Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Στο τέλος, ο καλύτερος Ολυμπιακός!!

Στο τέλος, ο καλύτερος Ολυμπιακός
Τα δυνατά φιλικά του Ολυμπιακού ανά την Ευρώπη, ολοκληρώθηκαν και πλέον έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα για το τι να περιμένουμε από τους «ερυθρόλευκους» τη σεζόν που ξεκινάει επίσημα την προσεχή εβδομάδα. Κόντρα στην Ζαλγκίρις για τριάντα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτικό για την εποχή μπάσκετ, συνδυάζοντας τον πλουραλισμό και την ευχέρεια στην επίθεση, με σωστή συμπεριφορά στην άμυνα. Εκεί που έδειχνε να «πονάει» η ομάδα στα προηγούμενα ματς.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αυτό και παρότι τα φιλικά δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα, δείχνει ότι οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα τα τεστ προετοιμασίας και προσπαθούν άμεσα να βελτιωθούν εκεί που υστερούν. Αν ο μικρός τελικός που έκανε ο Ολυμπιακός στο «Γκομέλσκι Καπ» κόντρα σε μία δυνατή και ανανεωμένη ομάδα είναι το σωστό δείγμα, τότε οι ελπίδες για ακόμα καλύτερο μπάσκετ από τους Πειραιώτες αυξάνονται. Χωρίς τους Λο και Άντιτς που είναι σημαντικότατοι κρίκοι στην αλυσίδα, η ομάδα του Μπαρτζώκα έδειξε να μην έχει πρόβλημα στο rotation, αφού τα κενά κάλυψαν παίρνοντας καλό βαθμό Σλούκας και Κατσίβελης στα γκαρντ και Παπανικολάου, Περπέρογλου και Χάινς, για όσο αντικατέστησαν τον Σκοπιανό στο «4».

Συνολικά, ο Ολυμπιακός στην επίθεση είχε καλές αποστάσεις, φρέσκες ιδέες, πολλά ρήγματα στην αδύναμη πλευρά της άμυνας, καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλές λύσεις. Πρίντεζης, Σπανούλης και Περπέρογλου δείχνουν ότι θα τραβήξουν το περισσότερο «κουπί», με τον πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού να είναι αναγεννημένος και έτοιμος για ένα εξαιρετικό νέο ξεκίνημα. Στην άμυνα που πήρε μέτριο βαθμό στα πρόσφατα ματς –ίσως και λόγω της κούρασης από τη προετοιμασία και τα συνεχόμενα ταξίδια- υπήρχαν σωστές περιστροφές, διάθεση, πάθος και έλλειψη επιπολαιότητας. Ο έλεγχος των ριμπάουντ –και επιθετικών για δεύτερες κατοχές- και τα κλεψίματα, έδωσαν αρκετά καλάθια στο «ανοικτό» γήπεδο, που θα είναι και φέτος το σήμα κατατεθέν.

Ο νέος προπονητής βαδίζει στα περυσινά επιτυχημένα μονοπάτια και δείχνει να έχει την ικανότητα να προσθέσει και νέα στοιχεία, αφού η ομοιογένεια, η έλλειψη άγχους για τίτλους και οι διακριτοί ρόλοι που έχουν πλέον σχεδόν όλοι οι παίκτες στο παρκέ, του δίνουν αυτή την ευχέρεια. Μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός θα είναι το ίδιο δυνατός και στο ξεκίνημα της σεζόν, στοιχείο που θα χρειαστεί για να γίνει ομαλά η μετάβαση στη μετά-Ίβκοβιτς εποχή, αλλά και να αποκτήσει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση η ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την πιο μεστή εμφάνισή τους στο τελευταίο τους φιλικό, αλλά χαρούμενοι θα είναι αν είναι αυτοί που πρέπει το 2013. Ως τότε, καλή μπασκετική σεζόν!

Υ.Γ. «Ο Ντόρσεϊ είναι ωραίος και μποέμ τύπος, όμως έχει κάποια ελαττώματα-ιδιαιτερότητες ως χαρακτήρας που θα πρέπει να προσεχθούν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και να αντιμετωπιστούν έξυπνα. Χρειάζεται αρκετή ώρα συζητήσεων παρουσία και της διοίκησης, ώστε να αποφευχθούν τα περυσινά κρούσματα μη ομαλής προσαρμογής», έγραφα όταν ο Αμερικανός σέντερ ανανέωσε το συμβόλαιό του. Το πρώτο…σκηνικό έγινε μέσω Facebook, αλλά η παρέμβαση της ΚΑΕ και του Μίλαν Τόμιτς ήταν άμεση και καταλυτική.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: