Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Βρήκε τους «11» ψάχνει το σχήμα

santos.jpgΤην Κυριακή 4 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ στην κοιλάδα των Τεμπών. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε το μνημόσυνο να μεταφερθεί στις 11 του μηνός. Δύο σχήματα δοκίμασε ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση της Πέμπτης (1/10). Κοντρέρας: «Να εκμεταλλευτούμε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια»


Την Κυριακή (4/10) συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ που ταξίδευαν από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του Δικεφάλου ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 1-1.


Ο υπεύθυνος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε θέματα οπαδών, Σπύρος Μιλιωρίδης μετά από επικοινωνία που είχε με τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ, ζήτησε να μεταφερθεί στις 11 Οκτωβρίου το μνημόσυνο για το δυστύχημα των Τεμπών, για να μπορέσει να δώσει το «παρών» σύσσωμη η ομάδα, μια και δεν θα ήταν δυνατό αν γινόταν στις 4 Οκτωβρίου. Στον αγώνα της Δευτέρας (5/10) κόντρα στον Ηρακλή θα κατατεθούν στεφάνια και θα τοποθετηθεί το πανό του Κορδελιού.

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής συνεχίστηκε την Πέμπτη (1/10) η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα της Δευτέρας με τον Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας.


Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα με απόντες για ακόμη μία μέρα τους έξι τραυματίες. Οι Φιλομένο και Αμπουμπακάρι ακολούθησαν θεραπεία ενώ οι Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ και Βιτόλο ατομικό πρόγραμμα. Σε μία προπόνηση όπου έλαβαν μέρος από την ομάδα των Νέων οι Αποστολόπουλος, Ευθυμιάδης, Μωυσιάδης και Σκέμπης.

Για το πώς θα παραταχθεί ο Δικέφαλος του Βορρά ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε δύο διαφορετικά σχήματα στο οικογενειακό διπλό. Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος δοκίμασε σχήμα 4-3-3 και στο δεύτερο 4-4-2, χρησιμοποιώντας τον Σάκη Παπάζογλου και στα δύο σχήματα, ενώ ο Βλάντα Ίβιτς μάλλον θα δει το παιχνίδι από τον πάγκο.
Στο 4-3-3 οι αμυντικοί ήταν οι ίδιοι με το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Δηλαδή στο κέντρο της άμυνας οι Τσιρίλο και Μαλεζάς με τον Σαβίνι στα αριστερά και τον Αραμπατζή στα δεξιά. Κι όσο για αυτούς του κέντρου ήταν οι Γκαρσία, Σορλέν και Φωτάκης. Από εκεί και πέρα στην επίθεση στα αριστερά ήταν ο Βιεϊρίνια, στα δεξιά ο Κονσεϊσάο και στην κορυφή ο Παπάζογλου. Στο 4-4-2 ο Βιερίνια προωθήθηκε στην επίθεση και δίπλα στον Παπάζογλου.

Κοντρέρας: «Δεν έχουμε την τύχη με το μέρος μας»


Ο Πάμπλο Κοντρέρας που έκανε ντεμπούτο έστω και για 10 λεπτά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και μάλιστα στην θέση του δεξιού μπάκ με δηλώσεις του στα «Σπορ του Βορρά» αναφέρθηκε στην επιστροφή του, αλλά και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.


Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή σου σε φουλ ρυθμούς δράσης. Νιώθεις το ίδιο συναίσθημα;

“Για αυτό που είμαι πολύ ικανοποιημένος είναι το γεγονός ότι έχω πλέον αφήσει οριστικά πίσω μου το πρόβλημα τραυματισμού που με απασχόλησε από την αρχή σχεδόν της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ασφαλώς δεν είναι ωραίο το συναίσθημα που νιώθει ένας παίκτης, όταν είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να μένει εκτός δράσης. Αυτό που θέλω είναι να επιστρέψω σε φουλ ρυθμούς δράσης και να βοηθήσω την ομάδα μου να πραγματοποιήσει πορεία εφάμιλλη της περσινής”.

Πώς έχεις δει τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ, από τη σκοπιά του παίκτη που δεν μπορούσε να βοηθήσει ενεργά την ομάδα του;

“Αυτό που προσωπικά διαπίστωσα ήταν το γεγονός ότι όλοι οι συμπαίκτες μου είχαν μεγάλη διάθεση να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στην ομάδα. Έλειψαν, όμως, τα αποτελέσματα, που θα μας επέτρεπαν να είμαστε τώρα σε καλύτερη μοίρα. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι σε κρίσιμες στιγμές αγώνων δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, κι αυτό μας στοίχισε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί να κοιτάμε πίσω μας, παρά μόνο να αφοσιωθούμε στις υποχρεώσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Η ομάδα δουλεύει καθημερινά σε έντονους ρυθμούς και είμαι βέβαιος ότι γρήγορα θα αποδώσει τους καρπούς που όλοι θέλουμε”.


Έχεις την εκτίμηση ότι τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Ηρακλή και ΠΑΣ Γιάννενα παρέχουν την ευκαιρία στην ομάδα του ΠΑΟΚ για βαθμολογική ανάκαμψη;

“Αυτό που χρειαζόμαστε στην παρούσα χρονική φάση είναι η κατάκτηση των θετικών αποτελεσμάτων, που θα μας επιτρέψουν να καλύψουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα το χαμένο έδαφος. Ασφαλώς και είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τα δύο σερί παιχνίδια στην έδρα μας και να βελτιώσουμε τη θέση μας στη βαθμολογική κατάταξη. Χωρίς, φυσικά, να παραγνωρίσουμε τις δυσκολίες που κρύβουν τα δύο επόμενα παιχνίδια, και ειδικότερα αυτό εναντίον του Ηρακλή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: