Κυριακή 3 Απριλίου 2011

"Λύτρωση" με Αθανασιάδη

Ο Αθανασιάδης πέρασε στο 66' στη θέση του Μουσλίμοβιτς και τρία λεπτά αργότερα χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της Λάρισας, που πια δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
Ο Μάκης Χάβος επανέφερε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια του «δικεφάλου» του βορρά. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας είχε δεξιά του Έτο και αριστερά του τον Λίνο ενώ οι Κοντρέρας και Μαλεζάς ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί για τους γηπεδούχους. Αμυντικά χαφ οι. γνωστοί Γκαρσία και Βιτόλο. Από κει και πέρα, Βιερίνια δεξιά στην επίθεση, Ελ Ζααρ αριστερά, Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και ο Ιβιτς από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο.
Στην απέναντι όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου προτίμησε και αυτός ένα σχήμα 4-2-3-1, με τον Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, τους Ταλ, Νταμπίζα, Ταυλαρίδη και Κατσιαρό από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, με αμυντικά χαφ τους Τόζακ και Ιγκλέσιας. Πανκράτ, Μετίν, Τσιμπάμπα αγωνίστηκαν πίσω από τον Κουζέν και είχαν αρκετούς ελεύθερους χώρους.
Οι γηπεδούχοι απέκτησαν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο πεντάλεπτο 15-20, ο ΠΑΟΚ απείλησε τρεις φορές την εστία του Αμπάρη όμως Ίβιτς, Βιερίνια και Ελ Ζαάρ δεν κατάφεραν σε διαδοχικές περιπτώσεις να σκοράρουν.
Από τη δική τους πλευρά, οι «βυσσινί» άρχισαν σιγά σιγά να προωθούνται και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι (ιδιαίτερα μετά το 30' όταν και αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Γκαρσία), με τους Τσιμπάμπα και Κουζέν να αποτυγχάνουν να βρουν στόχο στις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος.
Αντίθετα όμως στο δεύτερο, οι Θεσσαλοί περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ τους έριξε στα... σχοινιά και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Κωστένογλου ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα... Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν φτάνει μόνο αυτό.
Τη λύση τελικά στον «δικέφαλο» του βορρά έδωσε ο Αθανασιάδης που λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, στάθηκε τυχερός αλλά και ικανός και πέτυχε το γκολ που έμελλε να χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα (άλλωστε τα πλέι οφ είναι πια ο μεγάλος της στόχος) αντίθετα με την ΑΕΛ που έμεινε στους 25 βαθμούς και πολύ πολύ δύσκολα πια θα αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Γούκος (Ηπείρου)
Γήπεδο:
Τούμπα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Ετό, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (30' Αρίας), Βιτόλο (59' Σαλπιγγίδης), Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς (66' Αθανασιάδης).
Στον πάγκο: Γιακουμής, Τσιρίλο, Φωτάκης, Σνάουτσνερ

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Ταλ, Κατσιαρός, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Ιγκλέσιας, Κόζακ (62' Αμπουμπακάρι), Μετίν (77' Κανόμπιο), Πανκράτ (14' Μπλάζεκ), Τσιμπάμπα, Κουζέν
Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Ρέντζας, Κολοβέτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: