Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Στη φυλακή ο πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού για το κύκλωμα της κοκαΐνης!!

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι συγκατηγορούμενοί του.

Στη φυλακή ο πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού για το κύκλωμα της κοκαΐνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 38χρονος υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης και ότι η μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών τον οδήγησε και στη διακίνηση ουσιών.

Φέρεται ακόμη να ανέφερε πως η οικονομική του κατάσταση ήταν κακή, που ζούσε με χρήματα που του έστελναν οι γονείς του και πως έκανε χρήση κοκαΐνης όσο ήταν ακόμη αθλητής για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη του και να έχει καλύτερες επιδόσεις.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κατονόμασε στον ανακριτή πρόσωπο που - όπως είπε - τον ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Πρόκειται για Έλληνα, άνεργο που όμως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου στον ανακριτή κυκλοφορούσε με πανάκριβο αυτοκίνητο.

«Δεν είμαι εγώ ο εγκέφαλος. Δεν είμαι ο οργανωτής. Είμαι ο "τελευταίος τροχός" της αμάξης. Υπήρξα αναλώσιμος. Όλη η εμπλοκή μου οφείλεται στη μακροχρόνια εξάρτηση μου από την κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά» φέρεται να υποστήριξε ο 38χρονος και να προσέθεσε: «Επειδή δεν είχα χρήματα και είχα ισχυρή εξάρτηση από τα ναρκωτικά θα έπαιρνα μια ποσότητα ως αμοιβή για τη βοήθεια που θα έδινα σε τρίτους. Αν οργάνωνα εγώ τη μεταφορά της κοκαΐνης δεν θα ήμουν παρόν στην αποθήκη. Ήμουν το εκτελεστικό όργανο».

Σε δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του 38χρονου Σάκης Κεχαγιόγλου και Δημήτρης Γκαβέλας αναφέρουν: «Ο εντολέας μας έδωσε πλήρεις εξηγήσεις και απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις του κου Ανακριτού. Προκύπτει ξεκάθαρα από τα στοιχεία που παρέθεσε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση διακίνησης της κοκαΐνης ήταν δευτερεύων και επικουρικός και δεν είναι φυσικά ούτε «οργανωτής» ούτε ο «εγκέφαλος» αυτής της υπόθεσης. Εξήγησε ότι η εμπλοκή του οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επί πολλά έτη χρήση και κατάχρηση της κοκαΐνης καθώς και άλλων ναρκωτικών ουσιών που οδήγησαν στην πλήρη εξάρτησή του.

Η δε οικονομική του αδυναμία και η συνακόλουθη στέρηση της ναρκωτικής ουσίας οδήγησαν στην – έστω και περιφερειακή- ανάμειξή του με πράξεις διαμεσολάβησης. Είμαστε βέβαιοι ότι η πορεία της Ανακρίσεως θα αναδείξει τους εγκεφάλους και διοργανωτές της αποστολής της ναρκωτικής ουσίας στη χώρα μας, καθότι ο εντολέας μας υπήρξε ο εύκολα αναλώσιμος συμμετέχων. Η δικονομική μεταχείρισή του τουλάχιστον στο παρόν στάδιο είναι απολύτως προβλέψιμη και αναμενόμενη».

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: