Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Έκανε του κεφαλιού του!!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ήταν σε καλή μέρα όμως ο Μιγκέλ Βίτορ με δύο κεφαλιές του χάρισε τη νίκη, 2-0, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και παράλληλα τον διατήρησε σε «τροχιά» τίτλου.

Έκανε του κεφαλιού του
Ο Μιγκέλ Βίτορ πήρε τον ΠΑΟΚ από το... χέρι και με δύο τέρματα τον οδήγησε στη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα με σκορ 2-0. Ο «δικέφαλος του Βορρά» παρότι δεν βρέθηκε και στην καλύτερη δυνατή μέρα κατάφερε να πάρει ακόμη μία νίκη στην έδρα του και να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας, έπειτα από 8 αγωνιστικές.

Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ καλύτερα από τους γηπεδούχους στο ματς και δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο 20 λεπτο. Με το πέρασμα των λεπτών ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό, όμως του έλειψε η τελική προσπάθεια. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μιγκέλ Βίτορ, που έδιωξε το βάρος από τα πόδια της ομάδας του με κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Ερνάντεζ στο 40’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε ψηλά την άμυνα του Αστέρα, που δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να «παγώσει» τον ρυθμό. Σαλπιγγίδης, Στοχ και Αθανασιάδης δημιούργησαν αρκετά «ρήγματα» στην αντίπαλη περιοχή με τη βοήθεια του... Νίνη και η πίεση αυτή έφερε και το δεύτερο γκολ. Ο Μιγκέλ Βίτορ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών και με ωραία κίνηση στον κενό χώρο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας στο 57’. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, ενώ ο Αστέρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την χαλάρωση των γηπεδούχων και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Πλέον, η ομάδα του Στέφενς έφτασε τους 19 βαθμούς έπειτα από 8 αγωνιστικές και ελπίζει σε «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού απέναντι στον Πλατανιά προκειμένου να συγκατοικήσουν στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στην 6η θέση με 10.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου (69’ Τζαβέλλας), Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης (85’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (72’ Λούκας)

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Λόρενς, Γεωργιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Γκοϊάν, Πιπίνης, Κουρμπέλης (59’ Κάφα), Ουσέρο, Εντό (74’ Χουάνμα), Ουρτάδο (68’ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Σέτι

Στον πάγκο: Μπαντής, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κοντοές

Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης

Γήπεδο: ΤούμπαΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: