Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ολυμπιακός... ανατρεπόμενος!!

Με μία ανατροπή που θύμισε τα περσινά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο Ρέντη με 3-0. Ανατροπή στο πρώτο σετ, όταν από το 19-22 το κατέκτησε με 25-23 και μετά όλα έγιναν απίστευτα εύκολα.
Ολυμπιακός... ανατρεπόμενος
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα το παιχνίδι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως γρήγορα ανέκαμψαν και με μπροστάρηδες τους Χιμένες και Νοβότνι, κατάφεραν να φτάσουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ με 8-7. Τα λάθη για τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη συνεχίστηκαν δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει το σκορ, αναγκάζοντας τον προπονητή των Πειραιωτών να καλέσει τάιμ άουτ στο 11-13. Παρά τις οδηγίες όμως ο Ολυμπιακός έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τους φιλοξενούμενους να τα εκμεταλλεύονται και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ να προηγούνται με 13-16. Τη διαφορά αυτή την κράτησαν οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 19-22, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές σε εκείνο το σημείο και με ένα σερί 4-0 να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 23-22, κατακτώντας και το σετ με 25-23.
Δεύτερο σετ
Με φόρα από το πρώτο σετ μπήκαν οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη στο δεύτερο, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη. Αυτό τους επέτρεψε να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, φτάνοντας στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά με τρεις πόντους διαφορά (8-5). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν όμως να πιέζουν τους φιλοξενούμενους από το σερβίς, μετατρέποντας το σετ σε τυπική διαδικασία, μια και είχαν φτάσει τη διαφορά στο +8 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-8). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του και κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 18-14, όμως το σετ κατέληξε και πάλι σε «ερυθρόλευκα» χέρια για το 2-0 με σκορ 25-18.
Τρίτο σετ
Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί μπήκαν στο τρίτο σετ δυνατά με σκοπό διεκδικώντας τις όποιες ελπίδες τους και από νωρίς πήραν προβάδισμα (4-7) αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ, με την διαφορά να είναι στον πόντο (7-8) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, που βρήκε τον Ολυμπιακό στο +2 (16-14) και όλα έδειχναν ότι το σετ θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Ένα μικρό ξέσπασμα των «ερυθρολεύκων» με Χιμένες και Νοβότνι έβαλε τον Θρύλο σε θέση οδηγού, με αποτέλεσμα το 3-0 σετ να έρθει εύκολα με 25-20.
Τα σετ: 25-23, 25-18, 25-20
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: