Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Βαρύ το κλίμα για Φερέιρα

Πιέσεις για να απολύσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα δέχεται από συνεργάτες του ο Γιάννης Αλαφούζος. Το κλίμα για τον Πορτογάλο προπονητή είναι βαρύ μετά το νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο 66χρονος τεχνικός δέχεται σκληρή κριτική από οπαδούς και ΜΜΕ, ενώ χθες αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει να στηρίζει ακόμη τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και φαίνεται πως θεωρεί ότι ενδεχόμενη αντικατάστασή του δεν θα ωφελήσει αγωνιστικά την ομάδα. Χθες μέσω Twitter έκανε λόγο για «βαθιά αγωνιστική κρίση, που θα την αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα», αλλά σε πρώτη φάση φαίνεται πως τα αποφασιστικά μέτρα δεν αφορούν τον προπονητή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται περισσότερο δυσαρεστημένος με ορισμένους παίκτες και την αγωνιστική τους συμπεριφορά και δεν αποκλείεται να… περιλάβει πρώτα αυτούς. Λέγεται, μάλιστα, πως ίσως σήμερα περάσει από την Παιανία για να μιλήσει στην ομάδα.

Πάντως η αλήθεια είναι πως και ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αρχίσει να προβληματίζεται για την υπόθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Παρότι εκτιμά τις προπονητικές ικανότητές του, δεν παραβλέπει όσα λένε συνεργάτες του, οπαδοί και ΜΜΕ, που κατηγορούν τον Πορτογάλο προπονητή ότι αρνείται να δει το πρόβλημα και συνεπώς δεν μπορεί να βρει τη λύση του. Συν τοις άλλοις, συνεκτιμά το ότι όσο στηρίζει έναν προπονητή που έχει χάσει το έρεισμα στην εξέδρα, κινδυνεύει να παρασυρθεί κι ο ίδιος στην ίδια δίνη. Έτσι δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι το μέλλον του Φερέιρα θα κριθεί στα προσεχή ματς με Τότεναμ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για το Europa League και Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Αν, ασφαλώς, δεν υπάρξει κάποια άλλη απόφαση νωρίτερα…

Σημειώνεται πως μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη ακολουθεί διακοπή δύο εβδομάδων που παραδοσιακά «προσφέρεται» για αλλαγές προπονητών, αφού δίνεται ο χρόνος στους διαδόχους τους να δουλέψουν δίχως την άμεση πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Χωρίς Σπυρόπουλο και «Μπουμ»

Από σήμερα ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο ματς της Πέμπτης με την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ (20:00). Γι’ αυτό το ματς εκτός πλάνων είναι ο Σπυρόπουλος που είχε αποβληθεί στην εφιαλτική πρεμιέρα απέναντι στη Μάριμπορ στη Σλοβενία, καθώς και ο τραυματίας Μπουμσόνγκ. Τη θέση του πρώτου είναι πολύ πιθανό να πάρει ο Βύντρα, ενώ λογικά επανέρχεται ο Βελάσκες που διεκδικεί θέση στο κέντρο της άμυνας από Πίντο και Τριανταφυλλόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: