Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Με το… δεξί στον «Μαραθώνιο»

Σε έναν δεύτερο κύκλο συνεχόμενων αγώνων κατά τον οποίο θα δίνει τρία ματς ανά εβδομάδα μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μπαίνει από σήμερα ο ΠΑΟΚ με αφετηρία το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με το… δεξί στον «Μαραθώνιο»
Αλώβητος από το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλει να βγει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (18:15, Novasports 1).

Οι Θεσσαλονικείς ξεκινούν έναν δεύτερο μίνι-μαραθώνιο, ο οποίος έχει τερματισμό το «Καραϊσκάκη», προτού διακοπεί και πάλι το πρωτάθλημα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Μέχρι τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να σκεφτεί το σημερινό ματς με τους Αρκάδες και στη συνέχεια τα ματς με Μακάμπι Χάιφα (εντός για το Europa League), Πανθρακικό (εκτός για το πρωτάθλημα), Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός για το Κύπελλο Ελλάδας), Εργοτέλη (εντός για το πρωτάθλημα), Μακάμπι Χάιφα (εκτός για το Europa League) και τέλος το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η νίκη είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη για τους παίκτες του Χουμπ Στέφενς, ο οποίος δεν υπολογίζει μόνο τον Βούκιτς για το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα.

Όλα δείχνουν ότι ο Ολλανδός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίονο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Τζιόλης και ο Λάζαρ, με τους Νίνη και Στοχ να παίζουν στα πλάγια.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Λόρενς, Λούκας, Γεωργιάδης και Νέτσιντ.

Εκτός έμειναν οι Γιακουμής, Λόπεθ, Ολίσε, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Γκαρσία και Τζανδάρης. Επίσης, ο Κάτσε δεν είναι στην αποστολή για γνωστούς λόγους, ο Βούκιτς είναι τραυματίας και ο Κωνσταντινίδης προέρχεται από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Προϊστορία

Δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες έχει ο Αστέρας στην Τούμπα. Το 2011-12, ο Στάικος Βεργέτης είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, στο μοναδικό παιχνίδι του ως υπηρεσιακός τεχνικός.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

16/09/12 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1 (46' Λόρενς, 88' (πεν) Αθανασιάδης - 20' (πεν) Περόνε)
10/03/12 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-3 (31' Αθανασιάδης, 54' Γεωργιάδης - 2', 17' Περόνε, 10' Ναβάρο)
09/01/11 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (32' Σαλπιγγίδης)
16/01/10 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (54΄ Κουτσιανικούλης)
07/12/08 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (16' Αναστασάκος - 62' Τσέζαρεκ)
16/03/08 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (90'+ Μιλάνο)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: