Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τεράστιο άλμα Ευρώπης για τους Βολιώτες

Μεγάλο βήμα για την έξοδο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς επικράτησε με 3-0 της Skoda Ξάνθης εντός έδρας για την 28η αγωνιστική ημέρα της SuperLeague. Παρότι τα επόμενα δύο ματς είναι αρκετά δύσκολα, η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη βρίσκεται πολύ κοντά στην Ευρώπη. 

Στο πρώτο μέρος οι Βολιώτες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 7΄, με τον Μαρτίν να πιάνει κεφαλιά μετά από σέντρα του Ούμπιντες και τον Γκσπούρνινγκ να διώχνει σε κόρνερ.

Λίγο αργότερα, η ακριτική ομάδα ισορρόπησε το ματς και έχασε μία σημαντική φάση με τον Μαρσελίνιο στο 26΄. Όμως, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέτυχε το 1-0, με τον Σανκαρέ να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από πλάγια εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Γκσπούρνινγκ.   

Πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Βλάσης Καζάκης είχε δοκάρι για την Skoda, μετά από σουτ εντός περιοχής.
Στο δεύτερο 45λεπτο,  ο ρυθμός του αγώνα ήταν ακόμα καλύτερος, με τον Σολάκη να χάνει διπλή ευκαιρία στο 55΄ και τον Αυστριακό γκολκίπερ να αποκρούει ισάριθμες φορές. Στο 60΄ο Βλάσης Καζάκης έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Γιακούποβιτς να κρατάει το 1-0.

Ωστόσο, στο 67΄, ο Ηλίας Σολάκης βρέθηκε μόνος του στη περιοχή της Ξάνθης και έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ, με την μπάλα να προσκρούει και στο δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ. Στη συνέχεια, ο νεοεισελθόντας, Ακόστα, έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σο 74΄και 75΄ με την δεύτερη να προσκρούσει στο δοκάρι της Ξάνθης.

Στο 83΄όμως, ο Τόμας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Βόλου σημειώνοντας το 3-0. Ο εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς, Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ και ο Τόμας με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πήρε ένα σπουδαίο «τρίποντο» όσον αφορά την έξοδο της στα play-off, συμπλήρωσε 44 βαθμούς και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ισοβαθμεί με τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Στην επόμενη αγωνιστική ο Βόλος αγωνίζεται με τον Άρη στο "Βικελίδης" σε ένα ματς που θα κρίνει τα πάντα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ουμπίντες, Μητρόπουλος, Μαρτίν (86΄Ροντρίγκεζ), Τομάς, Ζέλεσι, Σανκαρέ (85΄Ψυχογιός), Μπρέσκα (74΄Ακόστα), Ρόκας, Ζαραδούκας, Σολάκης 

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Βάλλας, Σταθάκης, Τζάγκι (83΄Τσουμάνης), Μπόατενγκ (58΄Μάνταλος), Αντεφέμι, Καζάκης, Κιντάνα, Βασιλακάκης (72΄Σουάνης), Μαρσελίνιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: