Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Bόμβα στο "Σαν Σίρο", εκπληκτική η Ρεάλ!


Πανηγυρισμοί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για τη Ρεάλ Μίλαν - Ζυρίχη 0-1
Αυτό και αν ήταν χαστούκι. Ηχηρό. Η Ζυρίχη παίζοντας με καρδιά, νίκησε 1-0 στο «Σαν Σίρο» τη Μίλαν, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι �εχουν πρόβλημα σε όλες τις γραμμές...

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο κύλησαν τα πρώτα λεπτά για τη Μίλαν. Στο 10ο ο Μίλαν Γκάγιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Τίχινεν και με ένα εκπληκτικό τακουνάκι στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-1.

Λίγο αργότερο, ο Ιντσάγκι από πολύ κοντά έκανε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να... βρει εστία. Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τη Μίλαν να έχει βγει στην επίθεση και να αναζητά το γκολ της ισοφάρισης και τη Ζυρίχη να κυνηγάει στην... κόντρα. Οι Ελβετοί έχασαν δυο κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσουν και δεύτερο γκολ, αλλά το 0-1 δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα οι «ροσονέρι» να ακούσουν τα εξ αμάξης μετά το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.

Ο τεχνικός -ο θεός να τον κάνει- της Μίλαν, Λεονάρντο, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το παιχνίδι πιο σοβαρά. Εβαλε στο 46ο τόσο τον Ροναλντίνιο όσο και τον Πάτο, μήπως και αλλάξε δραματικά η κατάσταση. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι στις χαμένες ευκαιρίες προστέθηκαν και ενέργειες των δυο προαναφερθέντων. Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν το σουτ του Τζαμπρότα χτύπησε στο δοκάρι των Ελβετών.

Σκόρερ: 10' Τίχινεν
Διαιτητής: Φλόριαμ Μέγιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Καλάντζε, Γιανκουλόφσκι, Αμπάτε - Λεόνι, Οκονκόβο

ΜΙΛΑΝ (Λεονάρντο): Στοράρι, Αμπάτε, Νέστα (60' Ονιέβου), Καλάντζε, Γιανκουλόφσκι, Φλαμινί (46' Τσαμπρότα), Πίρλο, Αμπροσίνι, Ζέεντορφ (46' Ροναλντίνιο), Ιντσάγκι, Πάτο.
ΖΥΡΙΧΗ (Μπερναρντ Τσαλαντες): Λεόνι, Κοχ, Τίχινεν, Μπαρμέτλερ, Ροχάτ (80' Σταχελ), Οκόνκβο, Αεγκέρτερ, Γκάιτς, Μαργκαϊράζ, Βονλάντεν (76' Νίκι), Τζούριτς.


Ρεάλ Μαδρίτης - Μαρσέιγ 3-0
Δυο διαφορετικά πρόσωπα είχε η Ρεάλ Μαδρίτης στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Στο πρώτο μέρος δυσκολευόταν να φθάσει στη εστία των Γάλλων, αλλά στην επανάληψη μέσα σε μερικά λεπτά οι παίκτες της έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και το 3-0 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Οσοι οπαδοί της Ρεάλ περίμεναν ότι η αγαπημένη τους ομάδα θα έκανε περίπατο από το πρώτο ημίχρονο μάλλον γελάστηκαν. Η Μαρσέιγ μπήκε ψυχωμένη και κοίταξε στα μάτια τους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι έδειχναν να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τους Γάλλους στο 7ο με τον Σεϊρού, ενώ η πρώτη αξιόλογη ενέργεια της Ρεάλ... εμφανίστηκε στο 14ο όταν το σουτ του Κακά αποκρούστηκε. Στο επόμενο λεπτό είχε ευκαιρία και ο Μπενζεμά.

Στο 25ο ο Χάιντσε έπιασε την κεφαλιά, με τον Κασίγιας να μην ανυσηχεί, ενώ στο 27ο ο Νιάνγκ πέρασε σαν σταματημένο τον Πέπε, βγήκε από πλάγια θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ, πλάσαρε, αλλά ο τελευταίος έδιωξε. Τέλος, στο 39ο ο Γκούτι σήκωσε την μπάλα στον Μπενζεμά, εκείνος έπιασε ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τα πάντα άλλαξαν σε δυο λεπτά στο δεύτερο μέρος. Στο 58ο ο Πέπε έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο, εκεί βρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έτρεψε πιο γρήγορα από τον Ντιαβαρά και πλάσαρε εύστοχα σημειώνοντας το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ντιαβαρά έκανε ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Πορτογάλο άσο μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και να δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σημειώσουν κι άλλο γκολ. Ο Κακά εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, δεν αστόχησε και... 2-0.

Ο εφιάλτης για τη μαρσέιγ δεν είχε τελειώσει. Στο 64ο οι Μπενζεμά, Κακά έκρυψαν την μπάλα, αποδιοργάνωσαν την άμυνα των Γάλλων, ο πρώτος την πάσαρε τελικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο θαυματουργός αυτός παίκτης, απλά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Σκόρερ: 58', 64' Κριστιάνο Ρονάλντο, 61' (πεν) Κακά
Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Κόκινες: 60' Ντιαβαρά (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Μπια, Χάιντσε, Ροντρίγκεζ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (72' Γκαράι), Πέπε, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Γκάγκο, Γκούτι, Κακά (78' Ραούλ), Κριστιάνο Ρονάλντο (70' Χιγκουάιν), Μπενζεμά.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Μπονάρ, Χάιντσε, Ντιαβαρά, Ταϊβο, Αμπριέλ (62' Ροντρίγκεζ), Μπια, Σεϊρού, Λούτσο Γκονζάλες, Νιάνγκ, Μοριέντες (63' Μπραντάο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: