Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γλύκος: «Και από μακριά όμορφα είναι τα γκολ»

Την… ομορφιά των γκολ της ομάδας του από την μακρινή θέση που βρισκόταν απόλαυσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Γλύκος, που δήλωσε πως τέτοιες νίκες ξαναφέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο.
Ο γκολκίπερ του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για την εικόνα της ομάδας, διαφώνησε με τον Μάκη Κατσαβάκη που χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ τυχερό, είπε πως η ομάδα του επαναπαύθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τόνισε πως οι παίκτες αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Libero 107,4»:
- Πώς τα είδες τα γκολ από τόσο μακριά;
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι μετά από αυτή τη νίκη με ένα πολύ μεγάλο σκορ. Τα είδα από μακριά αλλά αυτό συνηθίζεται. Απλά απολαμβάνω την ομορφιά από εκεί., Ηταν πολύ ωραία γκολ, το καθένα ξεχωριστό. Πιστεύω ότι μπορούσαμε και άλλα, αλλά από ένα σημείο και μετά πέσαμε λίγο».
- Ο Μάκης Κατσαβάκης έκανε λόγο για τύχη. Συμφωνείς με αυτό;
«Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχερός ο ΠΑΟΚ, Θα ήταν τυχερός αν ήταν 1-0 και έχανε ευκαιρίες ο Αρης. Ηταν 4-1 όμως και ήταν λογικό να κάνει και ο Αρης κάποιες φάσεις».
- Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο;
«Ισως επαναπαυτήκαμε στα 4 γκολ που βάλαμε. Παίξαμε λίγο πιο αμυντικά και περίμεναμε να βγούμε στην κόντρα, παρά να βγούμε στην επίθεση όπως στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω είναι λογικό αυτό, όταν έχεις ένα μεγάλο σκορ, να οπισθοχωρείς λίγο, όπως χθες».
- Εχασε και ενέργεια η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο;
«Δεν πιστεύω ότι ήταν αυτό. Ηταν καθαρά θέμα του σκορ και το αποτέλεσμα»
- Ποια ήταν η πιο δύσκολη απόκρουσή σου χθες;
«Είναι δύσκολο να απαντήσω. Και οι δύο ήταν δύσκολες και ήταν σχεδόν με την άκρη των δαχτύλων μου. Και οι δύο ήταν της ίδιας δυσκολίας».
- Νιώθεις ότι υπάρχει αμυντικό πρόβλημα ή είναι απλώς μία αδυναμία στις στημένες φάσεις;
«Πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω σε αυτόν τον τομέα. Θέλουμε περισσότερη συγκέντρωση σε αυτό το κομμάτι. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι για να μιλήσουμε για πρόβλημα. Απλώς χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση».
- Σας ευχαρίστησε η παρουσία του κόσμου χθες;
«Ένα ευχαριστώ για την προσέλευση. Ηταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι σιγά σιγά, μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Εμείς θα το καταφέρουμε αυτό με απόδοση και αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να φέρνουμε νίκες και α είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται».
- Συζητήθηκε στα αποδυτήρια η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη;
«Δε μου έφερε κάποιο άγχος ή κάτι άλλο. Το ότι ήταν στο γήπεδο, σε ένα ντέρμπι ήταν πολύ καλό. Μετά το τέλος του αγώνα μας είπε δύο λόγια στα αποδυτήρια και ότι του άρεσε όλο αυτό που είδε».
- Αισθάνεστε επαγγελματική ασφάλεια με τον Ιβάν Σαββίδη;
«Ολοι το αισθάνονται αυτό. Το ότι έχουμε κάποιον δίπλα μας, μας στηρίζει σε ότι χρειαστούμε. Αυτό είναι σημαντικό σε κάποια δουλειά. Αυτό το δείχνει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ».
- Μπορεί να ήσουν μακριά, αλλά τι έγινε στο τέλος με τα νεύρα και τις αποβολές;
«Τα νεύρα ήταν πολλά. Ηταν κάτι που ξεκίνησε από την πλευρά του Αρη γιατί έχαναν με ένα τέτοιο σκορ, ξεκίνησε από την πλευρά του Αρη. Δεν το χειριστήκαμε όπως θα έπρεπε και μπήκαμε και εμείς σε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι ότι καλύτερο να αποβάλλονται δύο βασικοί παίκτες. Επρεπε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας, αλλά εφόσον έγινε, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι…»
- Ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και μετά η διακοπή. Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να παραμείνει ψηλά;
«Είνι πολύ κομβικό παιχνίδι γιατί θέλουμε να παραμείνουμε στη θέση που βρισκόμαστε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε τη συνταγή των τελευταίων αγώνων».
- Πως αισθάνεσαι εσύ από το ξεκίνημα της χρονιάς;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ξεκινήσει ως βασικός και πάνω από όλα ότι είμαι υγιής. Μου δείχνει εμπιστοσύνη ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες του προπονητή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: