Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Μυαλό και υλικό, να γίνει κάτι μαγικό!!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάλαγα, που ήρθε λόγω των πολλών λύσεων που διαθέτουν φέτος οι ανέτοιμοι ακόμα, «ερυθρόλευκοι».

Μυαλό και υλικό, να γίνει κάτι μαγικό
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να ναι σύμπτωση λέει ο λαός και μέσα σε πέντε ημέρες ο Ολυμπιακός βάλθηκε να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη ρήση. Μετά τον Παναθηναϊκό, έπαιξε όσο χρειαζόταν για να αρχίσει νικηφόρα την υπεράσπιση του τίτλου του στην Ευρωλίγκα, έχοντας σε μέτρια έως κακή μέρα τον φυσικό του ηγέτη. Μπορεί οι 13 πόντοι που έγραψε η στατιστική του Βασίλη Σπανούλη να ξεγελούν όσους δεν παρακολούθησαν το ματς, όμως η νίκη δεν ήρθε χάρη στον αρχηγό. Προέρχεται από κοπιαστικό καλοκαίρι με τραυματισμό και ιώσεις, αλλά όπως σχεδόν πάντα όταν κρίνονται οι προκρίσεις θα είναι εκεί. Αν λοιπόν κρατάμε κάτι από τα δύο πρώτα πρόωρα δείγματα του νέου Ολυμπιακού, είναι οι πολλές λύσεις που έχει πλέον για να διασπά τις αντίπαλες άμυνες. Με πολλούς και διάφορους τρόπους και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.


Κόντρα στην φιλότιμη και πιο έτοιμη Μάλαγα, ήταν τα τρίποντα και οι Πέτγουεϊ, Λοτζέσκι Σλούκας, μια άλλη βραδιά θα είναι το σκοράρισμα από το ζωγραφιστό και οι Ντάνστον, Σίμονς, Πρίντεζης. Σημασία, ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, έχουν οι νίκες. «Έστω και με ένα πόντο», όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Όταν το ροζ φύλλο έρχεται με 8-10 λεπτά καλής και ενεργητικής άμυνας, σε συνδυασμό με ορθολογικές επιθέσεις και επιλογές, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Όσο θα περνάει ο καιρός οι «ερυθρόλευκοι» θα «ξεμπουκώνουν», θα βρίσκουν «χημεία» και παράλληλα θα σφίγγουν ακόμα περισσότερο στα μετόπισθεν. Έχουν τα… υλικά για κάτι τέτοιο, αφού ο Μάντζαρής είναι και πάλι εδώ και οι αθλητικότατοι Πέτγουεϊ, Σίμονς και Ντάνστον «σκεπάζουν» τη θέα προς το καλάθι.

Πριν την αγαπημένη όπως πάντα ανατροπή του σκορ, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε σωστά στην άμυνα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τρέξει στο «ανοικτό» γήπεδο, έχανε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, είχε βιαστικές επιθετικές επιλογές και ήταν τραγικός στα σουτ δύο πόντων, χάνοντας πολλά λέι απ -και λόγω άγχους-, ενώ ο Ντράγκιτς έκανε ζημιά με την ευστοχία του και την εξουδετέρωση του Σπανούλη. Όταν η… μηχανή κατάθεσης ενέργειας στο παρκέ πήρε μπρος, όλα πήραν το δρόμο τους. Αυτό δείχνει ότι θα είναι και φέτος το σήμα κατατεθέν…

Το διάστημα που ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σε βάρος του 45-35 σε 51-46 με επί μέρους 16-1, ήταν απολαυστικό. Με μπόλικη δημιουργία -δείγμα μυαλού- και εναέριες φάσεις. Αν αυτό διευρυνθεί στη συνέχεια, η ουσία, που είναι οι νίκες, θα έρχονται με ευκολότερο τρόπο, καλύτερο και πιο θεαματικό μπάσκετ που θα ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό. Απαραίτητη προϋπόθεση η σκληρή δουλειά, η ταπεινοφροσύνη και η έλλειψη τραυματισμών. Για τα δύο πρώτα υπάρχουν οι εικόνες και το μυαλό είναι στο κεφάλι, οπότε η λογική λέει ότι θα γίνουν. Σε μία πρεμιέρα που πάντα έχει ιδιαιτερότητες, το τρακ των νεόκοπων σε αυτό το επίπεδο ψηλών δεν στοίχισε. Το ίδιο και η ανετοιμότητα του Λο και η απουσία του Μπέγκιτς. Πίσω από όλους αυτούς, υπάρχουν ο Κατσίβελης που δεν έχει αγωνιστεί λεπτό και Αγραβάνης-Παπαπέτρου που είναι νωρίς για να μπουν στη μάχη. Όπως και στα επιτυχημένα γλυκά, όταν τα υλικά «δέσουν» το αποτέλεσμα έχει όλα τα εχέγγυα να είναι… μαγικό. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: