Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Τοπαλίδης: «Στο μυαλό μόνο η Λετονία»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αφοσιωμένοι στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στη Λετονία χωρίς να σκέφτονται ακόμη την προοπτική των μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ ή το μέλλον τους στον πάγκο της Εθνικής είναι ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης, όπως δήλωσε ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ερωτηθείς αν έχει συζητήσει με τον 71χρονο προπονητή για το αν θα παραμείνει στον ελληνικό πάγκο, απάντησε: «Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι με τη Λετονία. Είναι δυνατό να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις; Αν πήγαιναν τα ματς με την Ελβετία και τη Μολδαβία καλύτερα, ίσως να κάναμε μία τέτοια συζήτηση. Ακόμη και όταν του μιλάω για τα μπαράζ, που είναι ο ρεαλιστικός μας στόχος πλέον, μου λέει ασχολήσου μόνο με το ματς απέναντι στη Λετονία».

Όσο για το καθοριστικό παιχνίδι της 10ης Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, είπε: «Ο προσανατολισμός στο ματς με τη Λετονία πρέπει να είναι επιθετικός, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε την αμυντική λειτουργία, γιατί οι αντίπαλοι είναι επικίνδυνοι στην επίθεση. Είναι μία ομάδα που θέλει προσοχή και δεν χάνει ποτέ με μεγάλα σκορ σε βάρος της. Στον αγώνα με τη Λετονία θα πρέπει να έχουμε-όπως λέει ο κόουτς-ελεγχόμενη επίθεση. Πρέπει να κερδίσουμε, δεν μας βολεύει κανένα άλλο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να προσέξουμε και την άμυνα», ενώ έκανε έκκληση στον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής. «Παίζουμε ένα καθοριστικό ματς στην έδρα μας και έχουμε ανάγκη την παρουσία των φιλάθλων περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Τι έφταιξε και το ελληνικό συγκρότημα είχε δύο αρνητικά αποτελέσματα σε Ελβετία και Μολδαβία τον περασμένο μήνα; «Στην Ελβετία αδικηθήκαμε πάρα πολύ. Η κόκκινη κάρτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στη Μολδαβία εφόσον προηγείσαι με 1-0 και δεν πετυχαίνεις δεύτερο γκολ, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλά δεν τα καταφέραμε, είναι πιθανό να κάνεις ένα λάθος και να δεχτείς την ισοφάριση».

Για το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον τραυματισμό του Άγγελου Χαριστέα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλοι παίκτες ο Γιάννης Τοπαλίδης ανέφερε: «Είχαμε πληροφορηθεί ότι ο Άγγελος έχει κάποιο πρόβλημα και περιμέναμε ότι θα το ξεπεράσει, αλλά μας ενημέρωσε πως ο τραυματισμός είναι πιο σοβαρός, έχει θλάση, και δεν θα μας ενισχύσει στα ματς που ακολουθούν. Ο Αμανατίδης έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά θα το ξεπεράσει και θα είναι παρών, όπως και ο Μόρας που θα είναι έτοιμος».

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί κάποιος παίκτης για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. «Μίλησα με τον κύριο Ρεχάγκελ, υπάρχει περίπτωση να κληθεί κάποιος παίκτης, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια απόφαση», ενώ επιβεβαίωσε πως ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επιστρέφει στην Εθνική. «Ο Γιούρκας είναι σε πολύ καλή κατάσταση από ό,τι έχουμε πληροφορηθεί από τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας και αν είναι ετοιμοπόλεμος θα μας βοηθήσει».

Ο Γιάννης Τοπαλίδης ξεκαθάρισε πως η πόρτα της Εθνικής δεν έχει κλείσει οριστικά για τον Τραϊανό Δέλλα και τον Άγγελο Μπασινά, που απουσιάζουν από τις τελευταίες κλήσεις. «Είναι δύο παίκτες που ήταν πολύ σημαντικοί για μας. Μίλησα και πρόσφατα με τον κύριο Ρεχάγκελ και μου είπε πως μπορεί να τους χρειαστούμε. Δεν μου έχει πει κατηγορηματικά ότι έχουν τελειώσει. Από τον κύριο Ρεχάγκελ εξαρτάται αν θα ξανακληθούν».

Πολύς λόγος έχει γίνει για τον Βασίλη Τοροσίδη-μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις-όσον αφορά στη θέση που πρέπει να χρησιμοποιείται. «Ο Τοροσίδης μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις. Ο κύριος Ρεχάγκελ τον χρησιμοποιούσε ως μπακ για να έχει μαζί με τον Σεϊταρίδη δύο επιθετικά μπακ. Έχει περάσει από το μυαλό του προπονητή να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις», τόνισε, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την αγωνιστική… πληρότητα του άσου του Ολυμπιακού συγκρίνοντάς τη με αυτή του Κώστα Κατσουράνη είπε: «Πρόκειται για δύο πολύ μεγάλους παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: