Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δεν βοήθησαν οι αλλαγές!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως οι πληγές που άνοιξε το πέρασμα του Ρανιέρι από την Ελλάδα δεν επουλώθηκαν 100%, όμως μπήκε φρένο στον κατήφορο.

Δεν βοήθησαν οι αλλαγές
H επίγευση από το χθεσινό «πιάτο» που μας σέρβιρε ο νέος... σεφ της Εθνικής ομάδας, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, δεν ήταν άσχημη. Μία ομάδα, η οποία θύμιζε την... κανονική Ελλάδα, την Εθνική που ήταν, αν μη τι άλλο αξιόπιστη, και δεν πρόσφερε απλόχερα δώρα σε κάθε πιθανό και απίθανο αντίπαλο, όπως συνέβαινε κατά τη σύντομη θητεία του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο.

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ, βέβαια, που άνοιξε το πέρασμα του Ιταλού από την Ελλάδα δεν επουλώθηκαν 100%, όμως μπήκε φρένο στον κατήφορο και αν βοηθούσαν οι αλλαγές που έκανε ο Ουρουγουανός προπονητής, ίσως να είχαμε πάρει το απόλυτο της χαράς σε επίπεδο βαθμών. Ευκαιρίες υπήρξαν και για ένα εικοσάλεπτο στο β' ημίχρονο το ματς είχε «γαλανόλευκους» πρωταγωνιστές. Ισως αν έμπαινε εκεί το γκολ, να μη χρειαζόταν να σταθούμε και στην ανεπίδοτη προσφορά των ποδοσφαιριστών που κάλεσε ο κόουτς από τον πάγκο.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, πάντως, η ελληνική ομάδα δεν είναι χαμένη με το «Χ» που πήρε χθες το βράδυ στο «Groupama Arena » της Βουδαπέστης, το γήπεδο που χρησιμοποιεί για έδρα της και η Φερεντσβάρος. Με «τρίποντα» στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Φινλανδία, την Ουγγαρία και τα Νησιά Φερόε και μία νίκη από εκεί και πέρα, με Ρουμανία κ.λπ. μπορεί άνετα το ελληνικό συγκρότημα να διεκδικήσει με αξιώσεις την τρίτη θέση, δη- λαδή την παρουσία στα μπαράζ.

ΚΡΑΤΑΜΕ από τη χθεσινή εικόνα και το ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν ότι η Εθνική αρχίζει να παίρνει τα πάνω της. Απλώς, δεν έχει πια την πολυτέλεια κάποιου... ατυχήματος στη δύσκολη πορεία της για να πάρει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στο Euro του 2016 στη Γαλλία. Τα λάθη, οι χασμωδίες και οι επιπολαιότητες που δεν έλειψαν σε κάποια σημεία του χθεσινοβραδινού αγώνα κόντρα στην Ουγγαρία θα μπήκαν, φανταζόμαστε, στο σημειωματάριο του Σέρχιο Μαρκαριάν, ώστε να τα δουλέψει και στον επόμενο αγώνα η Ελλάδα να εμφανιστεί ακόμη καλύτερη και, κυρίως, ουσιαστικότερη. Αυτή η ουσία, άλλωστε, ήταν που έλειψε χθες το βράδυ. Αυτή η ουσία είναι που μετράει πάντα στις φάσεις των προκριματικών γύρων στις μεγάλες διοργανώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: