Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Όλο το Νησί στο... κόλπο!!

Η Αγγλία έχει κάνει το πέντε στα πέντε στην προκριματική φάση του Euro 2016 και βρίσκεται ήδη «αγκαλιά» με την παρουσία της στα τελικά. Η ομάδα του Ρόι Χότζον, ωστόσο, δεν είναι η μόνη εκπρόσωπος του Νησιού που ετοιμάζεται για τα γήπεδα της Γαλλίας, καθώς και όλοι οι άλλοι βρίσκονται… γερά μέσα στο κόλπο της πρόκρισης!
Έχοντας φτάσει στου δρόμου τα μισά σε αυτήν την προκριματική φάση, το england365 κάνει έναν πρώτο απολογισμό για τους πέντε της Μεγάλης Βρετανίας, με το πρόσημο για όλους σχεδόν να είναι θετικό!
Από τις πέντε ομάδες του Νησιού, οι τρεις βρίσκονται στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας, η οποία δίνει και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του διευρυμένου (με 24 ομάδες) Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ οι άλλες δύο μάχονται στον ίδιο… λάκκο, με αρκετές πιθανότητες υπέρ τους.
Αγγλία-15 βαθμοί (1η θέση)
Το 4-0 επί της Λιθουανίας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (27/3) έδωσε συνέχεια στο απόλυτο) που τρέχουν τα «τρία λιοντάρια» στον 5ο όμιλο. Η Αγγλία βρίσκεται ήδη στους 15 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές και το +6 από Σλοβενία και Ελβετία, οι οποίες δεν μοιάζουν ικανές να απειλήσουν σοβαρά.

Ουαλία-11 βαθμοί (1η θέση)
Με μπροστάρη τον Γκάρεθ Μπέιλ και άξιο συμπαραστάτη τον Αάρον Ράμσεϊ, η Ουαλία πέρασε σαν… σίφουνας (3-0) από το Ισραήλ στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου το Σάββατο (28/3). Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε πέντε ματς για το συγκρότημα του Κρις Κόουλμαν, που παραμένει αήττητο (ακόμα δύο ισοπαλίες) και πέρασε στην κορυφή του γκρουπ.

Β.Ιρλανδία-12 βαθμοί (2η θέση)
Με τον Μάικλ Ο’ Νιλ να κοουτσάρει μαεστρικά από τον πάγκο και τον Κάιλ Λάφερτι να σκοράρει δύο φορές, η Β.Ιρλανδία πήρε το «τρίποντο» με το 2-1 επί της Φινλανδίας και συνεχίζει να αφήνει… ξερούς άπαντες στον 6ο όμιλο. Με 4 νίκες και 12 βαθμούς, βρίσκεται στην δεύτερη θέση του γκρουπ, στο -1 από την πρωτοπόρο Ρουμανία και το +4 από την Ουγγαρία.

Σκωτία-10 βαθμοί (3η θέση)/Ιρλανδία-8 βαθμοί (4η θέση)
Το πιο δύσκολο έργο από όλους μοιάζουν να έχουν Σκωτία και Ιρλανδία. Οι δύο «γείτονες» βρίσκονται μαζί στον 4ο όμιλο και αυτήν τη στιγμή είναι στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, σε ένα γκρουπ που όλα είναι ανοικτά! Οι Σκωτσέζοι έκαναν… πλάκα (6-1) στο Γιβραλτάρ και συνεχίζουν να ισοβαθμούν με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία στους 10 πόντους, υστερώντας όμως στο μεταξύ τους.
Ο Σέιν Λονγκ σκοράρει χθες (29/3) βράδυ στις καθυστερήσεις και η Ιρλανδία κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την πρωτοπόρο Πολωνία. Η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ έφτασε έτσι τους 8 βαθμούς σε 5 ματς, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερε να στερήσει από τους Πολωνούς τη δυνατότητα να ξεφύγουν, βάζοντας «φωτιά» στην υπόθεση πρόκριση.

*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: