Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ευτυχώς που ανακάλυψε το "4-6-0"!

Ευτυχώς που ανακάλυψε το "4-6-0"!Η έλλειψη σέντερ φορ το προηγούμενο διάστημα οδήγησε τον Φερέιρα στο σύστημα... χωρίς επιθετικό, που ταιριάζει σαν κοστούμι ραμμένο πάνω στους χαφ του Παναθηναϊκού.
Με τους Ρούντολφ και Τοτσέ εκτός δράσης και τον Πετρόπουλο στην άκρη πάγκου να κάθεται σταυροπόδι, ο Πορτογάλος τεχνικός αναγκάστηκε να σκεφτεί τον... Γκουαρντιόλα. Δηλαδή; Να βάλει στην 11άδα της ομάδας του ό,τι καλύτερο είχε διαθέσιμο από κυνηγούς και επιθετικογενείς παίκτες, χωρίς ωστόσο να έχει έναν καθαρόαιμο σέντερ φορ.
Αποτέλεσμα; Πότε ο Λέτο, πότε ο Κουίνσι και πότε ο Κλέιτον να βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης, με τη γενικότερη έννοια του όρου και να αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητα, την άρτια τεχνική κατάρτιση και την αντίληψη του χώρου που έχουν. Για αυτό και οι πράσινοι στα τελευταία παιχνίδια πετυχαίνουν γκολ με το τσουβάλι. Ακόμα και σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι η Τούμπα.
Η αντίπαλη άμυνα μπερδεύεται και οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις τους. Ειδικά όταν έχουν καλή χημεία, όπως συμβαίνει με τους πράσινους. Να πούμε κάτι ακόμα, όμως. Καλός προπονητής ο Φερέιρα και μπράβο του που δεν δίστασε ακόμα και εναντίον του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, να στηρίξει την έμπνευσή του. Αν, όμως, δεν είχαν βρεθεί εκτός δράσης οι Τοτσέ και Ρούντολφ για ένα διάστημα, δύσκολα θα προχωρούσε στην απόφαση να ακολουθήσει το "4-6-0" ο Πορτογάλος.
Και στην Τούμπα, άλλωστε, όταν βρήκε την ευκαιρία έβαλε τον Τοτσέ για λίγο, δείχνοντας ως έναν βαθμό πως έχει κάπου στην άκρη του μυαλού του το σύστημα με έναν "καθαρό" σέντερ φορ. Καλό ή κακό θα φανεί στην πορεία. Το πράσινο τρένο, πάντως, όταν έφυγε από την αφετηρία δεν είχε τον Τοτσέ ή τον Πετρόπουλο στη θέση του σέντερ φορ, γιατί πολύ απλά δεν χρησιμοποιούσε σέντερ φορ...
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: