Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

"Σωστός ο Κάκος στην Τούμπα, λάθος ο Κουκουλάκης στο ΟΑΚΑ"

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας σχολιάζει τις διαιτησίες της 5ης αγωνιστικής.

"Σωστός ο Κάκος στην Τούμπα, λάθος ο Κουκουλάκης στο ΟΑΚΑ"
Αναλυτικά ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, της χώρας για:

-τη διαιτησία του Κουκουλάκη στο Παναθηναϊκός-Αστέρας: «Ο Κουκουλάκης πρέπει να σπάσει το ρόδι. Του γίνονται όλο κάποιες περίεργες φάσεις που χρειάζονται 15 ριπλέι. Υπάρχει ανατροπή στον Χριστοδουλόπουλο από τον Φούλοπ. Αν έδινε πέναλτι, θα ήταν κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα γιατί η επόμενη κίνηση του παίκτη θα ήταν να σκοράρει. Αφού, όμως, λες ότι δεν είναι πέναλτι, γιατί δεν δίνεις κάρτα στον παίκτη για θέατρο; Από τη στιγμή που δεν καταλογίζεις πέναλτι, πρέπει να τιμωρήσεις τον παίκτη θεωρώντας ότι πήγε να ξεγελάσει το διαιτητή. Επίσης έγιναν κάποια λάθη από τους βοηθούς. Αρχικά έκοψε μια επίθεση του Αστέρα που καλυπτόταν, ενώ στο δεύτερο μέρος ο άλλος βοηθός άφησε έναν παίκτη από καταφανή θέση οφσάιντ».

-τη διαιτησία του Κάκου στο ΠΑΟΚ-Άρης: «Στο γήπεδο της Τούμπας η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Οι κάρτες ήταν όλες σωστές, όπως και οι αποβολές. Το περίεργο είναι πως εκείνοι που κέρδιζαν έχασαν την ψυχραιμία τους κι όχι αυτοί που έχαναν. Το μόνο κακό είναι ότι στο τέλος ο διαιτητής έφυγε πολύ γρήγορα για τα αποδυτήρια. Έπρεπε να περιμένει να φύγουν πρώτα όλοι οι παίκτες. Βέβαια στην Τούμπα φεύγεις πάντα πιο γρήγορα για τα αποδυτήρια...».

-τη διαιτησία του Ανδρέα Παππά στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός: «Στο Περιστέρι είδα το εξής περίεργο, να λένε ότι το γκολ του Ολυμπιακού ήταν οφσάιντ. Ο Μήτρογλου ήταν εκτεθειμένος, αλλά στην αρχή δεν συμμετείχε στη φάση και όταν μπήκε σε αυτή είχε αλλάξει η φάση. Το γκολ του Φουστέρ ήταν κανονικό».

-τη διαιτησία του Αρετόπουλου στο Πανιώνιος-ΑΕΚ: «Ο διαιτητής μοίραζε τις κάρτες λες και ήταν χριστουγεννιάτικες. Δεν πρέπει να δίνει κίτρινες με το παραμικρό, αλλά να κάνει σωστή διαχείριση γιατί μετά όταν οι κάρτες ‘διπλώνουν’ μπορεί να διστάσεις να βγάλεις την κόκκινη και να κάνεις λάθος. Ορισμένες φορές η κάρτα δεν δίνεται με το παραμικρό κι εκεί πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές».

-τη διαιτησία του Ντίτσου στο Πλατανιάς-Ξάνθη: «Είναι παράβαση και σωστά αποβάλλεται ο Μαρίν για το χτύπημα στον Μαρτσάκη, αλλά ο άλλος έκανε μια κωλοτούμπα σαν να τον χτύπησε κεραυνός. Αμέσως μετά σηκώθηκε όρθιος αμέσως και δεν πήρε κίτρινη κάρτα γι’ αυτό το καραγκιοζιλίκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: