Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Θέος στο Metropolis: «Χωρίς γήπεδα δεν υπάρχουν Ακαδημίες»

Την άποψη του για τον φετινό Άρη, τα πρωταθλήματα των Τμημάτων Υποδομής και τον Ολυμπιακό, στον οποίο εργάζεται ως προπονητής στις Ακαδημίες από το καλοκαίρι, εξέφρασε μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis ο Τάσος Θέος. Ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν των ερυθρολεύκων επεσήμανε για πολλοστή φορά ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα και την λειτουργία των Ακαδημιών είναι η έλλειψη Αθλητικών Κέντρων. Κάτι που τονίζει εδώ και χρόνια, ακόμη κι όταν με τον Άρη πανηγύρισε την κατάκτηση πρωταθλήματος....

Αναλυτικά τα όσα είπε:


-Για το πόσο διαφορετικά είναι στην Αθήνα;
«Είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα και ο τρόπος δουλειά. Όταν έχεις ένα αθλητικό κέντρο δικό σου έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια για να λειτουργήσεις σαν ακαδημία με την έννοια να δουλέψεις και να βγάλεις παίκτες για την πρώτη ομάδα. Ο Ολυμπιακός δουλεύει σε ευρωπαϊκά πρότυπα, παρέχει σε αθλητές και προπονητές ό,τι χρειάζονται για να βγαίνει σωστά η δουλειά».

-Για το αν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις αποτελούν τον κυριότερο παράγοντα για να κάνεις σωστή δουλειά στις Ακαδημίες;
«Είναι μία φιλοσοφία του ποδοσφαίρου. Όταν με την Κ17 του Άρη είχαμε πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος είχα πει ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουν οι ιθύνοντες είναι να δημιουργήσουν το δικό τους σπίτι για τις Ακαδημίες. Είναι το εφόδιο που θα πρέπει να έχεις για να αναδειχθείς».

-Για τον Ολυμπιακό, κι αν πρωταγωνιστεί στις Ακαδημίες όπως στην πρώτη ομάδα;
«Αυτή είναι η φιλοσοφία του συλλόγου. Εδώ και δύο χρόνια τα περισσότερα τμήματα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού πηγαίνουν στο εξωτερικό, συμμετέχουν σε τουρνουά, παρακολουθούν την φιλοσοφία μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Όλα αυτά είναι εμπειρίες και δίνουν έξτρα κίνητρα στα παιδιά που συμμετέχουν. Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια έχει δείξει την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του με τους παίκτες που αναδεικνύει».

-Για τον Άρη κι αν βλέπει μία συνέχεια της προβληματικής περυσινής χρονιάς;
«Η ομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα κι αυτό βοηθάει πολύ στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Άποψή μου, όμως, είναι ότι το άσχημο ξεκίνημα οφείλεται στον λανθασμένο προγραμματισμό που έγινε το καλοκαίρι. Και εξηγούμαι, ότι έπρεπε η ομάδα να στηριχθεί στον ήδη υπάρχον κορμό της και απλά να προστεθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές σε θέσεις που υπήρχε κενό με παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως για παράδειγμα ο Τάτος. Όταν δεν έχεις το δικαίωμα για μεταγραφές και τα οικονομικά περιθώρια είναι στενά, τότε δεν αλλάζεις όλη την ομάδα. Βασίζεσαι στον κορμό σου. Η ομάδα, πάντως, πήρε ψυχολογία μετά το διπλό και βλέπω ότι αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο παιχνίδι με παιχνίδι».

-Για το αν πιστεύει πως η κατάσταση θα είναι η ίδια δύσκολη όπως πέρυσι ή τα μηνύματα είναι πιο αισιόδοξα;
«Ο Άρης έχει δείξει στα τελευταία ματς ότι έχει μια ταυτότητα, δείχνει ένα καλό πρόσωπο και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Από εδώ και πέρα θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν πιο εύκολα, αφού και οι παίκτες άρχισαν να αφομοιώνουν την φιλοσοφία του νέου προπονητή.

-Για το αν διακρίνει πρόοδο στα Τμήματα Υποδομής;
«Η Λίγκα προσπαθεί κάθε χρόνο να ανεβάζει τον πήχη. Το πρόβλημα στην Ελλάδα, θα επαναλάβω, είναι η έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων. Θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση, ότι για να συμμετέχει κανείς στην Σούπερ Λίγκα χρειάζεται απαραίτητα να έχει αθλητικό κέντρο, να ανέβει επίπεδο και να αρχίσουμε να βγάζουμε παίκτες». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: