σπάρτα Πράγας 1
Κοπεγχάγη 0


12ος ΟΜΙΛΟΣ

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπιλμπάο στο «Βέζερστάντιον». Οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Χαντ στο 18ο λεπτό, ενώ ο Νάλντο στο 4'1, πήρε έτοιμο γκολ από τον Πιζάρο και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει, έπαιζε με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Ναϊεμέγιερ με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο, όμως άργησε πολύ να μειώσει το σκορ. Το ωραίο σουτ του Γιορέντε βρήκε στόχο στο 89', όμως η Βέρντερ όχι μόνο κράτησε το 2-1, αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φρινγκς στις καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, η Μαδέιρα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από το 35' με γκολ του Μίκαελ, καώς στο 76' ο Σουμάχερ ισοφάρισε για την Αούστρια Βιέννης γράφοντας το τελικό 1-1.

2η αγωνιστική

Βέρντερ Βρ. - Μπιλμπάο 3-1 (18'Χαντ, 41' Νάλντο, 90 Φρινγκς πεν. - 89' Γιορέντε)
Αούστρια Β. - Νασιονάλ Μ. 1-1 (76' Σουμάχερ – 35' Μίκαελ)


Επόμενη αγωνιστική
Αούστρια Β. - Βέρντερ Βρ. (22/10)
Μπιλμπάο - Νασιονάλ Μ. (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Βέρντερ Βρ. 6
Μπιλμπάο 3
Νασιονάλ Μ. 1
Αούστρια Β. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: