Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ο… μετρ των ανατροπών!!

Όπως τελείωσε τις δύο τελευταίες Euroleague, με ανατροπές στους τελικούς, άρχισε ο Ολυμπιακός την προσπάθεια να πάρει την τρίτη σερί επικρατώντας στο ΣΕΦ της Μάλαγα με 69-61.

Ο… μετρ των ανατροπών
Παρότι βρέθηκε να χάνει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον αγαπημένο του τρόπο… την ανατροπή ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Μάλαγα (69-61), για την πρώτη αγωνιστική του Γ’ ομίλου της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν ακόμα και στο -12 στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ξεκινώντας από την καλή άμυνα και με σωστές επιλογές και ενέργεια στην επίθεση, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να μπουν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Πέτγουεϊ, Σλούκας και Λοτζέσκι ξεχώρισαν για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ζόριτς και Βάσκεθ για τους φιλοξενούμενους.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα η Γαλατασαράι την επόμενη Πέμπτη (24/10, 21:45), στην Κωνσταντινούπολη.

Το ματς



Κακός στην άμυνα

Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης και Σίμονς ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, αλλά κακή στην άμυνα επιτρέποντας στους αντιπάλους της με δύο συνεχή τρίποντα από Ντράγκιτς και Χετσχάιμερ να τρέξει ένα επί μέρους σκορ 11-2 και να προηγηθεί με +9 (8-17). Ο Λοτζέσκι έδωσε περισσότερες λύσεις στο σκορ, τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν ανάσες και με δύο τρίποντα από Σλούκα και Σπανούλη οι γηπεδούχοι περιόρισαν τη ζημιά κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -4 (18-22).

Πρόβλημα στην επίθεση και τα ριμπάουντ

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν βελτιωμένοι στην άμυνα, αλλά πολύ χειρότεροι στην επίθεση στη δεύτερη περίοδο. Ενδεικτικό είναι πως χρειάστηκαν 4:08 για να σκοράρουν. Ο Ντράγκιτς σκόραρε κατά βούληση, ενώ έκανε εξαιρετική δουλειά στην άλλη πλευρά του παρκέ πάνω στον Σπανούλη, ο Σίμονς και ο Ντάνστον ήταν ανεξήγητα κακοί και νευρικοί (με τον δεύτερο να χρεώνεται με τρία φάουλ σε τριάμισι λεπτά στο παρκέ). Μόνο ο Πέτγουεϊ έμεινε να δίνει λύσεις με μακρινά σουτ και δύο δικά του τρίποντα έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής (24-25) στα μέσα του δεκαλέπτου. Όμως η Ουνικάχα έκανε θραύση στις δύο ρακέτες με τον Βάσκεθ, που κυριαρχούσε με ριμπάουντ, τάπες και πόντους, ενώ ένα τρίποντο του Κάλογουεϊ στην εκπνοή του ημιχρόνου έγραψε τον χειρότερο δυνατό επίλογο για το πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Όταν ήθελε… μπορούσε

Η Μάλαγα επέστρεψε στο παρκέ φορτσάτη φτάνοντας την υπέρ της διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο, το +12 (26-38). Σε αυτό τη βοήθησε το γεγονός ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν δυσκολία στο σκοράρισμα. Αυτό, εξάλλου, μαρτυρούν και τα σχεδόν τρία λεπτά που χρειάστηκαν για να σκοράρουν. Πάντως το -12 αφύπνισε τους Πρωταθλητές Ευρώπης που μέσα από καλές άμυνες, απάντησαν με σερί 9-0 για να μειώσουν σε 35-38. Ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα από τους «ερυθρόλευκους» που έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πετύχουν επτά αναπάντητους πόντους και να βρεθούν στο +10 (35-45). Τρία συνεχόμενα τρίποντα όμως από Γιώργο Πρίντεζη, Ματ Λοτζέσκι και Μπρεντ Πέτγουεϊ ξαναέβαλαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, 44-45, στο τέλος της περιόδου δίνοντας του παράλληλα και την απαιτούμενη ψυχολογία.

Από ανατροπές ξέρει καλά

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς (46-45) ενώ συνέχισαν το ίδιο φουριόζοι για το +5 (51-46) με τρίποντο του Μάντζαρη και θεαματικό κάρφωμα του Πέτγουεϊ. Το μομέντουμ ήταν με τον Ολυμπιακό. Οι εξαιρετικές άμυνες έδωσαν… φτερά στους γηπεδούχους και τους οδήγησαν στο +11 (60-49) αναγκάζοντας τον Ζοάν Πλάθα να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό βοήθησε την Ουνικάχα που μείωσε στους πέντε (62-57) με δύο λεπτά να απομένουν. Σημαντικό τρίποντο στο 1’45’’ από τον Ματ Λοτζέσκι (65-57) ενώ με δύο καλές άμυνες στη συνέχεια ο Κώστας Σλούκας «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσαν οι βολές του Βασίλη Σπανούλη και το κάρφωμα του Σαμπόνις (69-61).

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 13 (3/4 τρίποντα), Λο, Ντάνστον 3 (7 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (7 ασίστ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 8 (6 ασίστ), Σίμονς 4 (8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 12 (3).

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Κοντέ, Σαμπόνις 2, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 3 (1), Σουάρεθ 8 (6 ριμπάουντ), Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 12, Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς 12 (3), Χετσχάιμερ 8 (2), Κάνερ-Μέντλεϊ 9 (2), Στίματς 1.

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Βιατόρ (Γαλλία), Γιούρας (Σερβία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: