Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το αύριο του Ολυμπιακού είναι το Ντόρτμουντ και όχι ο Ιανουάριος!!

Ολοι άρχισαν να εικάζουν μεταγραφή τερματοφύλακα, τη στιγμή που προέχουν να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα αμυντικής συνοχής. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Το αύριο του Ολυμπιακού είναι το Ντόρτμουντ και όχι ο Ιανουάριος
«Ο Βαλβέρδε έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να βγάλει τον Κοστάνσο από την ενδεκάδα, αλλά ο Αργεντινός δεν ξέρει πώς να βγει», είναι το ανέκδοτο που κυκλοφορεί από προχθές το βράδυ στο Διαδίκτυο, μετά την έξοδο του... Μεσολογγίου στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός προπονητής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τερματοφύλακα αύριο στο Ντόρτμουντ, επιμένοντας ότι ο Φράνκο Κοστάνσο είναι ο μοναδικός έμπειρος πορτιέρο που διαθέτει αυτήν τη στιγμή η ομάδα.
Κι επειδή δεν έφτασε ακόμα ο Ιανουάριος για να διαρρέουν κάποιοι ότι θα γίνει μεταγραφή μεγάλου γκολκίπερ (έγινε κι αυτό!), ο Ολυμπιακός οφείλει να προσανατολιστεί στο πιο κρίσιμο φετινό του ματς.

Στην καταπράσινη μητρόπολη της Βεστφαλίας έχει τη μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει την ποιότητα και τις αντοχές του. Πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τις φοβίες του για τα στημένα και τα προβλήματα αμυντικής συνοχής, τα οποία δεν ξεκινούν απαραιτήτως από τον Κοστάνσο (βλέπε δεύτερο γκολ ΟΦΗ).

Κακώς άρχισαν πάλι τα ψήγματα κριτικής κατά του Βαλβέρδε, ο οποίος δικαίως χαρακτήρισε «ατύχημα» την ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Ποιος νουνεχής προπονητής δεν θα αντικαθιστούσε τον Ορμπάιθ, προκειμένου να τον προφυλάξει εν όψει του ευρωπαϊκού αγώνα; Μπορούσε άραγε κανείς να φανταστεί ότι, με κατοχή μπάλας 71%, ο Ολυμπιακός θα δεχόταν δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά;

Ολα αυτά είναι παρελθόν και ο Βαλβέρδε πρέπει να πείσει τους παίκτες του ότι προέχει το ματς με την Μπορούσια, η οποία προσπαθεί να συνέλθει. Με τη Στουτγάρδη δεν τα κατάφερε, αλλά όπως έλεγε ο πρόεδρός της Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε «το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι τελείως διαφορετικό και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε καλή απόδοση».

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο στοιχείο: Οι Γερμανοί παίζουν τα ευρωπαϊκά τους ρέστα και είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Αλλωστε η ιδιοσυγκρασία αυτών των ομάδων είναι να μην εγκαταλείπουν ποτέ. Εχουν συνειδητοποιήσει ότι για να βάλουν στη γωνία τον Ολυμπιακό πρέπει να σκοράρουν από νωρίς.

Ενα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει αύριο ο Βαλβέρδε είναι τα αμυντικά αντανακλαστικά. Αν οι παίκτες του δείξουν την ίδια αναποφασιστικότητα στις στημένες μπάλες, τα πράγματα θα εξελιχθούν δυσάρεστα. Η Μπορούσια τρέχει πολύ, παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και θα πιέσει στην αρχή για να βγάλει τον Ολυμπιακό έξω από τα νερά του.

Στο χέρι του Μέλμπεργκ και των άλλων είναι να μπλοκάρουν τα ατού του Γιούργκεν Κλοπ και να δώσουν το έναυσμα μιας επιτυχίας που θα οδηγήσει την ελληνική ομάδα ακόμα και στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον όμιλό της.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: