Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Φερέιρα αρχίζει να απολαμβάνει μια θριαμβευτική "εκδίκηση"!!

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στην Τούμπα επειδή εκμεταλλεύτηκε το συγκριτικό πλεονέκτημά του εξαργυρώνοντας την ποιότητα του Λέτο, του Κουίνσι και του Κλέιτον απέναντι στους αντίστοιχους κομβικούς παίκτες του ΠΑΟΚ που απλά ήταν εκτός παιχνιδιού.
Ο Φερέιρα αρχίζει να απολαμβάνει μια θριαμβευτική "εκδίκηση"
Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας...
Από τη στιγμή που καμία από τις αρετές του ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκαν απέναντι στον αριστουργηματικά στημένο από τον Φερέιρα Παναθηναϊκό, το αποτέλεσμα δεν προξενεί έκπληξη. Ούτε η έκταση της νίκης.
Οι μυημένοι στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ περίμεναν ακόμη και την αντίδραση της εξέδρας. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί τελικώς, διαψεύστηκαν. Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ πριν από ένα μήνα λειτούργησε σύμφωνα με τις δυνατότητές του, ήταν φορμαρισμένος κι έτσι όφειλε να είναι λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του. Ούτε με τον Ολυμπιακό ούτε χθες όμως στάθηκε αξιοπρεπώς. Oχι μόνο γιατί είχε απουσίες. Πλήρωσε το μόνιμο πια πρόβλημά του στα στημένα, στοιχείο για το οποίο ο Μπόλονι δεν έχει βρει ακόμη κανένα αντίδοτο.
Η αντίδραση της εξέδρας ήταν ενδεικτική των απαιτήσεων που υπάρχουν. Ισως εκεί να βρίσκεται και το λάθος της διοίκησης. Η οποία τελικώς δεν φρόντισε να πει ευθέως ότι αυτός ο ΠΑΟΚ που οικοδόμησε εφέτος τόσες δυνατότητές έχει. Ούτε σπιθαμή παραπάνω.
Οσο για τον Παναθηναϊκό: επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα του Λέτο αλλά και των παικτών που μετά από τους τραυματισμούς των επιθετικών κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέπει τώρα με περισσή ικανοποίηση να παίρνει μια θριαμβευτική ρεβάνς από όλους όσους τον κατέκριναν πριν από ένα χρόνο αλλά και στην αρχή της περιόδου. Κυρίως δε απέδειξε ότι έχει εμπνεύσει τους παίκτες του στο βαθμό που να μπαίνουν σε μια γεμάτη και κοχλασμένη Τούμπα με τον αέρα της υπεροχής. Κι αυτό ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωσή του.
Στο ΟΑΚΑ δυο προπονητές έπαιζαν τα ρέστα τους αλλά μόνο οι παίκτες της Ενωσης το συνειδητοποίησαν, όπως φάνηκε από τη διάθεση και τη μαχητικότητά τους. Η νίκη με τον τρόπο που ήρθε ανακούφισε τους παίκτες αποφορτίζοντάς τους από την πίεση την οποία ένιωθαν μετά τις τελευταίες κακές εμφανίσεις. Ο Λυμπερόπουλος έδωσε την κλάση που απαιτείται στα ντέρμπι, τη στιγμή που η μεσαία γραμμή του Αρη φρόντισε να αποδεικνύει την αδυναμία της για να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες ενός κομβικού παιχνιδιού.
Η παραδοσιακά ισχυρή άμυνα με την οποία εξέπληττε πέρυσι ολόκληρη την Ευρώπη χθες στο ΟΑΚΑ ήταν η αχίλλειος πτέρνα και ο οδηγός της ΑΕΚ για να μετατρέψει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε περίπατο. Με τη νίκη να αγνοείται και τη συγκομιδή βαθμών να θυμίζει ομάδα που παλεύει για την παραμονή της, σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα που συνεχίζεται, για τον Αρη το ζητούμενο είναι η ηρεμία με την οποία καλείται προπονητής, διοίκηση και ποδοσφαιριστές να διαχειριστούν την κρίση.
Τα τελεσίγραφα σε ποδοσφαιριστές από τον Τσιώλη ίσως να μην έχουν κανένα νόημα. Το πρόβλημα για τον προπονητή εξακολουθεί να υφίσταται καθώς είτε δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει τους παίκτες του είτε δυσκολεύεται να ανακαλύψει παραμέτρους που θα οδηγήσουν την ομάδα του σε θετικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά ο Καστίγιο ήταν απών, άρα αιτίες για τη νέα ήττα και κακή εμφάνιση θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού.
Πλέον, οι ποδοσφαιριστές του Αρη είναι υποχρεωμένοι να αγωνίζονται με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυξημένη πίεση. Αν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ ήταν μια ακόμη ευκαιρία, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζεται χωρίς αύριο, όχι μόνο για τον προπονητή, αλλά και για αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που τώρα πια μοιάζουν με ακυβέρνητη πολιτεία.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: