Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Μαρίνος "έσβησε" τον Βιεϊρίνια. Αυτό τα λέει όλα!!

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αυτός ο Παναθηναϊκός είναι δημιούργημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία. Ο Πορτογάλος πιστώνεται κυρίως δύο σημαντικά πράγματα.
Ο Μαρίνος "έσβησε" τον Βιεϊρίνια. Αυτό τα λέει όλα!
Τα οποία έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Το ένα, δηλαδή, εξαρτάται από το άλλο. Και τα δύο μαζί έχουν ως αποτέλεσμα να βλέπουμε μια ομάδα τόσο καλοδουλεμένη όσο αυτή που είδαμε στην Τούμπα και διέλυσε τον ΠΑΟΚ.
Το πρώτο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια. Καλά είναι τα συστήματα και οι τακτικές, αλλά αν οι παίκτες μεταξύ τους δεν μιλιούνται δεν πας πουθενά. Και σε αυτό τον τομέα παίζει ρόλο ο προπονητής και ενδεχομένως η φυγή κάποιων ποδοσφαιριστών (Σισέ;).
Οι σχέσεις μεταξύ των "πράσινων" δείχνουν εξαιρετικές. Φάνηκε περίτρανα στους πανηγυρισμούς των παικτών και στα τρία γκολ. Όλοι έγιναν ένα κουβάρι. Αντάλλασσαν αγκαλιές και φιλιά ("κλικ" εδώ για βίντεο). Μέχρι και ...χορογραφίες έστησαν που τους είχαν ετοιμάσει από την προπόνηση. Ο Παναθηναϊκός δείχνει μια οικογένεια κι αυτό δεν μπορεί να μη βγαίνει στο χορτάρι.
Το δεύτερο, λοιπόν, που προκύπτει από το πρώτο είναι η καλή ψυχολογία. Καλή ψυχολογία συνεπάγεται και αυξημένη αυτοπεποίθηση. Όταν ένας παίκτης πιστεύει στον εαυτόν του, ακόμη κι αν έχει αποδείξει ότι είναι μετρίων δυνατοτήτων, μπορεί να παίξει στο 200% και να ανταποκριθεί μέσα σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο επιπέδου Παναθηναϊκού.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στέργος Μαρίνος. Όσο είναι στην ομάδα ποτέ δεν έθελξε με την παρουσία του. Αντιθέτως, πάντα έδειχνε ότι είναι ένας φιλότιμος παίκτης, αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό. Χθες στην Τούμπα κατάφερε να σβήσει τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ και έναν από τους καλύτερους του ελληνικού πρωταθλήματος. Τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που όσο ντεφορμέ και να είναι, δεν θα περίμενε ποτέ κανείς ότι δεν θα ακουμπούσε μπάλα μέσα στην Τούμπα λόγω ...Μαρίνου.
Αυτό είναι, λοιπόν, επίτευγμα του προπονητή που καταφέρνει και παίρνει το μέγιστο των δυνατοτήτων από τους παίκτες που διαθέτει. Και δεν είναι μόνο ο Μαρίνος. Μεταμορφωμένος είναι και ο εξαιρετικός -τελειωμένος μέχρι πρόσφατα- Κλέιτον. Μεταμορφωμένος είναι και ο Σιμάο. Και δεν πάμε καν στα πιο τρανταχτά παραδείγματα, όπως ο Λέτο που παίζει τέλεια ως σέντερ φορ (!) ή στο πώς μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού ο 17χρονος και παντελώς άπειρος Καπίνο.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: