Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Νίκησε τη... σιωπή!

Πρώτα το συλλαλητήριο, μετά τα... ταξί και στη συνέχεια η απόλυτη σιωπή στις εξέδρες του ΟΑΚΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η ΑΕΚ, πάντως, νίκησε τον Ατρόμητο (1-0) με τον Γκερέιρο (33').
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2 σε ρόμβο, έχοντας τους Σκόκο-Μπλάνκο επιθετικό δίδυμο και τον Γκερέιρο πίσω τους. Ο Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Πολωνός, έδειξε ορεξάτος από νωρίς καθώς έχασε μια καλή ευκαιρία στο 3' αλλά αυτό, τελικά, ήταν μια...έκλαμψη για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Ατρόμητο μαζικά πίσω για να μη χάσει και τον κόσμο στις εξέδρες να αδιαφορεί πλήρως για τον αγώνα, καθώς δεν ακούστηκε ούτε ένα σύνθημα, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την ούτως ή άλλως προβληματική Ένωση να κάνει κάτι καλό.

Ο Σκόκο γυρνούσε πίσω για να πάρει την μπάλα και να βοηθήσει αλλά συνολικά στους Κιτρινόμαυρους το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο. Έτσι, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η συμπεριφορά του κόσμου που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ... Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κατάταση που επικρατούσε, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει κάτι οργανωμένο και ήταν ξεκάθαρο ότι μόνο μέσω ατομικής ενέργειας θα έμπαινε γκολ. Οπως και έγινε στο 33' με τον Γκερέιρο. Το 1-0 πανηγυρίστηκε στο ΟΑΚΑ για λίγα δευτερόλεπτα αλλά αμέσως μετά επανήλθε η σιωπή και το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση...

Με την έναρξη της επανάληψης, πάντα μέσα σε απόλυτη σιωπή στις εξέδρες, η ΑΕΚ πλησίασε στο 2-0 με τον Γκερέιρο, ο Ατρόμητος στο 1-1 με τους Καμαρά, Αναστασάκο (μπήκε αντί του Φαβάλι) και φάνηκε ότι ποδοσφαιρικά θα βλέπαμε κάτι καλύτερο. Τελικά οι δύο ομάδες επανήλθαν στη... νιρβάνα του πρώτου 45λεπτου, με τον Χιμένεθ να αντικαθιστά τους Ματέος (τραυματίστηκε) και Γκερέιρο με τους Γιάχιτς και Λυμπερόπουλο αντίστοιχα.

Τα λεπτά περνούσαν... μαρτυρικά στο ΟΑΚΑ, ο Χιμένεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Καφέ αντί του Μπλάνκο στο 79', ο Ατρόμητος έμεινε με 10 στο 83' από την αποβολή του Σαρμιέντο χωρίς να είναι προφανής σε όλους μας ο λόγος και το 1-0 δεν άλλαξε παρά τα λάθη των Κιτρινόμαυρων και την πίεση του Ατρόμητου στο τέλος, με τους οπαδούς της ΑΕΚ προς το τέλος να ασχολούνται περισσότερο με την αστυνομία εκτός γηπέδου...

Man of the match: Σε ένα τόσο κακό ματς ο MVP δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που έκανε τη διαφορά. Ο Γκερέιρο, δηλαδή, που πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ ενώ έχασε και άλλες δύο ευκαιρίες.

Αδύναμος κρίκος: Οτι η ΑΕΚ θα ήταν επηρεασμένη από όσα έχουν γίνει, το περιμέναμε. Ο Ατρόμητος ήταν η πραγματική απογοήτευση, γιατί είχε και μεγάλο κίνητρο. Κι όμως, παρουσιάστηκε χάλια στο ΟΑΚΑ...

Στο ύψος του: Ο Σκόκο είναι κεντρικό πρόσωπο για αρκετούς λόγους στην ΑΕΚ τις τελευταίες δύο εβδομάδες αλλά αυτό δε φάνηκε να τον επηρεάζει. Ηταν αρκετά ορεξάτος, έτρεχε συνεχώς και βοηθούσε την ομάδα του. Οι πρωτοβουλίες που πήρε δεν του βγήκαν αλλά τουλάχιστον το προσπαθούσε συνεχώς.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γεωργέας στο 51', δύο φορές μάλιστα, δίνοντας την ευκαιρία στον Καμαρά να ισοφαρίσει. Το γεγονός ότι δεν έγινε αυτό, οφείλεται στη γκάφα και του παίκτη του Ατρόμητου.

Το στραγάλι: Εύκολο ήταν το ματς και έτσι ο διαιτητής Μάνταλος περνούσε ουσιαστικά απαρατήρητος, μέχρι το 83ο λεπτό. Εκεί αποβλήθηκε ο Σαρμιέντο αλλά τον λόγο τον ξέρει καλύτερα ο διαιτητής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: