Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μόρας: «Τιμή μου το ενδιαφέρον Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά»

Η παραμονή του σε ομάδα του εξωτερικού αποτελεί προτεραιότητα για τον Βαγγέλη Μόρα, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», ωστόσο επισήμανε ότι τον τιμά το ενδιαφέρον των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας αμυντικός στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μπολόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για πρόκριση στα τελικά του Euro 2012.

Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε:

Για την απουσία του από τον χθεσινό αγώνα της Μπολόνια στην έδρα της Μπρέσια: «Είχαν ένα χτύπημα στο γόνατο, αλλά δεν είναι τίποτα σοβαρό. Προσπάθησαν να κάνω προπόνηση, έκανα, αλλά δεν έπαιξα προληπτικά».

Για την ήττα της ομάδας του με σκορ 3-1: «Δεν ήταν καλή η εικόνα μας. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά δυσκόλεψε για εμάς το ματς. Παρουσιαστήκαμε και λίγο χαλαροί από τη στιγμή που έχουμε σωθεί και κάπως έτσι ήρθε η ήττα».

Για τη φετινή χρονιά του στην Μπολόνια: «Δεν ξεκίνησε όπως ήθελα, από εκεί και πέρα έχω συμμετοχή σε όλους τους αγώνες. Από τη στιγμή που μπήκα στην ομάδα και που έχουν επιτευχθεί οι στόχοι μας, όλοι και εγώ είμαστε ευχαριστημένοι. Σκέφτομαι πλέον άλλα πράγματα».

Για το που θα συνεχίσει την καριέρα του: «Σίγουρα προτεραιότητα είναι το εξωτερικό. Εφόσον μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στο εξωτερικό θα προσπαθήσω να μείνω όσο περισσότερο μπορώ. Θα δω τις προτάσεις που θα έχω το καλοκαίρι και θα αποφασίσω. Είμαι στην Μπολόνια προς το παρόν, τα πράγματα οδεύουν στο να φύγω, αλλά υπάρχουν κάποιες συζητήσεις ακόμα. Δεν βιάζομαι να αποφασίσω και πιστεύω ότι θα βρω μια ομάδα στο εξωτερικό για συνεχίσω εκτός Ελλάδας την καριέρα μου.

Είμαι «ανοιχτός» σε όλες τις προτάσεις για το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστώ, Γερός να είμαι και θα δούμε. Δεν είναι προτεραιότητα η Ιταλία. Βέβαια, αισθάνομαι καλά εδώ, αφού γνωρίζω πλέον τη γλώσσα και το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα αν μου δοθεί η ευκαιρία να πάω κάπου αλλού δεν θα πω όχι. Είναι ευκαιρία να ζήσω σε κάποιες άλλες χώρες οπότε δεν λέω σε τίποτα».

Για το ενδιαφέρον Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Σίγουρα τη συγκεκριμένη περίοδο όχι. Μιλάμε βέβαια για μεγάλες ομάδες και δεν έχω πρόβλημα να γυρίσω, ειδικά από τη στιγμή που παίζουν και στο Champions League. Είναι τιμή που υπάρχει ενδιαφέρον από αυτές τις ομάδες , αλλά δεν θέλω να απαντάω συνέχεια σε όσα γράφονται. Με πειράζει που γράφονται πράγματα για μένα που δεν έχω πει».

Για την μάχη της Εθνική στα προκριματικά του Euro 2012: «Πιστεύω ότι τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα. Από το πόσο καλοί θα είμαστε στα παιχνίδια μας. Έχουν μπει κι άλλες ομάδες στο κόλπο της πρόκρισης και δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε έναν νέο τρόπο παιχνιδιού που προσπαθεί να περάσει ο Φερνάντο Σάντος».

Για τις διαφορές Σάντος και Ρεχάγκελ: «Είναι καθαρά στον τρόπο τακτικής. Εντελώς διαφορετική έχει ο ένας και εντελώς διαφορετική ο άλλος. Άλλα ήθελε να περάσει ο ένας και άλλα ο άλλος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μεταξύ τους».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας: «Είμαστε ένα λαός που υποφέρει όλος μαζί. Πάντα υποφέρουμε όλοι μαζί στην άμυνα. Πάντα είμαστε εκεί πίσω και υποφέρουμε να κρατήσουμε ένα αποτέλεσμα. Τον τρόπο ανάπτυξης του Σάντος δεν τον είχαμε δουλέψει ποτέ και πρέπει να προσπαθήσουμε στις λίγες μέρες που έχουμε όταν συγκεντρωνόμαστε να αφομοιώσουμε αυτά τα πράγματα που θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: