Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«Νιώθεις ρίγος όταν μπαίνεις στην Τούμπα»

Στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στάθηκε ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην Μακάμπι Χάιφα.

«Νιώθεις ρίγος όταν μπαίνεις στην Τούμπα»
Μοναδική εμπειρία είναι για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρούμπεν Ράγιος εν όψει του αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

«Δεν το κρύβω πως νιώθεις ρίγος όταν μπαίνεις σε αυτό το γήπεδο, εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισπανός φορ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»

Έχεις εγκλιματιστεί στο Ισραήλ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Με έχουν αγκαλιάσει στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Και θέλω να βοηθήσω περισσότερο».

Θα έρθεις στην Ελλάδα για να παίξεις με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, τι περιμένεις να γίνει;

«Είναι μία μεγάλη εμπειρία να παίζει κάποιος στην Τούμπα. Και δεν το κρύβω πως νιώθεις ρίγος όταν μπαίνεις σε αυτό το γήπεδο, εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Πάντως, ανεξάρτητα από την ατμόσφαιρα, εμείς θα έρθουμε στην Ελλάδα για τη νίκη, για τους τρεις βαθμούς. Απέναντι στον ΠΑΟΚ, ως παίκτης του Αστέρα, είχα κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Στο περσινό ματς στην Τούμπα, θυμάμαι πως είχα τρία σουτ στα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Απίστευτο. Και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με χειροκρότησαν στο τέλος».

Η ομάδα σου αγνοεί τη νίκη εδώ και 53 ημέρες. Πού οφείλεται;

«Είναι και θέμα τύχης την οποία δεν έχουμε. Παίζουμε καλά, κάνουμε ευκαιρίες, προσπαθούμε να σκοράρουμε, αλλά στα τελευταία παιχνίδια χάνουμε βαθμούς. Έχουμε όμως πίστη στις δυνατότητές μας. Κάποια στιγμή, θα "σπάσει" η γκίνια».

Και εσύ έχεις να σκοράρεις κοντά στους δύο μήνες…

«Θα έρθει η στιγμή που θα ξανασκοράρω. Είμαι βέβαιος. Το βασικό είναι να ξεπεράσουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα, την πρώην ομάδα σου στην Τούμπα. Θα ήθελες να είσαι παρών;

«Ναι, γιατί αυτά τα ματς δεν ξεχνιούνται εύκολα. Θυμάμαι όλες τις όμορφες στιγμές. Αναγνωρίζω πως ο ΠΑΟΚ έχει μια ισχυρή ομάδα, δυνάμωσε το καλοκαίρι, αλλά με όλο το θάρρος υποστηρίζω την πρώην ομάδα μου, τον Αστέρα Τρίπολης και εύχομαι να κερδίσει. Ωστόσο, αναγνωρίζω πως θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο στην Τούμπα».

Πως είναι τα πράγματα στη Μακάμπι;

«Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της Μακάμπι, στο γήπεδο βρίσκονται 12.000 φίλαθλοι που μας στηρίζουν. Και αυτό είναι σημαντικό. Και εκτός έδρας μας ακολουθούν. Έχω ακούσει πως θέλουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσοι οπαδοί θα έρθουν. Πάντως είναι εκδηλωτικοί, όπως είναι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ».

Μπορεί η Μακάμπι να προκριθεί από τον όμιλο;

«Όλα είναι ανοιχτά και θα κριθούν στις επόμενες αγωνιστικές».

Αντίπαλος σου στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα βρεθεί και ο συμπατριώτης σου αλλά και πρώην συμπαίκτης σου στον Αστέρα, ο Χακόμπο…

«Θα είμαστε αντίπαλοι την άλλη Πέμπτη, όμως τον εκτιμώ πάρα πολύ για τις ικανότητές του. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, ούτε με κάποιον άλλον Ισπανό παίκτη του ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι θα τα πούμε στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ισχυρό σύνολο».

Πέρυσι με τον Αστέρα, είχατε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ από τον τελικό του κυπέλλου. Στο ΟΑΚΑ όμως ζήσατε την δυσάρεστη εμπειρία μία ντροπιαστικής διαιτησίας και ο Αστέρας έχασε το κύπελλο από τον μόνιμα ευνοημένο Ολυμπιακό. Αυτή ήταν η πιο δυσάρεστη ανάμνησή σου από την Ελλάδα;

«Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ αυτόν τον διαιτητή (σ.σ. εννοεί τον Γιάχο) και τον τρόπο που σφύριξε για την ομάδα μου. Είναι μία δυσάρεστη εμπειρία γιατί παίξαμε καλύτερα και αξίζαμε το κύπελλο. Αυτό πιστεύω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: