Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ήταν, είναι και θα είναι ντέρμπι!!

Άρης και ΠΑΟΚ συγκρούονται στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που δεσπόζει στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Α1. Νησιώτικο ντέρμπι και εύκολο έργο για «αιωνίους» στο μενού.

Ήταν, είναι και θα είναι ντέρμπι
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε ντέρμπι «αιωνίων», αλλά ντέρμπι έχει και η δεύτερη αγωνιστική. Άρης και ΠΑΟΚ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, συνθέτουν ένα… εκρηκτικό ζευγάρι. Οι δύο ομάδες μπορεί να μην έχουν την αίγλη του παρελθόντος και να μη διεκδικούν τον τίτλο, ωστόσο βρίσκονται σε τροχιά εξυγίανσης και έχουν πάντα τον κόσμο στο πλευρό τους.

Η ψυχολογία είναι με το μέρος των «κίτρινων», που απέκλεισαν τον μεγάλο τους αντίπαλος στην Πυλαία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και τώρα θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Ο Σούλης Μαρκόπουλο δεν υπολογίζει στον Μαρκ Πέιν, που τραυματίστηκε στον αγώνα του Κυπέλλου. Οι δύο μονομάχοι έχουν αναμετρηθεί 187 φορές στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Άρη να έχει 104 νίκες, έναντι 83 του ΠΑΟΚ, ενώ σε 96 ματς έχουν διεξαχθεί στο «Αλεξάνδρειο» το επί μέρους σκορ είναι 62-44.

Ο Ολυμπιακός, που κράτησε ακέραιες τις ελπίδες για την πρώτη θέση μετά τη νίκη του στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής, επιστρέφει στο κλειστό των Ιλισίων όπου την περασμένη Πέμπτη απέκλεισε για το Κύπελλο τον Ηλυσιακό. Αμφίβολος είναι ο Μπέγκιτς, που έχει ενοχλήσεις στη μέση, ενώ στην Α1 δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Χριστοδούλου.

Ο Παναθηναϊκός μετά από δύο ήττες σε ισάριθμα επίσημα ματς υποδέχεται τον Πανελευσινιακό. Ο Μπράμος, που έχασε το παιχνίδι με τη Λιέτουβος Ρίτας θα είναι διαθέσιμος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το νησιώτικο ντέρμπι, με τον Κολοσσό Ρόδου να φιλοξενεί το Ρέθυμνο. Ο Πανιώνιος υποδέχεται τα νεοφώτιστα Τρίκαλα με στόχο να κάνει το 4/4 στα επίσημα παιχνίδια του τη φετινή περίοδο.

Ο Ίκαρος κάνει ντεμπούτο στη Χαλκίδα υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ πρώτη εμφάνιση στην έδρα της για την Α1 κάνει και η Νέα Κηφισιά, που μετά τη νίκη στην πρεμιέρα στα Τρίκαλα, φιλοξενεί τον ΚΑΟΔ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 19/10

16:00 Πανιώνιος-Τρίκαλα BC
18:00 Κολοσσός ΒΑΠ-Ρέθυμνο Aegean
21:30 Άρης-ΠΑΟΚ (Novasports 1)

Κυριακή 20/10

17:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Απόλλων Πάτρας
18:00 Ηλυσιακός-Ολυμπιακός (Novasports 3)
18:00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΚΑΟΔ

Δευτέρα 21/10

19:15 Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο 26/10

Ρέθυμνο Aegean-ΠΑΟΚ 16:00 (Novasports 3)
ΚΑΟΔ-Πανιώνιος 16:00
Ολυμπιακός-Ίκαρος Χαλκίδας 19:15 (Δημόσια Τηλεόραση)
Άρης-ΑΕ Ν. Κηφισιάς 18:00
Πανελευσινιακός-Ηλυσιακός 18:00

Κυριακή 27/10

Απόλλων Πάτρας-Κολοσσός ΒΑΠ 16:00

Δευτέρα 28/10

Τρίκαλα BC-Παναθηναϊκός 17:00 (Novasports 1)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: