Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Β’ όμιλος: Σοκ και δέος στο Ισπανία-Γερμανία!!

Δεν μπορεί να μην… love this game! Η Ισπανία «χάρισε» τρεις βολές στο νήμα στη Γερμανία, ωστόσο ο Σρέντερ έχασε μία (11/12 συνολικά) και τα πάντσερ αποκλείστηκαν με τους Ίβηρες να είναι… προς Ελλάδα.

Β’ όμιλος: Σοκ και δέος στο Ισπανία-Γερμανία!
Απίστευτα πράγματα στο Ισπανία-Γερμανία με την μία να γλιτώνει την «αυτοκτονία» και την άλλη να… κλαίει με τον τρόπο που έχασε!

Οι Ίβηρες λοιπόν αν και έκαναν τα εύκολα, δύσκολα, επικράτησαν των οικοδεσποτών με 77-76 και προκρίθηκαν στις κορυφαίες 16 ομάδες του Ευρωμπάσκετ, αφήνοντας εκτός συνέχειας τα πάντσερ (στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι του μεγάλου Ντιρκ).

Το ποια θέση θα καταλάβουν οι παίκτες του Σκαριόλο θα ξεκαθαρίσει προσεχώς. Αν η Τουρκία νικήσει την Ισλανδία, τότε θα ‘ναι δεύτεροι, σε διαφορετική περίπτωση θα πέσουν πιο κάτω.

Η... λογική λέει πως οι Τούρκοι θα τα καταφέρουν απέναντι στους αδύναμους αντιπάλους τους και έτσι η Ισπανία θα τερματίσει πίσω μόνο από την Σερβία. Σε αυτό το σενάριο (ως δεύτερη δηλαδή) θα είναι αντίπαλος της Εθνικής στα προημιτελικά του τουρνουά, εφόσον φτάσουν ως εκεί.

Όσον αφορά το ματς, κανείς δεν θα μπορούσε να προδικάσει το.. δραματικό φινάλε. Διότι στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί είχαν φορτσάρει και προηγούνταν με διψήφιες διαφορές. Προηγήθηκαν μάλιστα και 73-66 με τρίποντο-μαχαιριά του Σέρχιο Ροντρίγκεθ στο... φινάλε.

Οι Γερμανοί, όμως, με κάποια μεγάλα σουτ (και παρά την ψυχραιμία του Γιουλ από τη γραμμή των βολών), έφεραν τα πάνω-κάτω. Και εκμεταλλευόμενοι το τραγικό λάθος των αντιπάλων τους, να τους χαρίσουν τρεις βολές στα 4'' πριν το τέλος, ο Σρέντερ είχε τη σπουδαία ευκαιρία, με το σκορ στο 77-74, να στείλει το ματς στην παράταση. Πέτυχε την πρώτη, πέτυχε τη δεύτερη, έχασε την τρίτη και... αντίο!

Έτσι, τα πάντσερ πήραν μόνο το χειροκρότημα του κόσμου τους, με τραγική ειρωνεία πως αυτή η βολή του άσου των Χοκς ήταν η πρώτη τους χαμένη σε όλο το ματς!! Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν πως οι Ισπανοί θα 'ναι αντίπαλοι της Εθνικής στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, δύο χρόνια μετά την δική μας επικράτηση στον ίδιο θεσμό της Σλοβενίας.


Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-41, 48-60, 76-77.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λο 16 (2), Γκιφάι 2, Κινγκ, Σαφάρτζικ, Τάντα, Πλάις 10 (10 ριμπ.), Μπένζινγκ 3 (1), Νοβίτσκι 10 (2), Σρέντερ 26 (3), Ζίπσερ 7 (1), Γκαβέλ, Βόιτμαν 4.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκασόλ 16 (11 ριμπ.), Φερνάντεθ 5 (1/8 σουτ), Ροντρίγκεθ 19 (3), Ερνανγκόμεζ 2, Ρίμπας 8 (2), Ρέγιες 1, Σαν Εμετέριο, Γιούλ 14 (1), Μίροτιτς 12 (1). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: