Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ… Παιχνιδάρα να γουστάρεις!!!

Παιχνίδι από τα παλιά. Τότε που οι ομάδες πρώτης γραμμής ήταν περισσότερες από δυο, τα γήπεδα γεμάτα και τα παιχνίδια υψηλού επιπέδου.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Η αναμέτρηση της Κυριακής απέδειξε πόσο ανάγκη έχει πλέον το άθλημα να ξεφύγει από το… δίπολο , από την σύγκρουση των αιωνίων κόκκινων και πράσινων που δυστυχώς πλέον κοντεύει να γίνει… αιώνια.
Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές. Όσο υψηλού επιπέδου και αν είναι αυτή η κόντρα του ΠΑΟ με τον ΟΣΦΠ , όσο και αν διεκδικεί περγαμηνές Γιουρολίγκας , σαν θέαμα είναι αδύνατον να μην έχει κουράσει του φίλους του μπάσκετ.
Εξάλλου η ποικιλία πότε δεν κουράζει.  Ακόμα και αν τρως τα δυο ωραιότερα, νοστιμότερα πιάτα από τους κορυφαίους σεφ καθημερινά είναι ανθρωπίνως αφύσικο να μην αναζητήσεις και άλλες γεύσεις.
Εκτός από το άθλημα που χαμογελά ικανοποιημένο με το υψηλό επίπεδο της αναμέτρησης, χαμογελά και η Ένωση.
Μια ΑΕΚ επιβλητική , θαρραλέα , ανταγωνιστική. Έτοιμη για το μεγάλο βήμα , έτοιμη για την καταξίωση. Από την ίδια πλέον εξαρτάται αν θα παραμείνει στο ρετιρέ και το γράφω γιατί η μπασκετικές αυτοχειρίες δυστυχώς δεν απουσιάζουν στην  χώρα μας.
Οι περισσότερες οφείλονται στον μεγαλοϊδεατισμό που συνοδεύει βαριές φανέλες όπως η Ένωση. Βιάζονται να επιστρέψουν και τελικά καταλήγουν να κάνουν περισσότερα βήματα προς τα πίσω από τα μπροστά που υπολείπονται για την κορυφή.
Ας ελπίσουμε ότι στην ΑΕΚ θα πρυτανεύσει η λογική.
‘Όπως πρυτάνευσε στο παιχνίδι της την Κυριακή πράμα καθόλου εύκολο με τόσα.. «τρελοκομεία» στο ρόστερ της
Θετικότατος ο Ουίλμπεκιν με τους 10 πόντους και τις 6 ασίστ. Σημαντικά νούμερα σημαντική παρουσία από ένα παίκτη που δείχνει να έχει ακτινογραφήσει σωστά την τακτική της ομάδας.
Ό πολύς κύριος Ίνγκλις σε ένα ακόμα ματς πρωταγωνιστής και συνάμα υποψήφιος για …όσκαρ. Ασταμάτητος , 18 πόντοι , πολυτιμότατοι που φέρουν την σφραγίδα του . Ο παίκτης που σημάδεψε από το πρώτο μέρος την καρδιά του αντιπάλου.  6 στα  10 τρίποντα παρακαλώ. Ένα ποσοστό που πόνεσε πολύ μα πολύ τους ομόχρωμους αντιπάλους.
Από κοντά ο Χέρστον ο φόργουορντ εργαλείο. Ψυχή , δύναμη , αποτελεσματικότητα. Τα ποντάκια στον ντορβά 16!!!  Αλλά και πολύ μυαλό, πολύ σημαντική πρώτη ύλη για αυτά τα …ύψη.
Μενσά Μπονσού , Αθηναίου και ο Μιλόσεβιτς κλείνουν τον κύκλο των magnificent six . Σημαντικό νούμερο διακριθέντων για την απόλυτη επικράτηση.
Ο Μενσά αποδείχθηκε ο βασιλιάς του ζωγραφιστού οι πόντοι του 16 σαν τα χρόνια της Ευλαμπίας στο σουξέ του Γιοκαρίνη,  τα δε ριμπάουντ 12 . ‘Ελεγχος με υψηλές επιδόσεις που θα ικανοποιούσαν και τον πιο φιλόδοξο γονέα.
Ο Αθηναίου έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του. Έχει βελτιώσει το σουτ και το απέδειξε απέναντι σε μια πρώην ομάδα του που ίσως να θεωρούσε  ότι ο τομέας αυτός –και δικαίως- υπήρξε η αχίλλειος πτέρνα του παίκτη.
Ο Αθηναίου συστήθηκε και πάλι σε φίλους και αντιπάλους  με νέο ρεπερτόριο. Τα νούμερα εξαιρετικά. Οι πόντοι του 14 , 4-5 τρίποντα σε αποφασιστικά σημεία , τρίποντα που …ξάπλωσαν τον ΑΡΗ ανήμπορο στο παρκέ και 3 ασίστ για συμπλήρωμα.
Τέλος ο Μιλόσεβιτς είχε καρδιά και δύναμη απαραίτητα στοιχεία για ένα ματς που δεν θέλεις μόνο να κερδίσεις αλλά να καλύψεις και την διαφορά. Διψήφιο νούμερο πόντων και για τον Βόσνιο 10 τον αριθμό, 6ριμπάουντ λεβέντικα και τρεις ασίστ παρακαλώ.
Στην αντίπερα όχθη επίσης κίτρινη, λίγη ενέργεια  και ακόμα λιγότερο μυαλό. Γιατί ο ΑΡΗΣ είναι δυο φορές χαμένος. Δυο φορές αφού πήγαινε για …δυο αποτελέσματα και κατάφερε να μην… προβιβαστεί.
Όταν 6 από τους αντιπάλους σου έχουν διψήφιο νούμερο πόντων , τότε ότι και να λές όσες δικαιολογίες και να προφέρεις , σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει υστέρησες στον τομές που σε θεωρούσαν δυνατό. Στην άμυνα!!!
Διακριτική η παρουσία του Πάσαλιτς , εκτός τόπου και …αθλήματος ο Ριντ , συμμετοχή αλλά όχι και παρουσίες από Μούρτο, Σιμτσακ. Με τρείς να σκυλιάζουν στο παρκέ , Αντεγκμπόγιε , Βεζένκοφ  σε ένα όμως ρόλο  και το ψυχωμένο Τόμας είναι αδύνατον να κάνεις την ζημιά σε μια ομάδα στο επίπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα στο σπίτι της.
Αλλά άμα δεν μπορείς να είσαι ζημιάρης και να κλέψεις το παιχνίδι , μπορείς τουλάχιστον να κλέψεις την διαφορά. Και εκεί θέλει μυαλό. Κουρδισμένο και συγκεντρωμένο. Μυαλό για να επιβάλλεις την στρατηγική σου  και για να χαλάσεις  το μυαλό του αντιπάλου.
Είναι αδύνατον μια ομάδα που κυνηγά την διαφορά να δέχεται στους δυο τελευταίες περιόδους 27 και 26 πόντους.
Κάτι δεν έχει καταλάβει. Το κυριότερο ίσως , ότι δηλαδή στα ματς αυτά κάνεις σύμμαχο σου τον χρόνο , βάζεις εσύ τον ρυθμό και αυτόματα ο αντίπαλος σου έχει να τα βάλει με …δύο.  Με σένα και το χρονόμετρο. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!!!
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: