Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αρης βγαλμένος από μέταλλο

Ο Άρης έπαιζε τα ρέστα του για την Ευρώπη και ο Αστέρας Τρίπολης την επιβίωσή του στην Σούπερ λίγκα. Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, όσον αφορά την εξέλιξή του, αλλά μέτριο ποιοτικά, οι κίτρινοι… άλωσαν την… Τρίπολη με, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, αυτήν τη φορά με σκορ 2-1 και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη φορά με… ανατροπή. Μάλιστα, ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Άρη μέσα στην Τρίπολη στα μεταξύ τους παιχνίδια… Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας Τρίπολης… αυτοκτόνησε, αν και έπαιζε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με έναν παίκτη περισσότερο, ενώ στο 89’ έχασε πέναλτι με τον Μπαστία!

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με 4-4-1-1, προωθημένο επιθετικό τον Τσέζαρεκ, πιο πίσω του τον Κόκε, αριστερά τον Καστίγιο και δεξιά τον Σακάτα, έχοντας ως ανασταλτικά χαφ τους Φατί κα Τόχα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης προτίμησε από την πλευρά του ένα περισσότερο αναγνωριστικό παιχνίδι, θέλοντας να περιορίσει τους χώρους στον αντίπαλό του.

Ήταν φανερό από το πρώτο λεπτό και σε ένα γλιστερό τερέν, ότι το άγχος βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων. Ελάχιστες καλές στιγμές, πολύ λίγοι συνδυασμοί έξω από την περιοχή, πολλά λάθη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε από λάθος του βοηθού όταν δεν είδε παράβαση σε χέρι ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης και στην συνέχεια της φάσης, ο Ρονάλντο Γκιάρο έδιωξε από την γραμμή την κεφαλιά του Ροζέριο.

Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε φωτιά…
Στο 31’ ακυρώθηκε, μάλλον κακώς, γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης. Εκτελέστηκε φάουλ από δεξιά με τον Ουριμπάρι, ο Μπαρτολίνι έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτήτης  Κωνσταντινέας έδειξε επιθετικό φάουλ σε μία αμφισβητούμενη φάση.

Όμως ο Αστέρας βρήκε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 35’ μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ουριμπάρι, ο Ορόθκο πήδηξε ψηλότερα από όλους και πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0.

Ο Τσιώλης προσπάθησε να αλλάξει τον… ρου του αγώνα, βάζοντας στο 38’ τον Καζναφέρη, αντί του Σακάτα, αλλά ο Άρης μέσα σε λίγα λεπτά έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο…

Στο 39’ ο Καστίγιο, δέχθηκε κόκκινη κάρτα, όταν ο Μεξικανός πάτησε τον Μπαστία σε μια επίδειξη… επιπολαιότητας. Παρόλα αυτά, ο Άρης έδειξε… αντανακλαστικά. Στο 44’ ο Κόκε έκανε το 1-1 από χτύπημα πέναλτι, παράβαση την οποία κέρδισε μετά από ανατροπή του Μπαρτολίνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης, να μπήκε πιο δυνατά και να έχασε ευκαιρίες, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 64’ ο Πορτίγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Λαζαρίδης με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά.
Οι κίτρινοι πήραν κεφάλι κάνοντας το 1-2 (!) με τον αμυντικό του Άρη να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τσιώλης «γέμισε» την άμυνά του, φροντίζοντας να παίξει με τρία στόιπερ ( Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Φατί).

Στο 85΄ αποβλήθηκε ο Φρανκού για τον Αστέρα… Παρόλα αυτά, στο 89’, οι γηπεδούχοι κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι (ανατροπή του Φατί πάνω στον Ματούσιακ), αλλά ο Χουάνμα απέκρουσε το χτύπημα του Μπαστιά.
 Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Γ. Πάνου (Αιτ/νιας), Η. Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας) Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Ρουμπίλ, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Φρανκού, Ουντότζι (60' Αρσενίεβιτς), Ροτζέριο Μάρτινς (79' Παπάζογλου), Ματούσιακ
Πάγκος: Αναστασόπουλος, Αλβες, Αρσενίεβιτς, Φορτούνης, Τσαμπουρής, Παπάζογλου, Κερ
Αρης (Σάκης Τσιώλης):  Χουάνμα, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Σακάτα (38' Καζναφέρης), φατί, Τόχα, Καστίγιο, Κόκε, Τσέζαρεκ (58' Πορτίγια).
Πάγκος: Βελλίδης, Πορτίγια, Μενδρινός, Κουλουχέρης, Οριόλ, Περέιρα, Καζναφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: