Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Επτά χρόνια... είναι πολλά

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάτο, η Μίλαν νίκησε 3-0 την Ίντερ στο Derby della Madonnina και έκανε... άλμα για το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2004. Οι "ροσονέρι" ευτύχησαν να ξεκινήσουν με ένα γκολ από τα... αποδυτήρια, ενώ η αποβολή του Κίβου στο 54' αποδείχθηκε καταδικαστική για τους τυπικά φιλοξενούμενους "νερατζούρι". από λάθος απόφαση του Ριτσόλι.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν επί της μεγάλης της αντιπάλου, της ξέφυγε 5 βαθμούς στη "μάχη" της Σέριε Α, για το φινάλε της οποίας απομένουν ακόμη 7 αγωνιστικές. Στο κυνήγι της, βέβαια, υπάρχει και η Νάπολι, η οποία βρίσκεται για την ώρα στο -6, αλλά αγωνίζεται την Κυριακή κόντρα στη Λάτσιο εντός έδρας.

Στο κατάμεστο από 80.000 φιλάθλους "Σαν Σίρο", η Μίλαν πήρε το προβάδισμα στο πρώτο κιόλας λεπτό με τον Πάτο, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Σέζαρ, που είχε αποκρούσει το πρώτο σουτ του Ρομπίνιο. Η Ίντερ... αφού συνήλθε, άρχισε να απειλεί την εστία του Αμπιάτι, με τον Πατσίνι στο 19' να χάνει μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση σε τετ α τετ με τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Ο Φαν Μπόμελ στο 39' με έναν "κεραυνό" τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σέζαρ, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει με ακόμη δύο καλές στιγμές για την Ίντερ, αμφότερες με τον Ετό. Ο Αμπιάτι είπε "όχι" στο σουτ του Καμερουνέζου στο 41', ενώ δύο λεπτά μετά ο Ετό έστειλε την μπάλα με κεφαλιά μόλις άουτ. Η ομάδα του Λεονάρντο έδειχνε ικανή να φτάσει στην ισοφάριση και το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν αν μη τι άλλο αμφίρροπο.

Ο Κρίστιαν Κίβου, ωστόσο, φρόντισε για το... αντίθετο, ανατρέποντας τον Πάτο στο 54' και παίρνοντας πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την Ίντερ με δέκα παίκτες. Οι "νερατζούρι" κατέρρευσαν και το ντέρμπι κρίθηκε στο 62', όταν ο Πάτο με το δεύτερο του τέρμα, αυτή τη φορά με το κεφάλι μετά από σέντρα του Αμπάτε, διπλασίασε τα τέρματα της Μίλαν.

Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των "ροσονέρι" έδωσε ο Αντόνιο Κασάνο στο 90', ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζανέτι και λίγο αργότερα ολοκλήρωσε την μίνι-προσωπική του παράσταση, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Ο ιδιόρρυθμός επιθετικός είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή στη θέση του Ρομπίνιο στο 80' και μέσα σε 10 λεπτά... πρόλαβε να τα κάνει όλα.

ΜΙΛΑΝ (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Νέστα, Τζαμπρότα, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Μπόμελ, Γκατούζο (51' Φλαμινί), Μπόατενγκ, Ζέεντορφ, Αμπάτε, Ρομπίνιο (80' Κασάνο), Πάτο (84' Εμάνουελσον)
ΙΝΤΕΡ (Λεονάρντο): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Μαϊκόν, Κίβου, Ρανόκια, Σνάιντερ, Καμπιάσο (71' Στάνκοβιτς), Τιάγκο Μότα, Ετό, Πατσίνι (62' Μιλίτο), Πάντεφ (55' Κόρντομπα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: