Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τυχαία δεν γίνεται τίποτα!!

Ο Κολοσσός πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του από το Αλεξάνδρειο δείχνοντας χαρακτήρα ως ομάδα και κυρίως χημεία και σωστή λειτουργία μέσα στο γήπεδο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.
Τυχαία δεν γίνεται τίποτα
εν μπορεί κανείς να προβάλει την παραμικρή αμφισβήτηση με δεδομένο ότι ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Φραγκιάς ξέρει πολύ καλά το πού ακριβώς στηρίζεται.
Κατ' αρχάς είναι σημαντικό για τον Κολοσσό ότι διαθέτει μια τριάδα παικτών -Τσάμης, Χαρίσης και Ασημακόπουλος- που βρίσκονται χρόνια στη Ρόδο και γνωρίζουν καλά την ομάδα. Αυτοί είναι που μεταδίδουν το... νόημα στους υπόλοιπους. Για τον Γεωργαλή δεν είναι... άγνωστη η κατάσταση, ενώ ο Πάνος βρίσκεται για 2η σεζόν στην ομάδα. Ο Γιώργος Καλαϊτζής είναι μεν νέος στη Ρόδο, αλλά είναι επίσης από τους πιο έμπειρους παίκτες στο πρωτάθλημα και κυρίως ένας γκαρντ που έχει μυαλό, γνωρίζει τι μπορεί να κάνει και κυρίως έχει το ρόλο του «προπονητή στο παρκέ» σε όποια ομάδα κι αν βρέθηκε.
Πέραν τούτων; Οι επιλογές των ξένων είναι «ψαγμένες» και προσεκτικές. Να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ο Σκότι Χόπσον, ο οποίος για τους γνώστες του NCAA είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει το «μπαμ» στην Ευρώπη και όχι μόνο στον Κολοσσό.
Ο Ρούμπεν Μπόικιν έχει να παρουσιάσει εξαιρετική παρουσία στην Α2 της Ιταλίας αλλά και μια πέρα ως πέρα αξιόλογη κολεγιακή καριέρα στο Νόρθερν Αριζόνα με γεμάτους αριθμούς σε πόντους, ριμπάουντ κι ασίστ (11,6 - 6,8 και 1,9 αντίστοιχα οι μέσοι όροι καριέρας του σε 119 παρουσίες).
Ο Μάρκους Χάτεν διαθέτει εμπειρία (όχι τόσο από το ΝΒΑ όπου βρέθηκε για λίγο στο Ντένβερ όσο) από ευρωπαϊκό μπάσκετ με παρουσία στο Ισραήλ (ήταν από τους καλύτερους σκόρερ και μάλιστα σ' ένα ματς πέτυχε 49 πόντους), στην Ισπανία, στην Ιταλία (Α2), στην Πολωνία, στο Βέλγιο, πριν τελικά περάσει το... κατώφλι της χώρας μας. Επίσης κουβαλά εκπληκτική κολεγιακή καριέρα στο Σεντ Τζον'ς με 21,2 πόντους κατά μέσο όρο και δύο τίτλους στη NIT!
To ρόστερ περιλαμβάνει ίσως τον κορυφαίο παίκτη της Α2 τα τελευταία χρόνια (Λιακόπουλος) και τρία παιδιά (Δανάς, Αυγενικός κι Αγγελάκος) που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου, άρα ο Κολοσσός είναι κάτι σαν το σπίτι τους, το καμάρι τους.
Ο Βασίλης Φραγκιάς κατάφερε να φτιάξει ένα αξιόλογο ρόστερ, ικανό να συνεχίσει τη σπουδαία πορεία της εποχής Σφαιρόπουλου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: