Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

«Μια επέκταση του συμβολαίου θα τους αποστομώσει όλους»

Ο Μάκης Κατσαβάκης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και τόνισε πως για να σταματήσουν τα σενάρια περί αποχώρησής τους από την τεχνική ηγεσία του Άρη θα πρέπει η διοίκηση να του προτείνει επέκταση του συμβολαίου του. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τη… ρέντα στο χθεσινό ντέρμπι, ενώ στάθηκε και στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

Αναλυτικά:

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: «Είμαστε πολύ άσχημα . Είμαι στεναχωρημένος με όλη αυτή την κατάσταση. Από τα πρώτα λεπτά που μείναμε πίσω μέχρι το τέλος κάναμε την ύστατη προσπάθεια να μπούμε στο παιχνίδι. Έγινε καλή προσπάθεια από τα παιδιά, αλλά είναι βαρύ το σκορ. Αυτό δεν είναι τόσο ευχάριστο. Ό,τι πήγαινε… έγραφε από τον ΠΑΟΚ. Στο 3-1 πιστέψαμε στην ανατροπή. Η ομάδα δεν ήταν άσχημη. Απλώς κάποια λάθη τα πληρώσαμε. Στο τέλος με τα επεισόδια που δεν έπρεπε να λάβουν χώρα, βγήκαν οι κάρτες».

«Το παιχνίδι μας χτύπησε άσχημα. Η έκβαση του παιχνιδιού δεν μα άφησε περιθώρια. Για κάποια παιδιά ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά κάναμε καλή προσπάθεια. Υπήρχε θέληση για την ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ είχε τη ρέντα και πέρασε και το φάσμα του διασυρμού από το μυαλό μας. Ο Γλύκος βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα και φτάσαμε κοντά στο 4-2. Εκεί θα το κυνηγούσαμε και πάλι το παιχνίδι Τα παιδιά είχαν τεράστια θέληση μέχρι τα τελευταία παιδιά».

Για το τι τόνωση έδωσε στους παίκτες του στο ημίχρονο: «Τους είπα ότι αν μας επηρέαζε το σκορ θα παθαίναμε μεγάλη ζημιά, αλλά τους είπα να πεισμώσουν για να παλέψουμε για την ανατροπή. Δεν υπήρχε πανικός, γιατί τα γκολ ήταν απίστευτα με αυτά τα ποσοστά ευστοχίας».

Για τα νεύρα στο τέλος του αγώνα: «Πάντα τα νεύρα είναι τεταμένα. Σε αυτό το κομμάτι δεν έφταιγε ο Άρης. Τα παιδιά ήταν ψύχραιμα. Κάποια παιδιά του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον έλεγχο».

Για την εικόνα που είχε για τον ΠΑΟΚ και για το τι έδειξε ο «Δικέφαλος» στην αναμέτρηση: «Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια σκαμπανεβάσματα από την αρχή, αλλά έχει ένα κορμό από πέρυσι. Το ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε τόσο μεγάλη ρέντα δεν το περίμενε κανείς».

Για την προπονητολογία που κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα στον Άρη: «Αυτό ξεκίνησε από την αρχή. Ειδικά πριν τον ΠΑΟΚ υπήρχε τεχνηέντως μια κατάσταση για να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Η διοίκηση τοποθέτησε τα πράγματα στη θέση τους. Το πρόβλημα δεν είναι ο Κατσαβάκης. Χτίζουμε μια ομάδα μέσα από πολλά προβλήματα. Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Αυτό το πράγμα βάλλεται από την αρχή ότι το πρόβλημα είναι ο τεχνικός και καταλήγει σαν αστείο το θέμα. Καλούμαστε να βάλουμε φραγμούς. Πρέπει να απαλύνουμε αυτό το δύσκολο σκορ και πρέπει να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας από το επόμενο παιχνίδι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό ισχύσει σε κάθε ομάδα. Την επόμενη μέρα μπορεί να απολυθείς. Για όλα είμαστε προετοιμασμένοι. Ο καθένας κάνει το καλύτερο. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Το θέμα δεν είναι καθαρά στο πρόσωπο του προπονητή. Η ομάδα χρειάζεται υπομονή και οι υγειώς σκεπτόμενοι Αρειανοί το βλέπουν αυτό».

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να σταματήσει όλη αυτή η παραφιλολογία για αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, απάντησε: «Θα γίνει μια κουβέντα για να σταματήσει όλο αυτό. Μια επέκταση συμβολαίου θα αποστομώσει όλους αυτούς που αναφέρονται σε αυτές τις καταστάσεις. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη θα σταματήσουν τα… παπαγαλάκια. Θα καταπιούν τη γλώσσα τους και θα φύγουν. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη, υπομονή και θωράκιση. Πρέπει να γίνει ανανέωση άμα υπάρχει εμπιστοσύνη, αλλιώς να μου πουν να πάω στο σπίτι μου».

Για τη συνέχεια: «Τα παιδιά είχαν μεγάλη θέληση. Βελτιώνονται και προσπαθούν. Σχηματίζεται ένας κορμός. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα στο μέλλον».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: