Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Βαρύ πρόστιμο στην ΑΕΚ!!

Χρηματική ποινή ύψους 25.000 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει η ΑΕΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στην 1η και την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Δύο χιλιάδες ευρώ στον Παναθηναϊκό, απαλλάχθηκε ο ΠΑΟΚ

Βαρύ πρόστιμο στην ΑΕΚ
Βαριά «καμπάνα» δέχτηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για όσα έγιναν στα ματς της πρώτης και της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Συνολικά το πρόστιμο έφτασε τις 25.000 ευρώ, με τις 12.000 απ’ αυτές να αφορούν το ματς της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά, ενώ τα υπόλοιπα για το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποστήριξαν πως δεν είχαν λάβει και δεν είχαν διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους τους, ώστε να παραστούν οργανωμένα στο γήπεδο, όπως αναφέρει το άρθρο 14. παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικά. Το δικαστικό όργανο θεώρησε, όμως, πως υπήρχε ικανός αριθμός φιλάθλων της ΑΕΚ στο γήπεδο, όμως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, με αποτέλεσμα να μην κάνει δεκτό τον ισχυρισμό.

Συγκεκριμένα, το μέρος του Π.Κ. που επικαλέστηκε η ΑΕΚ αναφέρει:

inner

Οι αποφάσεις:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Α.Ε.Π. Ηρακλής, Ν.Αμανατίδη (γυμναστή): Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ.Αμανατίδη:Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.Ν.Αμανατίδη την α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες και β) την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απορρίπτει ισχυρισμό του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την αποδιδόμενη σ’ αυτήν πειθαρχική παράβαση κατ’ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 384 Π.Κ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

* Οι κάτωθι κλήσεις αφορούν την 1η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

* Η υπόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναβλήθηκε
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: