Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ποιος έριξε βάλιουμ στον καφέ τους;

Όποιος… έριξε βάλιουμ στους καφέδες των παικτών του ΠΑΟΚ πριν από τον αγώνα, με αποτέλεσμα να παίξουν σαν υπνωτισμένοι, πρέπει να… συλληφθεί άμεσα και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Ποιος έριξε βάλιουμ στον καφέ τους;
Μια τόσο τραγελαφική εμφάνιση μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται. Ακριβώς έτσι όπως την αντιμετώπισαν και οι φίλοι του ΠΑΟΚ στις εξέδρες με – ειρωνικούς - στόχους τους Χαλκιά και Σαλπιγγίδη.
Μετά το 0-3 αποθεώνονταν κάθε φορά που ακουμπούσαν την μπάλα ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης. Τον Σαλπιγγίδη κάποιοι τον χειροκροτούσαν ειρωνικά, κάποιοι κανονικά και κάποιοι άλλοι τον αποδοκίμαζαν, ενώ πριν από το πέναλτι οι «στιχουργοί» της Θύρας 4 φώναξαν κατ’ επανάληψη το σύνθημα «ο λαός απαιτεί Σαλπιγγίδη εκτελεστή».Ο Χαλκιάς μόνο χειροκροτούνταν. Ειρωνικά εννοείται. Μιλάμε για… παράνοια, για μια αριστοφανική ποδοσφαιρική βραδιά στην Τούμπα.
Φυσικά και δεν έφταιξαν μόνο ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης για την ήττα. Όλη η ομάδα «σέρνονταν». Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Πραγματικά ΠΑΟΚ δεν… υπήρχε στο γήπεδο. Τα πράγματα είναι απλά. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι «έχασε» το κέντρο από την αρχή του αγώνα. Ο Φωτάκης και ο Αρίας ήταν «αόρατοι» και ο ποιοτικός Λαζάρ απογοητευτικά μόνος. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα μέσα στην Τούμπα. Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όποιος έχει τον έλεγχο του αγώνα έχει στατιστικά και τις περισσότερες πιθανότητες να βάλει γκολ.
Στο πρώτο γκολ, με το φάουλ του Κλέιτον, ο Χαλκιάς φέρει αποκλειστική και δεδομένη ευθύνη γιατί η μπάλα πήγε στην γωνία που φύλαγε. Πριν το δεύτερο γκολ ο «ματιασμένος» από το Χαριλάου Σνάουτσνερ διέπραξε παιδαριώδες λάθος, αφήνοντας τον Κατσουράνη να βγάλει την σέντρα και δεν ήταν το μοναδικό. Στο τρίτο γκολ οι παίκτες του τείχους χοροπήδηξαν ανέμελα στον αέρα και έτσι αυτό άνοιξε σαν βεντάλια, φανερώνοντας την στοιχειώδη έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στις αυξημένες ανάγκες του παιχνιδιού.
Θεωρώ, ότι το συμπέρασμα για τον Αρίας είναι οριστικό και μη αναστρέψιμο: δεν δικαίωσε τις προσδοκίες σε καμία περίπτωση, δεν είναι καν μέτριος και ήρθε ώρα για το ψάξιμο αμυντικού χαφ υψηλών απαιτήσεων, καθώς όταν λείπει ο Γκαρσία η μεσαία γραμμή είναι πανικόβλητη, χωρίς την παραμικρή ηρεμία και οργάνωση.
Ο Σπαντάσιο, που πήρε την θέση του, επίσης δεν επιβεβαίωσε έως τώρα τις καλές συστάσεις που συνόδευσαν την μεταγραφή του. Ο Φωτάκης απογοήτευσε. Άλλωστε είναι γνωστός ρολίστας και δεν μπορεί να σηκώσει μια ομάδα στις πλάτες του. Μόνος του ο ποιοτικός Λαζάρ τι να έκανε;
Ο Βιερίνια και ο Σαλπιγγίδης σε άλλο ένα ματς μεγάλης σημασίας ήταν «νεκροί». Σαν «σκιές» πηγαινοέρχονταν μέσα στο γήπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι ο νεαρός Μαρίνος «εξαφάνισε» τον Βιερίνια, ο οποίος απείλησε μόνο με δυο σουτ. Αυτός, δε, που φορούσε την φανέλα με το νούμερο «9» είχε και πάλι μεταμφιεστεί σε Σαλπιγγίδη. Η πλάκα παράγινε και πρέπει να σταματήσει. Σε τίποτα δεν θυμίζει αυτός ο αδέξιος και άψυχος παίκτης τον Σαλπιγγίδη που ξέραμε.
Η καλή απόδοση του Παπάζογλου στο Χαριλάου, δυστυχώς, δεν είχε διάρκεια. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται αναντικατάστατος ο Αθανασιάδης, ο οποίος το καλοκαίρι δεν ήταν καν σίγουρο πως θα μείνει στην ομάδα. Αυτό δείχνει την ολοφάνερη ένδοια του ρόστερ του ΠΑΟΚ στην θέση του σέντερ φορ. Και χωρίς καλούς προωθημένους για οποιαδήποτε ομάδα είναι ουτοπικοί οι υψηλοί στόχοι.
Ο νεαρός Γιάννου, που μπήκε αλλαγή, προκάλεσε εντύπωση όχι για την απόδοσή του, αλλά για το ότι ήταν εκνευριστικά ατομιστής, όπως και στο Χαριλάου. Μάλλον, πρέπει να του πει δυο λόγια ο Μπόλονι για να συνειδητοποιήσει ο νεαρός ποιας ομάδας την φανέλα φοράει.
Η άμυνα ιδίως με την αναγκαστική αποχώρηση του «εγκεφαλικού» Κοντρέρας στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετώπισε τα συνηθισμένα προβλήματα με γρήγορους αντιπάλους, όπως ο Κουίνσι και ο Λέτο. Ο Αργεντινός όταν απελευθερώθηκε από την παρουσία του Κοντρέρας έκανε… πάρτι μέσα στην Τούμπα, παρότι ο Μαλεζάς δεν ήταν καθόλου κακός. Είναι αυταπόδεικτο γεγονός, πλέον, πως η άμυνα του ΠΑΟΚ χωρίς τον Κοντρέρας είναι ανεπαρκής και ανίσχυρη.
Συμπερασματικά, η ήττα από τον Παναθηναϊκό άφησε τον ΠΑΟΚ πολύ πίσω και απέδειξε πως εάν θέλει η ομάδα του Μπόλονι να στοχεύσει στην πρώτη διάδα του πρωταθλήματος, χρειάζεται οπωσδήποτε έναν χαφ και έναν επιθετικό στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τουλάχιστον δυο παίκτες. Όσο για τον Ρουμάνο τεχνικό; Κάνει το καλύτερο δυνατό με το διαθέσιμο ρόστερ.
ΥΓ: Ο Κουκουλάκης έδωσε… ανάποδο πέναλτι. Εάν έπρεπε να δώσει ένα πέναλτι ήταν στο χέρι του Μπουμσόνγκ και σίγουρα όχι στο κανονικότατο μαρκάρισμα πάνω στον Βιερίνια.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: